ДНР и ЛНР започнаха Масова Евакуация на цивилното си население! (С ВИДЕО)

Властите в отделилите се от Украйна донбаски републики ДНР и ЛНР наредиха масова евакуация на своите граждани към Русия поради опасността от военни действия от страна на Украйна, съобщи ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин, цитиран от БГНЕС. Той заяви, че президентът на Украйна Владимир Зеленски се готви да издаде заповед за настъпление на украинската армия в Донбас.

„Украинският президент Зеленски съвсем скоро ще заповяда на военните да преминат в настъпление и да изпълнят държавния план на Киев за нахлуване на територията на Донецката и Луганската народни републики“, заяви Пушилин в извънредно обръщение към жителите на републиката, публикувано на неговия уебсайт.

„При очаквания масиран обстрел на населени места в ДНР от украинска страна, може да бъдат застрашени животът и здравето на гражданите на нашата република. Затова от днес, 18 февруари, е организирано масово евакуиране на населението на ДНР към Руската федерация. Жените, децата и възрастните хора ще бъдат евакуирани първи. Молим ви да се вслушате и да вземете правилното решение. Временното напускане ще спаси живота и здравето на Вас и Вашите близки“, заяви Пушилин във видео обръщение.“.

„Всички цивилни граждани трябва да се изтеглят от Донецката народна република в Русия“.

Пушилин посочи, че е постигнал споразумение с руското ръководство за настаняване на граждани на републиката в Ростовска област.

Той добави още: „С цел недопускане на жертви сред мирното население, призовавам жителите на републиката, които нямат повиквателна за мобилизация и не са ангажирани в животоосигуряващи социални и граждански инфраструктури, в най-кратки срокове да заминат за територията на Руската федерация“.

„Съгласно споразумението с ръководството на Руската федерация, в съседната на Донецк и Луганск Ростовска област са подготвени места за приемане и настаняване на наши граждани. На евакуираните ще бъде предоставено всичко необходимо. Създадени са всички условия за бързо преминаване през контролно-пропускателните пунктове вежду нашите две страни“.

РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА ДНР ДЕНИС ПУШИЛИН

Ръководителят на ДНР съобщи още, че в пограничния район властите на ДНР са открили 130 масови гробове на цивилни руснаци и рускоезични граждани на ДНР и ЛНР , жертви на
пронатовската киевска хунта.

Повече от 5000 души са загинали в ДНР от началото на конфликта в Донбас през 2014 г., посочи Пушилин. „Над 8000 души са ранени, а над 1600 са останали инвалиди. Сред загиналите са 91 деца. Около 300 деца са пострадали в резултат на конфликта, много от които са с увреждания.

Час след изявлението на Пушилин и лидерът на Луганската народна република Леонид Пасечник обяви евакуация на своите съграждани във връзка с очакваната масирана офанзива на Украйна.

„Възлагам на териториалните ръководители, правоохранителните орани, службите за извънредни ситуации да осигурят организирана евакуация на населението на ЛНР до социалните обекти и да помогнат на населението да достигне граничните пропусквателни пунктове“, заяви Пасечник.

Освен това той се обърна „към всички мъже, способни да носят оръжие“ да се „вдигнат в защита на своята земя“.

През последните 48 часа имаше ескалация на стрелбата, включително артилерийска, по линията на съприкосновение между двете донбаски републики и украинската армия, като двете страни взаимно се обвиняват в провокации. ОССЕ съобщи, че наблюдатели са регистрирали 500 експлозии на демаркационната линия през деня.

Кремъл нарече ситуацията в Донбас изключително тревожна, а президентът на РФ днес квалифицира действията на украинската армия в Донбас като „геноцид“. Skandalno.net

Евакуацията в Донецк! ВИЖ ВИДЕОТО:

В Донецк вият сирени. Масовата евакуация на цивилното население е в ход! ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/FVkYrz752L4

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ И БДИ НАД ВАС ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ СКЪПИ НА СЪРЦАТА НИ СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *