Иран нареди генерална атака срещу Израел. САЩ изпращат на Израел хиляди артилерийски снаряди, които бяха предназначени за Украйна!

Хиляди членове на проиранските шиитски милиции Катаиб и Хизбула се качват на автобуси от базите си край Багдад, за да бъдат отведени до границата между Ирак, Сирия и Йордания.

Оттам част от тях ще се дислоцират в района на окупираните от Израел Голански възвишения, а друга част отива в южен Ливан. Задачата им е да отворят нови фронтове срещу израелската армия в Северен Израел.

Израелски медии: Държавната телевизия на Иран съобщи за издадена заповед за генерална атака срещу Израел!

Тази вечер държавната телевизия на Иран призова членовете на Оста на съпротивата (паравоенни организации и множество частни армии в съседни на Израел страни под командването на Иран) да атакуват Израел от всички страни, ако Израел започне сухопътна операция в Газа.

„Иранската държавна телевизия обяви плана за нападение над Израел“, съобщават израелските медии.

„Те ще бъдат ударени от всички страни“, гласи съобщението.

„Шиитските милиции и армии в Ирак и Сирия, Хизбула в Ливан и бунтовниците хути в Йемен ще започнат координирана атака, включваща ракети и дронове, за да унищожат защитния противоракетен купол на Израел, след което държавата на евреите ще бъде пометена от ракетен ураган.

„Никой няма да спре силите на съпротивата“, каза по новините върховният лидер на Иран аятолах Хаменей.

Иран твърди, че хусите имат ракети с обсег от около 2000 километра (почти 1250 мили), а Хизбула се е снабдила с противокорабни ракети, за да удари корабите на израелския флот в Хайфа и Тел Авив. А също и самолетоносачите на САЩ, ако същите се намесят.

Проирански иракски милиции са се събрали в сирийската част на Голанските възвишения.

„Такава атака може да бъде извършена в рамките на няколко дни, ако исканията на Върховния лидер за спиране на израелските удари срещу Газа бъдат игнорирани.

В обща позиция, която звучи повече като ултиматум командващия армията на Иран, генерал Мохамад Багери, министъра на отбраната на Русия, Сергей Шойгу и министъра на отбраната на Катар, заявиха, че продължаващите военни престъпления на Израел срещу цивилни и помощта, която получава за тях от някои западни държави, може да накарат други да бъдат принудени да се намесят в конфликта.

„Много сме загрижени от масовото избиване на цивилни “, се казва в позицията.

Предупреждението на Иран за възможна многостранна атака срещу Израел идва в момент, в който американски и британски кораби и самолетоносачи се събират в региона, включително в Арабския залив и Източното Средиземноморие.

Зеленски е в паника: САЩ дават на Израел артилерийски снаряди, предназначени за Украйна

Добри новини за Израел и лоши такива за Владимир Зеленски и Украйна. Съобщава се, че САЩ са одобрили молба на израелските IDF за доставянето на Израел на най-малко 20 000 155 mm артилерийски снаряда за системите M109A5 Dover.

Израелски служители разкриха, че Министерството на отбраната на САЩ е взело решение да отклони няколко десетки хиляди, 155-милиметрови артилерийски снаряди от Украйна, като вместо това ще ги изпрати в Израел за войната срещу Хамас, Хизбула и… както се очертава май целия Близък Изток.

Пентагонът е взел решение да изпрати в Израел десетки хиляди 155-милиметрови артилерийски снаряди, предназначени за Украйна. Снарядите са от запасите за извънредни ситуации на САЩ, казаха трима израелски служители, запознати със ситуацията, пред израелски медии .

Американски служители казаха, че отклоняването на снаряди от Украйна към Израел няма да има незабавно въздействие върху способността на Украйна да се бие срещу руските войски.

„Въпреки това не е ясно дали американските военни доставки за Украйна ще продължат, ако войната Израел-Хамас се превърне в по-широк регионален конфликт“, казаха израелците.

В началото на 2023 г. САЩ започнаха да изваждат 155 mm артилерийски снаряди от своя запас от боеприпаси в Израел, за да ги изпратят в Украйна.

По това време израелските военни казаха на тогавашния министър-председател Яир Лапид и тогавашния министър на отбраната Бени Ганц, че няма непосредствен сценарий, при който Израел да се нуждае от спешна доставка на снаряди.

Всичко това се промени на 7 октомври, казаха израелските служители.

Боеприпасите, определени да бъдат дадени на Украйна, са били част от запаси от американски оръжия, съхранявани в Израел като част от споразумение между страните. Само военнослужещи от САЩ имат достъп до зоните за съхранение на тези оръжия.

След атаката на Хамас на 7 октомври, IDF поиска от Пентагона на САЩ големи количества боеприпаси.

Едно от исканията беше САЩ да си вземат обратно десетките хиляди 155-милиметрови артилерийски снаряди от Израел, за да запълнят изчерпаните си собствени резерви за извънредни ситуации, казаха израелски официални лица .

Сега обаче ситуацията се промени и САЩ ще предоставят „украинските“ артилерийски снаряди на Израел.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Новината ви е тотално чифутска пропаганда. Очаквам скоро да чуем новини, че много от войниците, участвали в нахлуването, НЕ СА палестинци. Антибългарските медии ще твърдят, че някои от терористите идват от Иран, Сирия, Ливан и т.н. Ще се появи информация, според която Иран е бил основен поддръжник на плана за нападение нас сатаниската държава ираил…….. само за да включат европейците във война.
    Със сигурност може да се извършат редица терористични атаки по джендърхалифата. Ще започнат да ни казва, че „нападението срещу Израел е нападение срещу демокрацията“. Така че се гответе за нещо по-мащабно от войната на укро-натовските терористи срещу братска Русия.

  2. До сайта.
    Този новия темплейт създава доста проблеми и изглежда не само на мен.

    • Бихте ли описали проблемите, които изпитвате при разглеждане на сайта? И в момента срещате ли такива?

      • Колегата е описал част от проблемите, но бъговете са много.
        Според мен е по-добре да не търсите хора да ги оправят, а направо да си изберете нов темплейт.
        Наскоро и аз се бях запътил да сменям темата на сайта и поразгледах. Има доста по-добри безплатни, които се държат нормално и не гонят посетителите.
        Но това си е само мое мнение и не искам да го налагам, вие си знаете.
        Успех!

  3. До сайта:
    И при мен е така. Често не зарежда. Понякога не мога поствам. Верификацията трябва да бъде обновявана. Изглежда има слабости. Предната версия не е правила проблеми.

  4. По мое мнение НЯКОЙ е наредил промяна на по- добрата версия за да подготви Скандално за издънване

  5. По мое мнение НЯКОЙ е наредил промяна на по- добрата версия за да подготви Скандално за издънване! До сайта-не се правете на интересни, нямам друга публикация по темата, ще започна да ви излагам на други места! И не се давайте!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *