Иво Карамански връщал на стотинки дълговете си! Бил агент Петър от ДС !

Иво Каарамански
Иво Карамански имал любим номер, чрез който се разплащал с хората, на които дължал пари. Негови приятели разкриха пред Skandalno.net , че Кръстника на българската мафия развалял цялата дължима сума на монети, след което връчвал обемисти торби на този, с когото трябвало да се разплаща.

Сумите били много големи, торбите- много тежки… но недоволни нямало. Всички близки на култовия мафиот знаели за неговия навик и когато трябвало да си прибират пари, винаги идвали с кола, която била с просторен багажник. Веднъж една джипка била така напълнена с монети, че колата се наклонила на едната страна.

Карамански бил щедър, но правел всичко това за да се гаври по свой собствен начин с хората, на които дължал пари. В цялото си съществуване Кръстника не е получил и една забележка за странния начин на разплащане – никой не посмял да каже и дума.

Приживе той е съсобственик на застрахователното дружество „Корона инс“ и има участие в още ред фирми, занимаващи се с разнообразна дейност като застраховане, развъждане на моруна, производство на кетчуп, отглеждане на дини, валутна търговия и други. Именно заради участието си в доста фирми Карамански е работил с купища пари. Той пращал човек, който да развали сумата на възможно най-дребните стотинки, после ги пълнели в чували. По този начин Кръстникът се чувствал като истински мафиот от световна класа. А и в интерес на истината е имало случаи негови познати да му опростят дълга заради многото монети.

иво карамански кръстника

Иво Карамански е осъден един – единствен път през живота си – за кражба на старинни предмети, валутни измами и фалшифициране на долари. Тогава получава присъда от 2 години лишаване от свобода, от които не излежава нито ден. Появяват се различни твърдения за това защо избягва да избегне затвора.
Но основното предположение е, че сътрудничи на ДС и се радва на подкрепата на държавния апарат. Говори се, че агентурният псивдоним на Карамански е Петър, а той е сътрудничил едновременно на Второ и Шесто главно управление.

През 1990 г. името му се появява в международната преса като лидер на организирана престъпна група за трафик на откраднати автомобили от Чехия. Карамански напуска държавата и се връща в България, където става една от най-силните фигури в средата на 90-те. Прякорът му „Кръстникът на българската мафия“ му е измеслен от журналистката от в. „Труд“ Анна Заркова. По-късно книга за него пише и Светослава Тадаръкова.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *