Елена Йончева: В България справедливост няма! 53 % от българите са с чист доход от 460 лв. Безработицата намалява, защото българите масово емигрират! (С ВИДЕО)

Правителството не даде никакви аргументи, защо Марияна Николова е предложена и избрана за вицеприемиер. Смути ни и това, че Бойко Борисов отсъстваше от пленарната зала. Това заяви в ефира на bTV депутатът от БСП Елена Йончева. „Щом се прави такава важна рокада в критична сутуация, е важно да чуем аргументите на премиера. Това не е нормално при една демократична държава. Би било нормално при автократичен режим“, добави тя.

„България не може да живее и да се развива по този начин. Хората излизат на улицата заради арогантното поведение на властта, а не това на Валери Симеонов. Той просто подпали недоволството. Арогантността на цялото правителство идва от това, че от сутрин до вечер говорят колко е добре България.

А всъщност 53% о българите получават чисти доходи от 460 лв. Същевременно правителството говори за икономически растеж. Да, има такъв, но той не е от работеща икономика, а благодарение на българите, които работят в чужбина и изпращат помощи за семействата си. Всяка година нашенците в чужбина изпращат 2,5 млрд. лева и това са парите, които се превеждат по банков път. Затова, според БАН, цифрата е поне двойно по-голяма“, заяви Йончева.

„Българите ще са компенсирани енергийно – това е милостиня. Ние не говорим да са разпределени едни пари. Да, безработицата спада и то в най-бедните райони на страната ни. Да ви кажа ли защо: Защото хората там просто напускат страната. Мои приятели, които никога не са мислели да емигрират, вече го говорят и правят. В България няма никакво чувство за справедливост“, каза още тя.

Йончева коментира и заплахите срещу нея, както и думите на Нинова, че ще й бъде осигурена служебна кола и охрана: „Не съм казала, че се чувствам застрашена. Винаги съм карала свой личен автомобил и никога не съм ползвала кола на парламента по време на своите пътувания. Предложиха ми от БСП, понеже получили определена оперативна информация. По-късно ще разберем за какво става въпрос, надявам се. Приех предложението и това мога да ви кажа на този етап“.

Относно искането на строителния бранш Йончева да си подаде оставката като депутат, понеже ги клеветяла, Йончева заяви пред Цветанка Ризова: „Строителният бранш иска оставката на няколко колеги от БСП, включително и моята. Ние не им рушим имиджа. Това, което искаме, дори е в тяхна защита. Искаме от АПИ да разреши да бъдат взети в присъствиве на АПИ, експерти и КАТ – проби за качеството на асфалта от четирите магистрали и от тези пътни участъци, които са строени през последните 4 години. Става дума за „Тракия“, „Хемус“, „Марица“ и „Струма“.

Това, за моя голяма изненада обаче, предизвика бурната реакция на строителите. Ако на Вас ви поискат данъчна проверка, ще кажете ли, че тя удря по вашия имидж?! Правителството, което е определяло коя строителна фирма да строи, може и да няма нужда от подобна експертиза. Но населението има, понеже то пътува по тези пътища, строени с европейски пари, и… виждаме какво се случва както с колите, така и с пътищата“, завърши Йончева. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ВИЖТЕ ТУК- ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/wS0vtowxi0M

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Това мЕ-кане много принизява изказа!!! звучи грозно и неграмотно: ще видимЕ, ще намеримЕ и т.н. И боко така говори…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *