Дипломатът Симеон Николов: Не COVID, а Вирусът на Платената Глупост Шета из България!

Ковид-пандемия може и да няма, но в този януарски студ из България се е разшетал един друг вирус – вирусът на платената глупост. Как иначе да си обясня изявлението на един „зам. министър“ и една „писателка“, за чието съществуване доскоро дори не подозирах.

Днес с ужас установих в какво е мутирал един младеж, назначен от ГЕРБ направо за зам. министър на външните работи, който кара стажа си при мен. Хунтата го направи министър без едни ден трудов стаж в дипломатическата професия, а предполагам и в която и да е друга. Въпросният мой стажант нарече президента Румен Радев „тотално неграмотен“… Радев, човека, който още на млади години бе оценен в най–реномираната академия в света като «бъдещ стратег». А това паленце няма не само представа от дипломация, но и елементарна култура, да не говорим за работата на институцията Президент… но си позволява да дава оценки за „нищоправене“.

С внушенията си за „заиграване“ и „авантюринстичен“ подход на президента, този младеж би могъл да въведе в заблуждение само хора, които стоят на още по–ниско интелектуално ниво и от самия него.

Порази ме самонадеяността на това момче, което си позволява да твърди, че отговорността на президента била «нулева».

Време е медиите да започнат да проявяват повече хигиена при отразяването на недоразумения като това, защото точно с такива хора ГЕРБ напомпа администрацията през последните 11 години – до откат. Искам да кажа, че свързването на това име с поста заместник министър на външните работи на Република България е СРАМ!

Истинска карикатура дори на партията си. На такива ако им дадеш криле, ще оплюят всичко и всички. Но явно ГЕРБ вече са много уплашени от предстоящата си близка политическа смърт. А хлапакът – зам. министър, който заплаши президента с „политически последствия“ нека прочете една мисъл на Марк Твен, ако не е „еднокнижник“ като партийния си вожд: „Да се наричат «ние» в изказванята и в печата имат право президентите, главните редактори и… болният от тения“. А предвид конкретното лице, може да добавим и онези, които се чувстват пренебрегнати, дори когато ги е отминала пандемията.

Вторият носител на добре платената глупост от днес е една «писателка». Научих какво е казала от поста на уважавания от мен историк Петър Ненков. Някоя си Надежда Любенова заявила пред пловдивския вестник „Марица“, че шестте дечица от с. Ястребино били убити от партизани, за да не ги издадат, а не от жандармеристи. То е ясно, че фалшифицирането на историята мина вече всякакви граници. Ясно е, че става чрез финансово стимулиране на „изпълнители“ като въпросната госпожа. Ясно е и че парите идват от САЩ и се разпределят към хилядите местни продажни фалшификатори чрез НПО – фондации. Но държавата ли да ремонтираме или да въведем нова специалност в хирургията «Операции от морално дебелоочие»?! Или всички тия рязко изтрещели и оглупели псевдо-историци да ги вкараме за психиатрично лечение?! Skandalno.net

Симеон Николов, дипломат, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. ЗА ДА ГИ ВКАРАМЕ В ПСИХИАТРИЯ ПЪРВО ТРЯБВА ДА ГИ ПОБЕДИМ КАТО ИЗЛЕЗЕМ МАСОВО ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА Б С П ДРУГО СПАСЕНИЕ НЯМА

  2. Г-н Симеонов,добре натрихте носа на това момченце,но дали ще ви чуе.

  3. Г-н Симеонов, за съжаление това е горчивата Хлапето Симеонов може само да мечтае за висотата на ПРЕЗИДЕНТА! По-добър не сме имали в новата ни история! Да, т.н. „демокрация“ е една пошла, продажна и престъпна система в полза на шепата бойковисти и т.п.

  4. Ценностната система на българите от разни простаци и некадърти идиоти за 30 г беше обърната на 360 градуса. За съжаление ни управляват разни случайници и профани за които няма никако възмездие за злините и унищожението на държавата! Поздравления г-н Николов за точното виждане на ситуацията в България.

  5. Това не са прояви на некултурие, некомпетентност или неграмотност, а преднамерени злонамерени калтащина и измислици и целящи да впечатлят органа осигуряващ назначение и материално благополучие. Не е нишо ново – примери безброй – от Юда и поп Кръстьо в миналото, хиляди безверни партийни активисти и членове на отговорни постове, до доносници като Коритаров и дантеления Г.Марков през соца, та до огромна част от синята мътилка изплувала след промяната, открила че е особено вървежно и доходоносно лаенето и храченето по „вчера“. Отявлени натегачантикомунисти се ръгаха с лакти по импровизирани трибуни и пред камери с жадни погледи впити в лелеяни постове и доларов снеговалеж.Стигащи до погнуса покъртителн изяви на отрепки като Ал.Йорданов,Гърневски и Н.Младенов хранят обилно и осигуряват и днес завиден комфорт на бездушните и безскруполни кариеристи. Покварата по отглеждане и „наторяване“ на такава прослойка върви с пълна сила и днес при най-уродливото управление на страната от 1877 насам.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *