Ердоган: Турция ще обяви Израел за Военнопрестъпник. Ако Западът ви дължи нещо, ние не ви дължим нищо. В Газа се извършва истинско Клане! (С ВИДЕО)

Турция ще обяви Израел за военнопрестъпник и ще го направи пред цялата международна общност. Това заяви турският лидер Реджеп Тайип Ердоган на масов митинг в подкрепа на Палестина, който бе организиран в Истанбул на летище „Ататюрк“. По думите на турския президент на митинга в подкрепа на Палестина са участвали около 1,5 млн. души, предаде ТАСС.

„Ще обявим Израел за военнопрестъпник, ще информираме международната общност и вече работим по въпроса“, каза той. „Колко още деца и жени трябва да умрат? Всяка страна има право на самозащита, но къде е справедливостта? В Газа се извършва истинско клане. Тези искат да избият хората в Газа с глад, липса на вода и гориво“, подчерта турският президент.

Ердоган също така нарече Израел окупатор и групировка, като отбеляза, че палестинското движение Хамас не е терористична организация. „Къде бяха границите на Палестина, на Газа през 1947 г., къде са сега? Израел, вие сте окупатор, групировка, а не държава. Турският народ знае това. Ако Западът се чувства виновен пред вас и ви дължи нещо, то ние не ви дължим нищо. Ето защо сме толкова спокойни по този въпрос. Когато казах, че Хамас не е терористична организация, Израел беше обезпокоен. Знаехме за реакцията, която щеше да последва, затова заявихме позицията си открито и ясно“, каза Ердоган.

В речта си пред парламента на 25 октомври турският лидер заяви, че Анкара не смята радикалното движение Хамас за терористична организация, а за „национално-освободителна народна армия“. Това изявление на Ердоган предизвика критики на Запад.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Най важното от словото на султанът на България, което е пропуснато е, че ако кръстоносците от европа искат война с полумесеца , ще си я получат.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *