Иран: Америка започна Войната, но ние ще я завършим! Тръмп е Гангстер! Ето как Иран ще отвърне на САЩ:

„Америка започна войната с убийството на генерал Касем Сюлеймани, но ние сме тези, които ще я завършим. На този терористичен акт на Вашингтон ще дадем подобаващ военен отговор с удари по техни бази“. Това заяви в интервю днес Хосейн Деган, военен съветник на иранския премиер Али Хаменей.

„Заплахите на американския президент Тръмп, че щял да удари по наши военни обекти, приемаме с насмешка“, заяви още Деган. По- рано през деня Тръмп написа в туитър, че имал готовност да нареди удари по 52 обекта на Иран, с цел „да им покаже новите си оръжия“. Но Хосейн Деган отвърна, че Техеран без проблем в рамките на минути може да изстреля ракети по всичките 500 военни бази на САЩ по света.

„Тръмп е истински гангстер и комарджия“, продължи още военният съветник на иранския аятолах. Не зачита нито международното право, нито споразуменията и решенията на ООН, нито законите. Затова оттук-насетне всеки американски войник, всеки US-военен център, база, склад или кораб на американците, позиционирани навсякъде по света – трябва да се страхуват от нашия справедлив военен отговор“, заяви ген. Деган.

И добави: „Иран никога не е търсил война със САЩ, но от своя страна Вашингтон отдавна си търси повод да ни нападне“.

Skandalno.net припомня, че едно от първите решения на Доналд Тръмп след встъпването му в длъжност президент, беше да оттегли САЩ от ядреното споразумение с Иран, подписано от предшественика му Барак Обама и съответно да върне икономическото ембарго срещу Техеран. САЩ заплаши със санкции и всички европейски държави, които решиха да останат в анти-ядреното виенско споразумение. Но Германия и Франция не се поддадоха на американския шантаж и към днешната дата продължават икономическите си и търговски връзки с Иран.

От своя страна Иран се намеси решително във военните действия в Сирия и Ирак, където ирански специални части се сражаваха на страната на законните лидери на съответните страни. А убития преди дни генерал Сюлеймани беше ръководител на сухопътните операции, които прочистиха териториите на Сирия и Ирак от бандите главорези на създадената и крепена от Вашингтон, Ислямска държава – ИДИЛ.

В така оформения конфликт, САЩ получи подкрепата на „обичайните заподозрени съзаклятници“ Великобритания и Израел, докато на страната на Иран застанаха Китай, Русия, Турция и ЕС, макар последния да декларира позицията си с половин уста заради хроничната си васална зависимост от Вашингтон. Показателно е, че Външния министър на ЕС Жозеп Борел изпрати покана на иранския външен министър Мохамед Джавад Зариф за среща в Брюксел след броени дни, за да обсъдят военната криза със САЩ от последните дни. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Истината е, че не САЩ имат проблем с Иран, а Израел. Американците са еврейският Ходор.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *