Ден 26: Протестите ескалират! Запада изоставя Борисов! (ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:)

Продължава протестната блокада на три ключови кръстовища в столицата в ден № 26 от анти-правителствените протести. И днес те горят и изпепеляват корумпираната власт на няколко фронта, като финалната точка се очаква да е късно тази вечер на Орлов мост. Протестите вече са целодневни, но по-силно и масово присъствие се наблюдава в часовете около и след 19 ч. Тогава демонстрантите потеглят и на обичайното си шествие.

Ето и хронологията на днешния ден:

20.00 часа:

Недоволството продължава да е в цялата страна. Днес за пореден път се проведоха демонстрации в Пловдив, Русе, Бургас.

Протест имаше за пръв път в Благоевград, където граждани се събраха пред сградата на полицията, за да изразят недоволството си от полицейското насилие.

Повод за демонстрацията е изказване на един от протестиращите, че вчера по време на протестите на главния път Е-79, той е бил ударен от полицай и заплашен от негов колега. По случая шефът на полицията в Благоевград вече е разпоредил проверка.

В Русе протестиращите се събраха в центъра на крайдунавския град. Този път те поеха по нов маршрут – към Историческия музей, съобщават от Българската национална телевизия.

За пореден ден протест има и в град Бургас. Хората се събраха пред сградата на Общината, след което потеглиха по централната улица „Александровска“. Този път те затвориха няколко ключови кръстовища и блокираха трафика в морския град.

Гражданското си недоволство показаха и жителите на Пловдив. Многохилядното шествие под тепетата потегли по главната улица до Джумая джамия и обратно.

Почти месец вече половин България всяка вечер се изрежда да протестира по улиците и площадите с настояване за оставката на кабинета “Борисов 3” и тази на главния прокурор Иван Гешев. От около седмица протестиращите вече блокират и основни пътища. Палаткови лагери има на няколко места в столицата. Блокада има и на пътя Стара Загора – Хасково, която продължава без прекъсване от петък.

През уикенда бе блокиран и бус на майките от “Системата ни убива”, който и до този момент се намира в района на Софийския университет.

Продължават да се разгарят протести и на наши сънародници отвъд граница. Българи в чужбина излязоха в подкрепа на гражданското недоволство у нас в Бирмингам, Прага, Брюксел. Протести на Острова има вече 24 последователни дни. На демонстрации излизат още и в Лондон, Оксфорд и Есекс. Недоволни българи се събраха и пред българското посолство в Париж. Сънародниците ни протестират и в Мюнхен, Майнхайм, както и в австрийската столица Виена пред катедралата „Свети Стефан“. Протестират и стотици българи в Бирмингам

Пулсът на протеста продължава да е постоянен. Всяка вечер пространството в “Триъгълника на властта” се изпълва от многохилядно множество. Няколко поредни дни редовното шествие преминаавше и покрай сградата на Европейската комисия в знак на недоволство заради липсата на реакция от страна на Брюксел. Междувременно пък чуждестранните медии продължават да пишат за случващото се у нас.

ГЛЕДАЙ ПРОТЕСТА НА ЖИВО:

https://youtu.be/7GhJjjCIL9o

Скандално.нет припомня, че огромното недоволство избухна след като прокуратурата нахлу в сградата на Президентството, за да арестува служители от администрацията.

Безпрецедентния ход бе определен като погазване на Конституцията и посягане върху суверенитета на държавата.

Протестите се разгоряха и на фона на нестихващи скандали във властта – припомняме за изтеклите скандални записи и снимки. Последният запис се появи в пространството миналата седмица.

На фона на разгарящото се гражданско недоволство премиерът Борисов обяви, че е поискал оставките на трима министри – Горанов (финанси), Младен Маринов (МВР) и Емил Караниколов (икономика). На следващия ден обаче стана ясно, че ремонт в кабинета ще има чак след вота на недоверие, който очаквано не мина. Известни рокади в кабинета имаше, но гражданите продължават да недоволстват.

Междувременно демонстрациите бяха подкрепени от посланиците на САЩ и Франция у нас. Само официален Брюксел все още си прави оглушки, затвърждавайки мнението на масата българи, че подкрепя българската мафия във властта на страната. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Хайде бе ГЙОНСУРАТ ИЗВЕРГ, ИЗРОД борисов ТУЛУП хайде къш идиот стига си тормозил българския народ ще бъдеш в ада и оттам няма да излезеш

    ОСТАВКА на борисов, гешев. и цялата хунта!!!!!!!!!!!

  2. Европейците винаги са си заравяли главите си в пясъка като щрауси никога не са поддържали страдаща България и сега ако не го направят означава че поддържат корупцията и мафиата в БЪЛГАРИЯ СРАМ за т,н, европейци…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *