Иван Таков: Няма да позволим на неофашистите повече вандалски прояви! С Фашизма се Воюва, а за Свободата се Мре!

Отново ще възстановим счупената плоча, писмото ни с искане за разрешение да направим това вече е входирано в Областната управа, каза председателят на БСП – София

Няма да позволим на неофашистите да скрият злодеянията си зад удобния им параван „израз на мнение“. Това заяви председателят на БСП – София Иван Таков, след като провери резултата от поредната вандалска проява върху Паметника на Съветската армия в Княжеската градина.

Последствията от среднощната атака на дузина неофашисти е отново счупена плоча с надписа на монумента, изгорени палатки и упражнено насилие върху жени. Лидерът на столичните социалисти отчете бързата и професионална работа на органите на реда, които не са допуснали този инцидент да доведе до фатални последици. Иван Таков добави, че очаква виновните за престъпното деяние да бъдат справедливо наказани.

„Ние ще следим много внимателно как ще се развие този процес. Настояваме неофашистите да бъдат сурово наказани, заяви той. – Колкото до счупената плоча, ние отново ще я възстановим. Писмото ни с искане за разрешение за това вече е входирано в Областната управа, а новата плоча е поръчана. Този път ще бъдем много по-бързи, тъй като след първото й ремонтиране имаме подготвен камък и майстори„.

Иван Таков обвини директно кмета на район „Средец“ Трайчо Трайков и на София Йорданка Фандъкова в подстрекателство за тези вандалски прояви върху Паметника на Съветската армия.

Докато има такива безотговорни провокатори в политиката, като Трайчо Трайков, разделението в обществото ни ще расте. Докато има страхливи политикани, като Йорданка Фандъкова, фашистките прояви по улиците на София ще се множат не с дни, а с часове, коментира лидерът на БСП – София. – В едно обаче кметът Фандъкова е права – тези неофашистки прояви са част от предизборната кампания. Но от кампанията на десните неолибералстващи фашисти. Те друго няма какво да направят. Поругаването на паметникът на Съветската армия е техният капацитет. Пак ще кажа, че те само в неговата сянка могат да виреят. А вандалските прояви срещу монумента вече ги броим за статистика. Те сквернят паметта, ние чистим след тях. Те рушат, ние градим. Това е огромната, колкото цяла галактика, разлика между нас и тях“.

Никой от властта не заклейми среднощното варварство, а кметицата Фандъкова дори хвърли вината върху битите жени от палатковия лагер, коментира още Таков.

И нека попитаме: Опитва ли се властта да украинизира България? Помним как през 2014 г. в Одеса футболни хулигани от Динамо – Киев разрушиха и подпалиха палатков лагер на рускоезични протестиращи. Тази „шегична“ беше само прелюдията към масовото убийство час по-късно на 60 жени, младежи и деца в намиращият се отсреща Профсъюзен дом. Видяхме докъде докараха Украйна тези неонацистки прояви, тази война срещу паметта на един народ.

Иван Таков беше категоричен, че Градският съвет на БСП – София няма да позволи на шепа агресивни и кресливи безпаметни да се гаврят с историята. „Няма да допуснем злодеите да изопачават и да си присвояват миналото ни, добави той. – Ние знаем, че те само това могат. Те бъдеще не могат да ни предложат. А ние знаем също, че с фашизма се воюва, а за свободата се мре“.

ВИЖ ВИДЕО ОТ СРЕДНОЩНОТО ПОРУГАВАНЕ НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Отликата ултраси нацисти е по къса от врабчова човка. Ултрасите изгориха живи, и българи, хората в Одеса. За мач Черноморец Одеса и Металик Харков и двете формации ултраси се обединиха, въоръжиха ги и нападнаха палатков лвагер пред Профсъюзния дом. От ултрасите създадопа баталъона Азов, свидомъе те, в момента настанени в Киевско Печорската лавра, откъдето Буданов ги изпраща на туризъм в Драгалевци

  2. Да се гавриш с паметта на загиналите, изпълнили с чест и достойнство своя воински дълг е престъпление, което се наказва от Висшите сили.

  3. Не ви ли се вижда че учетелка по руски език, с който тя доскоро си вадеше хляба, сегашната кметица на София, да е сред най-яростните русофоби

  4. Мъже на България, смачкайте главата на змията дорде е малка! Не трябва да позволим това, което стана в украйна! А, какво стана там – още малко и няма да има такава държава и много, много убити …. Трябва да има вазмездие за всичко това! Тези млади ултраси, щом никой не ги е бил по главите, когато са били малки и не ги е възпитал, трябва насила да бъдат укротени! Няма друг начин!!!

  5. Големите „мъже“ от Левски – набиха ги 2-3 албанци, срам, срам!!! Пратете 2-3 албанци да пазят МОЧА – ултрасите ще се разбягат като пилци! Боже, какви мъже само, правят се на такива само пред жени, и то възрастни! Безмозъчни същества! На тяхната възраст, тези от паметника са загивали, да си спомнят за Ботев, Левски, какъв морал, какви възвишени умове! Моят баща е бил с 1-ва Българска армия и трети украински фронт , чак до Унгария, раняван. Затова никой да не пипа паметника, защото ще му ЕПМ!!!

  6. Всеки изрод подкрепящ укро-сатанистките слуги на британоварварите, независимо дали е от левски , цецка или друг тим трябва да бъде обесен.

  7. Хора , зад това стоят американците и ЦРУ , нашите неофашистки помияри без тяхната подкрепа няма да посмеят да трошат паметници , така , че следващите протести пред краварското посолство трябва да се проведат

  8. Хора , зад това стоят американците и ЦРУ , нашите неофашистки помияри без тяхната подкрепа няма да посмеят да трошат паметници , така , че следващите протести пред краварското посолство трябва да се проведат

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *