Западът в ужас! Секретния Хиперзвуков УБИЕЦ „Авангард“ влезе на Въоръжение в Руската Армия!

С пълен успех завършиха изпитанията на прясно разсекретената хиперзвукова ракета „Авангард“, извършени от Руското министерство на отбраната. Инженерните ни експерти потвърдиха всички нейни тактико-технически характеристики. Това заяви на правителствено заседание руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Хиперзвуковата система „Авангард“ ще постъпи на въоръжение в руските въоръжени сили още през следващата година, категоричен е върховният главнокомандващ. „През 2019 г. на въоръжение в руската армия ще постъпи новата междуконтинентална стратегическа система „Авангард“, а около нея ще бъде разгърнат такъв специален полк в състава на Стратегическите ни ракетни войски“, каза той.

Изпитанието бе осъществено от ракетната база в Домбаровски в южната част на планината Урал. Кремъл заяви, че ракетата успешно поразила целта си, която се намирала на полигона Кура на полуостров Камчатка (на разстояние от 6000 км). Владимир Путин лично е наблюдавал изпитанието на „Авангард“ от контролната зала на Министерството на отбраната, заявиха от президентството.

Припомняме, че още през март, т.г. Путин спомена „Авангард“ сред цял списък от нови секретни руски ядрени оръжия, за които заяви, че не могат да бъдат прехванати от западните противоракетни системи. По думите му свръхзвуковата „Авангард“ излита в атмосферата със скорост 20 пъти по-висока от скоростта на звука.

„Движи се към целта като метеорит, като огнено кълбо“, каза Путин.

Нито една държава в света към момента не разполага с подобно оръжие, категоричен е руският президент. И добави, че преди да посмее да нападне Русия, Западът би трябвало да се замисли много сериозно.

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Затова си ги обичаме братушките, щото са велики! Слава на Русия!

  2. Да живее Путин!Да живее велика Русия!Да живее славния братски руски народ!

  3. …дрънкане на оръжие…Путин се вживява като господар на света и иска да поправи някои исторически грешки но и неговите грешки някой друг ще поправя някога…и така до безкрай…Пълно безумие!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *