Израел вече значи лицемерие, омраза и брутален геноцид, а колективната арогантност на крепящия го Колективен Запад продължава

Автор: Дахер Дахер – българо-сирийски журналист, Фейсбук

Не ми се пише за Газа, защото всичко там стана прекалено отвратително и много, много боли!

Израел удари три автомобила на международна хуманитарна организация. И трите с огромни червени кръстове по покривите и вратите, които се виждат от километри. Първо удря една от колите. Втората кола се притичва да помогне, изнася ранените, но в този момент също бива ударена. Третата кола също идва на помощ на втората и също е ударена.

Но било без да искат. Да, аз им повярвах. Чакайте да си извадя мозъка за малко.

Излизат израелски чиновници и само казват „опс, нещастен случай“, а целта на Израел е ясна – тотално унищожаване на каквито и да е условия за живот за населението в Газа и изселване на всички палестинци от там. Хич не им пука кой и колко са убили. Посланието е изпратено: Всеки, който се опита да храни и пои палестинците – ще бъде убит! Множество хуманитарни организации логично се отказаха да дават помощи, които единствено спасяват над двата милиона палестинци изтикани да умрат в южната част на ивицата- в палатки, почти без провизии и без лекарства.

Израел използва Хамас като параван за извинение, както хора като Ехуд Барак признават. Гениалното е винаги да си жертва. Помнете ми думата, тази схема ще стане норма в бъдеще по всички кътчета на планетата.

Дори отказаха да се извинят.

Колко трябва да си глупав за да не видиш цялата идея зад този план? Колко трябва да си безчовечен?

А иначе всяка една бомба е в ущърб на израелското лоби в Европа, с всяка една стават все по-малко техните поддръжници сред обикновените хора по света. Израел вече е символ, олицетворение на лицемерие, злоба, омраза. Страна, която в момента осъществява последния етап от своя прикрит до съвършенство план със садистично перфидни методи за етническо прочистване.

Тази криза в Египет не е случайна, там неспирно циркулират посещения от ЕС и САЩ – за да принудят египтяните да приютят 2,3-те милиона палестинци от Газа. Един капан с палестински бежанци, който израелците по-рано заложиха в Сирия и Ливан. После нищо чудно Мосад да плати на 10 палестинци да обстрелят Израел, а те в отговор да завладеят Синайския полуостров, наред с апетитния Суецки канал. В операция „за да се защитят“, разбира се. Няма да се изненадам ако се случат и атентати в Европа, които да потвърдят пред западната публика злия имидж на злите палестинци и да се измие лицето на Израел след бруталния геноцид, който в момента извършва.

В Газа вече са унищожени всичките 30 болници, почти всички училища, административни сгради. Каква е тази обсесия с болниците? Същият западен аналитично-медиен център по-рано обвиняваше Асад за подобни деяния, макар реално да беше обратното – най-голямата болница в Сирия „Ал-Кинди“ в гр. Алепо беше унищожена от спонсорираните от САЩ т. нар. „бунтовници“, които дори заснеха видео.

За Израел е достатъчно да се оправдаят с 2-ма никому неизвестни лидери на групировки, за да срутят цяла болница, наред с всичко в нея, а после да размажат с бронетранспортьори убитите и ранените, за да не бъдат разпознати после. Колко журналисти бяха убити. Шокиращите доклади на хуманитарни организации са пренебрегвани.

Не си спомням такава колективна арогантност и безочие в западните медии, които държат пълния информационен монопол. Те вече имат разработен собствен език за подобни случаи. Палестинските жертви биват наричани просто и безлично „загинали“. Бомбите са „прецизни удари“, 90-те процента разрушени сгради в Газа са „скривалища на терористи“… и винаги, ама винаги при споменаването на убити палестинци задължително да се споменава и „терористичната групировка Хамас“.

Така се получава, когато те оставят безнаказано да правиш каквото си поискаш. Израел са извършили огромно количество престъпления срещу човечеството – фиксирани в 62 резолюции на ООН. И всичките 62 резолюции до една са блокирани от САЩ и оставени без никакви последствия. Израел бомбардира посолства в чужди страни, действия, които бяха осъдени от все повече страни, но не си признава за тях, а само казва, че те са „цели“.

Това е вселенска закономерност и важи за всяка страна и за всеки човек: Оставяш го безнаказан и той се превръща в урод. Ето затова трябва да има баланс, балансиращи сили в уравновесен модел. Говоря за многополюсен свят. Оставиш ли монопол – идва тирания. На макро, глобално ниво, а не на микро такова.

Над 30 хиляди убити в Газа, половината от които са деца, над 70 хиляди тежко ранени, и още много безследно изчезнали. Но както споменахме, медиите са усъвършенствали и подходящ език – ама било според правителството, управлявано от Хамас. Не че Амнести Интернешънъл или Human Rights Watch казват друго, но друго е да споменеш само Хамас. Директивата към медиите е да дехуманизират палестинските жертви, да демонизират палестинския народ, за да оправдаят свирепия терор, на който са подложени.

Попаднах на едно меме в интернет, в което се казваше следното: никога не питай мъж за заплатата му, жена за годините й, и Израел има ли доказателства за твърденията си. Те винаги се представят за жертва и обвиняват враговете си в антисемитизъм. Нищо, че арабите също са семити.

Нашите атлантици обаче се радват отстрани. На тях им дай да им се развяват таблици и графики, които нищо не значат и нямат реален смисъл, но ще ги възнесат като свещени тотеми и ще преследват с ярост всички, които не им се поклонят.

А и честно, въобще не знам защо продължавам да пиша по тази тема. Всяка публикация, в която е спомената думата „Палестина“ е жестоко цензурирана в социалните мрежи, така че да не достигне до аудитория. Просто алгоритъма връща публикацията много назад автоматично, зарива я под тонове информационен боклук и в крайна сметка тя не достига до почти никого.

Просто е отвратително.

Автор: Дахер Дахер – българо-сирийски журналист, Фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. От колко страни е било гонено това племе през вековете? Запитвали ли сте защо? Където и да се заселят, където и да живеят сеят само гадости. Колко войни не биха станали, ако тези ги нямаше?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *