Ердоган с недвижими имоти за 6 млрд. евро, разкри в. Билд

erdoganГерманският вестник „Билд“ излезе с унищожителна статия за несметните богатства на турския президент Реджеп Ердоган.

Според изданието стремящият се към президентска диктатура в страната  има само в Истанбул цели петдесет ултралуксозни имения и вили. Те не са записани на негово име, а на синовете му Ахмед и Билял. Общата им стойност е цели  6 милиарда евро.

Заплатата на Ердоган е закована и е  50 000 евро на година, а в същото време децата му буквално  се къпят в пари. Откъде това несметно богатство се изсипва върху фамилията? Какъв е произходът на купищата пари под дюшека на чичко Таип, пита най-тиражният немски вестник.

Например  Ахмед Ердоган, който има  бизнес в  морския транспорт и го е стартирал преди няколко години, сега притежава активи за 80 милиона долара. Откъде е взел пари? Как е изградил империята си така за нула време, че я е направил една от най-печелившите в страната? Няма друг толкова млад и толкова успешен предприемач и докато доходите на баща му едва стигат да си покрие стандарта на президент, то за Ахмед заплатата на татко му е сума, равна на седмичните му джобни пари.

Ердоган син
Билял така млад, така богат…, а парите откъде?

Най-малкия син Билял също е замесен в тъмни афери и незаконни сделки и въпреки цензурата името му се спряга постоянно  в медиите като пример за топ мафиот, пише немският вестник Билд. “

Билял  на няколко пъти е  обвиняван в даване на подкупи на определени лица срещу получаването на апетитни сделки. Той бе обвинен и че търгува с „Ислямска държава“, взима от тях гориво и го продава с тройна печалба в Турция, и други страни. Дори бе заснета от въздуха колона с цистерни, която се придвижва спокойно в епицентъра на сражение, а джихадистите не закачат камионите, даже ги охраняват. Билял и голямата му сестра са били замесени и в сериозен корупционен скандал през 2013 година, но скандалът  е бил прикрит старателно от турските власти.

От половин година той живее със семейството си в Италия, където уж пише докторската си дисертация.

Италианските власти пък са започнали разследване срещу него за пране на пари.

На фона на всичко това Ердоган се прави на най-принципния човек в Турция и открито заявява намеренията си да стане едноличен собственик на държавата, като установи президентска диктатура.

В реч пред многохиляден митинг той каза тези дни, че Турция ще е по-силна, ако няма правителство и министри, които непрекъснато да се пречкат в работата и развитието й.

Развитието на какво? На една алчна фамилия, която е затънала в корупция и стреля по всеки журналист, който посмее да попита откъде са дошли парите й.

А чуждестранните ги гони от страната.

Явно Ердоган се е запътил да става султан, но за благозвучие все още се нарича президент.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *