Зверство! Хлапета избодоха очите на малки котенца

котенцаТемата за насилието над животните става все по-актуална. След случая в Пловдив за разчленените и запалени котки, нов случай този път в Габрово, потресе обществеността.

Деца на 10-11 години намерили котка с пет малки котенца. Те грабнали животните, тероризирали ги, мачкали ги, а след това взели пръчка и им изболи очите. Животинките виели от болка, мятали се, а майката се хвърляла безпомощно около децата.

Две възрастни жени станали свидетели на зверството и веднага сигнализирали на Дружеството за защита на животните. Оттам дошли с кола, но котката и потомството й се били скрили, а според бабите родителите на децата взели животинките и ги изнесли извън града, за да не остават следи за инспекторите.

Според шефката на дружеството в Габрово имали изключително лошо отношение към животните. Коли нарочно преследвали кучета, докато ги размажат на пътя. Същото правели шофьорите и с бездомните котки. Никой не се интересувал от бездомните животни, стреляли ги с ловни пушки, правели им капани, ловяли ги и ги хвърляли  в реката. Други пък им давали храна с отрова, а котките масово ги тровели с антифриз.

Децата взимали пример от родителите си и с наслада измъчвали животни. Щом татко може да убива, значи и аз мога, разсъждавали малките.

В града има само един приют за бездомни кучета и котки, където само ги кастрирали и ги пускали отново на улицата и ако могат, оцеляват. Повечето обаче били избивани.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *