Детска Книжка с ГЕЙ ПРИКАЗКИ И ЧЕРНОКОЖА СНЕЖАНКА ВБЕСИ Унгарското Правителство

Унгарското правителство и местно НПО-издателство влязоха в спор, след като управляващите поискаха на корицата на книга с приказки „Страната на чудесата е за всеки“ да бъде написано с големи букви предупреждение, че четивото съдържа „внушения, несъвместими с традиционните полови роли“. Става дума за сборник с приказки на издателство „Labrisz“ – Асоциация на лесбийки, бисексуални и транссексуални жени, в който под формата на приказки за деца са разказани гей и лесбо- истории – все теми от арсенала на ЛГБТ движенията. Според авторите целта на книгата е да научи децата на уважение към хората с нетрадиционна сексуалност, както и към другите малцинства.

В книгата, например, е включена приказка за сърна, която иска да стане мъжка и стихотворение за принц, който се жени за друг принц. Други приказки пък изобразяват циганите и инвалидите като господари на останалите. А Снежанка е представена като „афро-американка“.

„Книгата се предлага като сборник с приказки, но е скрит фактът, че изобразява поведение, несъвместимо с традиционните роли на пола“, се казва в изявление на правителството в Будапеща. Затова от Labrisz се изисква добави на корицата на книгата съответното предупреждение.

„Гардиън“ припомня, че за книгата се е заговорило още през септември. Тогава заместник-председателят на радикалната дясна партия в Унгария „Наша родина“ Дора Дуро разкъса екземпляр от книгата пред камерите. А началникът на кабинета на премиера Гергели Гулаш нарече книгата „хомосексуална пропаганда“ и заяви, че ще накаже институциите, които я използват с учебна цел.

Премиерът Виктор Орбан, чиято дясна партия „Фидес“ има традиционно враждебна реторика и политики спрямо захранваната от глобалистите в САЩ и все по-агресивна ЛГБТ общност, се включи в дебатите, казвайки, че Унгария приема, но не одобрява хомосексуалността и настоя: „Оставете децата ни на мира“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ИЗВРЪТЕНЯЦИ НЕ ВИ ИСКАМЕ ДЖЕНДЪР ДЕМОКРАЦИЯТА НИТО БРАШНЯНИТЕ ЧЕРВЕИ НИТО ВАКСИНИТЕ ГЕНОЦИД МРАЗИМ ВИ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ ОБИЧАМЕ БРАТСКА РУСИЯ НАВЕКИ НЕ МОЖЕТЕ ДА Я ИЗТРЪГНЕТЕ ОТ ДУШИТЕ НИ Н И К О Г А ГОСПОДИ СЪБЕРИ НИ С РУСКИТЕ НИ ИСТИНСКИ БРАТЯ ТЪЙ КАКТО ЗАЕДНО СИ НИ СЪЗДАЛ ПО ТВОЯ ВОЛЯ А М И Н

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *