Джефри Сакс: САЩ са в тотална световна изолация (С ВИДЕО)

Световно известният американският икономист Джефри Сакс коментира пълната подкрепа на САЩ за геноцида, който Израел провежда в Газа. Геноцид, при който вече има над 20 хил. убити палестинци, от които половината – деца. Джефри Сакс заяви това в YouTube канала Judging Freedom. (Видео интервюто със Сакс можете да видите под тази статия). По думите на знаменития професор по икономика, в момента Америка е напълно изолирана от света, като това е започнало с раздуханата от Вашингтон война в Украйна, но чашата е преляла след заетата от САЩ позиция на пълна подкрепа за Израел в конфликта в Газа. Джефри Сакс добави, че поведението на САЩ се схваща от света като провокация, целяща разрастване на войната в целия Близък Изток.

Ето и целия му коментар:

„САЩ са напълно изолирани от света заради подкрепата си за Израел. И последиците от това се усещат по целия свят. Изолацията на Вашингтон започна с провокацията срещу Русия в Украйна, но това, което в момента правят в Газа чрез проксито си Израел преля чашата на търпението на страните по света. Тази изолация се изразява в ускорена промяна на съюзите, в които страните участват, в промяната на икономическите им модели, в промяната на геополитическите структури, в главоломен отказ от използването на долара като валута и много други.

Налице е огромна, сеизмична промяна в световната геополитика, при която САЩ са се озовали в почти пълна изолация в света.

Противно на това, което Джо Байдън си фантазира, светът гледа на лидерството на САЩ… светът гледа на САЩ с ужас. САЩ са останали сами с Израел. Светът е зашеметен от това, което прави Израел, защото досега не сме имали видеопредаване в реално време на масови убийства.

Геноцидът, който Израел извършват в Газа е самоцелен – това също трябва да бъде разбрано. Израел не е във война с Хамас. Израел воюва за Велик Израел – това е месианска библейска идея, която в момента е политически господстваща в Израел. Издигната е до ранг на държавна доктрина.

Това е доктрината на Израел от 21-ви век и тя е разрушителна. Тя не е по-различна от американската доктрина. Не мисля, че американците осъзнават, че с провокациите си са стигнали твърде далеч и че в Украйна, и в Палестина сме много близо до избухване на голяма война. Именно пред това сме изправени. Светът го разбира, но не и психопатите в Белия дом. Това е най-лошата външна политика, която можем да си представим.“, завършва американския икономист.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Професоре ; Байдан е само плакат лице фасада той не е наясно какво става затова е все още президент. Истинските управляващи на Америка са сенчестия капитал ;Банки .Корпорации, Военно промишления комплекс. който в своето съществуване и развитие така са се самозабравили че си мислят че могат да правят каквото си искат и че те ще управляват света по техните правила – а сега няма правила. Ето това е им е грешката неможе да има вечен хаус. Защото този хаус ще ги помете и тях.

  2. Ами крайно време е Светът да наложи санкции на съединените говедарски щати за политиката им на терор насочена срещу целия Свят, войните които започнаха след 1945, терористичните атаки над МИРНИ ХОРА, провокациите, марионетните режими пръснати по цял Свят и т.н.
    Само че за разлика от Русия те нямат шанса да оцелеят без да крадат отвън.
    Въпреки санкциите на съвременните нацисти Русия се издигна и расте нагоре.
    Въпреки кражбите говедарите легнаха на дъното и копаят още по – надолу.
    дали пък след бивша украина, бивш израел няма да има бивш сащ?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *