Диви сцени в Соледар! Руснаците разделиха обкръжените в града украински войски на 4 части и методично унищожават съпротивата им!

Диви сцени със стотици убити и хиляди ранени се разиграват във и извън обкръжения от руснаците гр. Соледар. Руските сили обкръжиха украинските части в центъра на града докато от предградията предприеха нова светкавична атака и превзеха няколко селища на запад от града, прекъсвайки пътя между Соледар и Северск на още три места.

Вчера руснаците започнаха мащабна атака срещу отбранителния вал Благодатное-Красна гора-Парасковиевка. Днес напълно контролират първите две населени места и са навлезли в третото. В самия град Соледар руснаците първо обградиха центъра на града, превзеха Солна мина № 4 и поставиха под свой контрол сградата на Общината, кметството и други административни сгради, както и санаториума „Солена симфония“ и общинския гараж.

Преди минути беше затворен от силите на „Вагнер“ и последният път за бягство на ВСУ от града – коридора през Солна мина № 7 в западната част на града.

Украинските подкрепления, изпратени от съседния град Часов яр, с цел да разбият блокадата в Соледар и да помогнат на обкръжените в града, бяха отблъснати на километри на запад в района на гара „Силж“. Успоредно с това руските сили превзеха и укрепеното село Раздоловка, прекъсвайки единствената снабдителна артерия между Соледар и Северск, съобщи руският военен експерт Борис Рожин.

Още вчера украинските войски започнаха да напускат града, а властта в Киев – да подготвя украинската общественост за поражението. Въпреки частичното оттегляне, в обкръжение в центъра на Северск в момента са над 1 000 войници на ВСУ.

Руските медии съобщават за драматично разцепване на украинските сили в центъра на Соледар.

Силите на ЧВК „Вагнер“ разделиха украинските войници в Соледар минимум на 4 части и всяка от тези части в момента методично се прочиства и унищожава. 

Градът вече е на 100 % контролиран от руските войски.

Украинските сили са разделени на поне 4 части, най-голямата от които е в западната част на града до улиците Соляников и Суворов. Провежда се методична ликвидация на всеки от тези райони на обкръжение.

На запад от града остават блокирани 61-ва, 46-та десантна и 128-ма планинско-щурмова бригада на ВСУ. Въпросните войски бяха изпратени да разкъсат обръча на обкръжение в Соледар, за да се изтеглят блокираните вътре войници. С яростна контраатака обаче руските сили ги спряха и отхвърлиха на километри извън чертите на града.

В мазетата на жилищните сгради в Соледар е блокирана 128-ма планинско-щурмова бригада на ВСУ, която е сред най-елитните сили на украинската армия и се използва изключително за отбранителни операции.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

20 коментара

  1. благодаря ви за правдивата и убеден съм достоверна инфо..такава каквато в почти всички медии не се публикува..не от друго,а от страх..дано мотивите да работите професионално са чисто човешки,а не политически и комерсиални…с което заслужавате уважение на аудиторията си..убеждавате,че технически тук не може да се види имейла..но..във времето на техн.достижения това е меко казано не дотам сериозно,но да приемем,че ви вярваме..обаче и в липсата на субективен контрол на редколегията ви да повярваме изцяло и безотказно-е, вече е прекалено..не искам да обиждам никого..в края на крайщата тук се изказват само мнения и становища на изключително умни и мъдри българи,а не се въртят уйдурми за сваляне на власт…от кръга звено..)..годината не е 1934г..

    • Относно страха и параноите. Да се запознаем: Казвам се Илиян Атанасов и съм създател и собственик на сайта Skandalno.net. Живея в Пловдив. Не съм член и никога не съм членувал в политическа партия. Журналист съм, но издържам семейството си от друг бизнес. Направих сайта през 2008 г. изцяло с идеална цел- като островче на свободното слово. И многократно съм си плащал цената за това. Останалото е история. Не се страхувайте. Няма нищо страшно, освен самия страх.

      • Сайтът Скандално е моят любим сайт, заедно с Поглед- Инфо и Свободно Слово.
        Адмирации!!!

      • Браво,великолепно, това ОСТРОВЧЕ на свободното слово се оказва далеч по- стойностно от почти всичките ни медии.Единствен в. Поглед на Румен Петков дава някаква информация, всички други за мое огромно същаление са леш.Преглеждам няколко сайта от независими френски и английски источника, които понякога цитирам.Днес гледах и интервюто на Велизар Енчев при Колев в Евроком. Е това е истината, тъжната истина, а не такива тапунгери като Бойчето, които ми препоръчват да не съм слушал чалга,човек, който не бе стъпвал нито в театър , нито в опера,ами класика, или да ми говори за бавносварената жаба, глупак от всякъде.

      • благодаря за отговора..не става въпрос за страх…страха е убийство за човека и всеки тук го знае..говорим за честност и почтеност..които вече ги няма..почти..за жалост на българите..и на българия..

      • Похвално, имало смелчаци и в моя град :)
        Благодарим за информацията и възможността да се изкажем!

  2. Сайтът досега единствено предоставя достоверна и първа информация- следих тези дни, няма друг- направих си изводите.
    Ако се надяваш, че си се скрил от биг брадър- забрави!
    Телефонът ти те записва и следи денонощно, какво остава за поствания- от биг брадър. Ако си със смарт фон- направи си експеримент: примерно си мисли за гъби- виж какви реклами ще получиш.
    Телефонът ти разчита и знае мислите ти.
    Здравей, Джордж Оруел- всъщност е по- зле от 1984, това е положението.
    ИИ се обучава- скоро ще го свържат с мозъците на биороботите. Ако вече не е свързан.
    Ако решиш да си вземеш телефон с копчета- ще те успокоя: съседът ти има уай- фай, пръскат те с интелиджънт прах, камерите навсякъде разполагат и разчитат биометричните ти данни. Всъщност- няма къде да се скриеш. Ако пробваш- има сателити.
    Единственият изход е пещера.
    Хай, мистър Оруел.

    • Аз като много проЗт имам тел. с копчета и нито един смарт уред или камера не допускам около мен, което значи съм с един дерт по-малко.
      Освен пещера, имаме възможности да заживеем в корабни контейнери, ако не греша така се казват. Но май станаха доста скъпи и да си направиш къщичка от тях излиза почти като нормална сграда.
      Ясновидецо, мейла не е важен, тъй като може да си измислиш несъществуващ такъв в повечето сайтове, по страшно е да ти видят аЙпито.
      И аз благодаря на сайта за инфото и се радвам, че тук имам изразяващи мнението си съмишленици.

      • Аз отдавна не се крия, може би трябва.
        Имай предвид, че прахът дава триизмерен образ- където и да се намираш, ии знае и записва къде си и какво правиш. Ти може да си с телефон с копчета- но съседът ти има уай- фай примерно, или наблизо има пет джи. Всяка камера разполага с биометричните данни на лицето ти, някои от които- като междузенично разстояние- са постоянна величина.
        Няма покриване. Освен в пещера- колко можеш да издържиш?
        Сателити- любимеца ми Илон М?
        Джордж Оруел пасти да яде.

      • Само един въпрос: ако виртуално стане тегаво- ти да ли си, или не.
        Отговор в две букви, моля.

  3. „L’ordre mondial a déjà basculé en 2022“
    par Thierry Meyssan Толкова материали има в независимите чужди медии, защо нашата политическа армада (десетки партии)освен Възраждане упорства в своята слепота и дебилизъм.Как не им е ясно, че светът се променя МАЩАБНО, както не се е случвало отдавна. Нямам обяснение , невежи ли са, тъпи ли са продажни , или всичко заедно. Такова ниско ниво на дебати по всевъзможно дребнотемие не съм виждал.Противни с мозъка си, с муцуните си с роболепието си.

  4. СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ ! ЧЕСТИТА ПОБЕДА ВАШАТА ПОБЕДА Е И НАША ! БЛАГОДАРИМ ВИ СКАНДАЛНО НЕТ ВЕЛИКИ СТЕ !

  5. Диалектика в живота! Нещо тръгне ли напред -връщане назад няма!
    Историята го доказва! Всяка война стига до някакъв край и победата е винаги на страната на истината и справедливостта!
    ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ И НЕЙНИЯТ СМЕЛ СЛАВЯНСКИ НАРОД!

  6. Чух за този сайт преди около една гопдина. Оттогава чета предимно него, както и другият обективен сайт pogledinfo. Тук информацията се представя такава каквато е и без цензура. С голямо чувство на задоволство забелязвам, че коментиращите в сайта са интелигентни и трезвомислещи хора и са наясно със ситуацията по света и у нас. Пожелавам здраве и успех както на създателя на сайта, така и на всички коментиращи тук!

  7. Няма по-голяма сила от ИСТИНАТА!
    Някой да има идея, как може да се победи?
    Та, да ти плащат, за да пишеш и изговаряш Лъжи – си мисля, че е самоунищожение, което осъзнаваш, но… много късно!

  8. ХОРА,РАДВАЙТЕ СЕ НА ПОБЕДАТА НА ИСТИНАТА НАД ЛЪЖАТА!ДОБРОТО ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА ЗЛОТО!НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ЗАРЯТА ОТ ХАРКОВ!НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ОТ НИШО И НИКОЙ!КОЙТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА! ПУТИН И РУСКИЯ НАРОД ПОКАЗВАТ НА СВЕТА КАК СЕ ЗАЩИТАВА РОДИНА,РОД,ХРИСТИЯНСКИ ЦЕННОСТИ!ТОВА ГИ ПРАВИ ВЕЛИКИ! НЕКА ДА ПОЗДРАВИМ НЕВЕРОЯТНИЯ ПУТИН И НЕПОБЕДИМАТА РУСКА АРМИЯ!УРА!!! СЛАВА НА РУСИЯ!!!

  9. В ТИЯ ИСТОРИЧЕСКИ ДНИ,РУСКАТА АРМИЯ ПИШЕ НАЙ-НОВАТА ИСТОРИЯ! ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ОГРОМННАЯ РАЗГРОМЯВА ВРАГА!РУСКИ БРАТЯ,ХРИСТИЯНИ,ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ПОБЕДНИЯ ПЪТ ПРЕЗ ЕВРОПА! ДА УСЕТЯТ ПРЕГРЪДКАТА НА РУСКАТА МЕЧКА! ПОБЕДА,ДО КРАЙ! СМЪРТ НА ФАШИЗМА!!!ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!!!

  10. За ИИ,с някой говорехме за соц.юбилейни монети…след 10 мин.ни отровиха с реклами за стари монети…Та ИИ за сега можеме да го преметнем,защото той работи с това на което е научен.Започнах да пиша на диалект,и чудо гуглоо ме ппита къф съм – сиганьин,сръбин,маке…за да ми помогне…Пазете се…а нацензурите ше дойде времето.грешките са нарочни.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *