Захарова: Признанието на Меркел за Минските споразумения е повод за трибунал

„Признанието на бившия германски канцлер Ангела Меркел, в интервю за Die Zeit, че Минските споразумения са подписани, за да се даде време на Украйна да се подготви за военна конфронтация с Русия, може да се използват за съдебно производство в рамките на трибунал с ефективни съдебни присъди за извършени военни престъпления срещу т. нар. Колективен Запад.“. Това каза в четвъртък на брифинг директорът на отдела за информация на руското външно министерство Мария Захарова.

„Сега западните държави говорят много за юридически оценки на нашата Специална военна операция в Украйна, пищях за международни трибунали срещу Русия и т.н.“ – отбеляза тя. „Но ето, че тези дни имаме конкретна заявка за трибунал. Това, което Меркел каза в интервюто си за Die Zeit е свидетелство на човек, който директно заявява, че всичко, което е направено на Минските споразумения през 2014-2015 г., включително от самата нея, е имало само една цел: да отклони вниманието на световната общност от реалния проблем с етническото прочистване в Донбас и в цяла Украйна, да се спечели време, за да се напомпа режимът в Киев с оръжие и да се стигне до голям конфликт с Русия“.

Според Захарова признанието на бившия германски канцлер „звучи страшно: фалшификацията като метод за действие на Запада – машинации, лъжи, манипулации, всякакви изкривявания на истината, на закона, на правото, каквито човек може да си представи“.

„Те [представителите на Запада в лицето на посредниците по Минските споразумения Германия и Франция] още тогава, през 2015 г., докато провеждаха театралните си многочасови преговори в продължение на месеци и години, са знаели, че никога васалът им Украйна няма да изпълни споразуменията, а през това време са помпали с оръжия режима в Киев“ – подчерта дипломатът. Не им беше жал за никого: за безмилостно избиваното през всичките тези 8 години от ВСУ цивилно население на Донбас – хиляди жени и деца. Не им е било жал и за Украйна. Те (Западът) се нуждаеха от конфликт и бяха готови за него още тогава, през 2015 г”.

Захарова коментира и последното посещение на Виктория Нюланд в Киев:

„Посещението на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд в Киев не е случайно. Възможно е САЩ отново да готвят там „дворцов преврат“ – каза говорителят на руското външно министерство.

„Инспекционните пътувания на американския ментор в Украйна вече не изненадват никого, това е нормално. Отива за да види на място докъде са стигнали нещата – дали огънят още гори или е необходимо да се хвърлят още дърва в него“ – каза още Захарова по повод посещението на Нюланд в Киев.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ТОВА ПРИЗНАНИЕ НА МЕРКЕЛ, КОЕТО ИЗРАЗИ НЕ ОТГОВАРЯ НА НИКАКВО НОРМИ НА СЪТРУДНИЧЕСТВО И ЩЕ НАКАРА РУСКАТА СТРАНА МНОГО ДОБРЕ ДА ОБСЪДИ ЛЪЖЛИВИТЕ МЕТОДИ НА ОБЩУВАНЕ СЪС ЗАПАДНИТЕ ЦЕНОСТИ !

    СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ
    ВРАЦА – БЪЛГАРИЯ

  2. ЗАСПАЛА ……….!!! ЧАК СЕГА ЛИ СЕ ОСЕТИХТЕ, ЧЕ СЕ БЪЗИКАТ С ВАС??? САМО СЕ ОПРАВДАВАТЕ ПРЕД ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ.КОЛКО ПЪТИ САМО СЕ ОПРАВДАВАТЕ, ЧЕ НЕ ВИЕ ОБСТРЕЛВАТЕ АЕЦ-А??? А КОЛКО ПЪТИ ПРЕГОВАРЯТЕ С ТЕРОРИСТИТЕ И КОЛКО ПЪТИ ВИ ИЗЛЪГАХА С ПРЕГОВОРИТЕ??? А ЗАЩО ВСЕ ОЩЕ ГАЛИТЕ С ПЕРЦЕ ОЛИГАРСИТЕ И ЗАПАДЪТ-КРАДЕЦ И НЕ ИМ КОНФИСКУВАТЕ ВСИЧКО КАКТО СЕ ПРАВИ С ПРЕДАТЕЛИ И ТЕРОРИСТИ????????????????????????????????????????????

  3. до „като името на Путин“

    ТИ не си се усетил, че и двата отбора, както и прилежащите им пропагандни машини, се бъзикат с ТЕБ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *