Ивет Добромирова: Защо се разделих с „Америка за България“? Разработките им не покриват елементарни журналистически критерии

Ивет Добромирова беше едно от лицата на протестите срещу Орешарски през 2013 г. Тогава тя работеше във въздесъщата фондация „Америка за България“. После, явно по умно-красиви протестърски заслуги, тя стана говорител в последвалото служебно правителство на Марин Райков. Този нейн пост във Фейсбук е посветен на спонсорирания от „Америка за България“ „Антикорупционен фонд“ и разследванията му на сагата „Осемте джудета“. Но в него Добромирова открехва и завесата на причините за раздялата й с „Америка за България“ Ето какво пише Добромирова:

Тази, която очевидно защитава Гешев като заяви в добре репетирано и много премерено и монтирано интервю, че Гешев никога не е бил в ресторант “Осемте джуджета” не е обвинена в нищо.

Този, който заяви, че Гешев редовно е бил в “Осемте джуджета” и насрочи пресконференция, за да направи още разкрития, бе шеметно арестуван пред залата за пресконференции и обвинен. Преди да направи сензационните си разкрития.

Нещо неясно?

А, да. Ролята на интервюиращите. Умни хора сте, ще се сетите. Ако ли не, то си е за Ваша сметка.

От всичкото интервю (моля, да не бъде наричано “журналистическо разследване”) става ясно, че Петьо Еврото е на върха на пирамидата – той няма поръчители и господари, той е върха на пирамидата. Кое не е така?!

Дойде време да говоря и за част от причините за моята раздяла с “Америка за България”. След като се запознах с дейността на „Антикорупционния фонд, имах директен сблъсък с директори във фондацията заради ясно изразените ми опасения, че фондът се иституционализира, за да се използва като легитимираща трибуна на “разработки”, които не покриват елементарните критерии на журналистически стандарти.

Отговорът беше: “Отивай да си правиш медията”.

Нещо неясно за стандартите на фондацията относно проектите, които финансира?

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Остана ли някой в България, който да не е поставил парите пред родината.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *