Извънредно! Застреляха мигрант край Средец, афганистанецът убит от рикошет

мигрантиАфганистански мигрант е застрелян тази нощ  край Средец. Граничен патрул от трима души се натъкнал на група промъкващи се в тъмното мъже и след отказ им на устна заповед да спрат, е произведен предупредителен изстрел.

Куршумът рикоширал и ранил тежко единия, който починал в линейката на път за болницата. Това се случило около 22 часа снощи, каза  главният секретар на МВР комисар Георги Костов. Заловените мигранти са били мъже в добро здраве и физическа форма общо 54 души на брой.  Единият от колегите произвежда изстрел във въздуха, обаче  следва рикошет, каза още веднъж Костов.

Той допълни, че полицаите нямат вина, действали са изключително адекватно и са изпълнили своя дълг. Трима гранични полицаи са успели да задържат група от  54 нарушители.

За случилото се бил уведомен Бойко Борисов, който веднага прекъснал срещите си в Брюксел и се прибрал в България, а действията му били подкрепени от Жан Клод Юнкер. Защо е било нужно на премиера да се прибира, не е ясно. Някои го тълкуват като патриотизъм, други като предизборен пиар.

В момента никой не обвинява България за нелепия инцидент. В социалните мрежи обаче ври и кипи, като мненията са крайно противоположни. Повечето искат държавна награда за граничаря, застрелял мигрант, но други са умерени в изказванията си, питат защо е било нужно да се скреля и по кой начин куршум, изстрелян във въздуха е рикоширал. Мигрантите не са били въоръжени и са преминали през нощта през турската граница на място, до което прословутата ограда не е стигнала.

Тепърва обаче скандалът ще се разраства.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *