Ердоган се гаври: Не знаехме, че самолетът е руски!

Самолет сваленНаучихме, че сваленият от нашите военновъздушни сили самолет бил  руски, чак когато прочетохме изявлението на Москва по този въпрос.

Това заяви  Таийп Ердоган  днес докато присъстваше на форум  на Международния икономически ислямски съвет, който се провежда в Истанбул. И изрази доста по килифарски учудването си от случилото се.

Той каза още, че части от фюзелажа на сваления  Су-24 са паднали на турска територия, което съвпадало с твърдението на Анкара, че  руският самолет е навлязъл  във въздушното пространство на Турция.

Явно всички вчерашни изявления  на турската страна трябва да бъдат анулирани. Още сутринта турците обявиха, че самолетът е руски, а Москва още мълчеше и нямаше никаква реакция. Излязоха всякакви изявления от турските медии, които ние цитирахме. В момента е повече от странно медии и военни да са коментирали, само президентът да не е знаел какво се е случило и да го е научил от официалното съобщение на Москва.

Под съмнение остава и фактът, че има останки от Су-24 на турска територия, след като летците са паднали при катапултирането в Сирия и излязоха доста видеоматериали с доказателства.  Няма как и турските ВСС да са отправили десет предупреждения към пилотите, когато самолетът е летял с над 1600 км в час и ако е закачил неволно турската въздушна граница, свалянето му  е станало осем секунди след това. Време за предупреждения просто е нямало.

Снощи Владимир Путин нарече този акт нож в гърба, а днес   Ердоган  нагло обяви, че Анкара не мисли да раздува инцидента. С две думи – нищо особено не е станало. Военните просто  защитили безопасността на държавната граници и едновременно с това  правата на туркменските сирийци, които живеели в района.

Има неопровержими доказателства обаче, че Су – 24 не е нарушил турското въздушно пространство. Путин каза, че ще има ответен удар за Турция, но той няма да бъде военен.

https://youtu.be/HawDXcgkdJs

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Да бе! Американски беше. А нашата ирландска пастирка какво изскимтя по въпроса???

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *