Дарина Григорова на 25.02.2022 г.: Който иска, може да разбере какво е ставало в Украйна

Z-ащото…

Снимката е на паметника на 13-годишния Кирил Сидорюк, загинал, докато засланя с тялото си 9-годишната си сестричка от обстрела от киевските военни на 29 август 2014 г. в Петровское, Луганска област. За всяко дете от Алеята на ангелите в Донецк има такава история.

Ще кажете, това е трагедия, но е защита срещу сепаратистите, те са въоръжени. Киев обаче стреля по мирни граждани всичките тези 8 години. А от 2 юни 2014 г. използва авиация срещу областната администрация на Луганск. СУ-25 стреля по сградата с ракета, има видео с жертвите и ранените – вината им е, че не искат да признаят майдана. Обяснението на Киев тогава е – самовзривили са се с климатик, сепаратистите са виновни. Одеса 2 май 2014 г. – самозапалили са се, селищата по границата на ЛНР и ДНР, с порутени от бомби къщи и инфраструктура, в която живеят 100 000 “сепаратисти”, и те се самообстрелват, самоубиват със снаряди, с дронове. Впрочем обстрелите са сутрин рано и вечер, извън работното време на “наблюдателите” на ОССЕ, белите каски. Точно за тези прифронтови граждани на двете републики почна евакуацията за Русия.

А как мислите, че живеят несъгласните с режима в останалата част на Украйна? Да почнем с Луганска и Донецка област, които гласуваха на референдума от 11 май 2014 г.

По официални данни от Киев – за доброволческия батальон “Торнадо”, действащ 2014–2015 г. в Запорожка, а после в Луганска област. Осъдени през 2017 г. за безчинства, грабежи, убийства по особено жесток начин, на граждани, заподозрени в симпатии към “сепаратистите”. В мазето на гимназията в Приволие (предградие на Лисичанск) доброволците от майдана “Торнадо” оборудват камера за мъчения на местни жители, които са фиксирали на видео.

Ще кажете, стават такива военни престъпления, но не бива да се обобщава за всички доброволчески батальони, нищо че имат нацистка символика, това е само екзотика. Батальон “Азов” действа в Мариупол и там мястото за мъчения е в “библиотеката”. За зверствата срещу мирни граждани на батальона “Айдар” има доклад на “Амнести интернешънъл”.

Може би ще кажете, нали са разформировани тези батальони? Не, трансформирани са в Националната гвардия и са под контрола на Министъра на вътрешните работи Аваков.

Знаете ли колко хора изчезват в Украйна и колко са в затворите за политическа позиция, разбирай, за инакомислие, за недостатъчна русофобия? За липсата на разследване за убийството на журналиста и писателя Олеся Бузина, не се ли чудите? Татяна Монтян, адвокат, публицист, семейството й е в Киев, отчаяно смела жена, защитава такива съграждани, съдени за държавна измяна само заради симпатията им към Русия. Може да чуете доклада й пред Съвета за сигурност в ООН, сега от 17 февруари. С факти.

Но ако не ви се слуша „просепаратистка“ украинка, вижте филма на Надя Савченко «UKRAINIAN LIVES MATTER» от миналата година, още е в тубата – за “незалежното” управление с американска помощ.

Z-ащо Русия чрез мащабна военна операция принуждава за мир тази антиукраинска власт?

Защото западът, Европа не проляха нито една пацифистка сълза през тези 8 години “мирна война” за нито едно украинско, руско, донбаско дете, както и за сръбските деца през 1999 г., списъкът е дълъг – списък на нарушено “международно право”. Защото се стигна дотам бивш клоун и настоящ украински президент да заявява на конференцията за сигурност (!) в Мюнхен, че иска ядрен статут, на което висш еврочиновник гръмовно туитна: “No shopping in Milano!” – ценности.

Проф. Дарина Григорова

Източник: Фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Има доктрина за разчленяването на Русия, за да може да се разграбят огромните й ресурси. Средствата не се подбират. Една част от хората подкрепят грабителите, другите остават горди с честността и нравствеността си.

    • А за България планът е на 90% изпълнен, само дето, незнайно защо наричащите се българи не се усещат как им избиват племето и им заграбват родината.

  2. Ясен е произхода на удивителната осведоменост на г-жа Григорова – тя е истински професор по история а не някакъв измислен псевдо научен работник. Но неясен остава произхода на нейната удивителна смелост – човешко качество, което всички наши съвременни политици не само не притежават, но и не могат да го разпознаят, когато се срещнат с наистина смели хора. Историци, журналисти като г-жа Григорова са най ценното в съвремието ни национално богатство! Без знего ние – обикновенните хора просто сме загинали! Желая здраве и много лично щастие на авторката – невероятна жена!

  3. Имаме бе, имаме много умни и морални хора, такива сме имали винаги. Имаме и образовани боклуци като проф. Дайнов. Дарина, Нешка Робева и колко други блестящи умове, на които гласа, слава Богу, все още се чува. Има такива и в този форум и ставаме все повече.

    • Сега решихте че е умна. Аз пък си спомням как преди има няма и година, всички потребители тук скачаха да псуват Дарина Григорова и как била срам за България……. Българската памет и мислещите се за „умни“ са една от причината да сме изчезващи народ и държава, чисто и просто са първосигнали и само си въобразяват, че могат да мислят. А често и не разбират какво им казва, човека срещу тях!

      Гледам те не се отказваш да рекламираш и смешка рЪбова, която не само правеше реклама в кръговете на БСП да гласуват за кирчо-кокорчевските вампири, ами и активно от години насъсква българите да стават протестанти – демек в сектата на дъновистите. Очевидно е, че жиницата не блести с интелект, а тича след събитията, ама ти си знаеш. Поне малко се оглеждай повечко, преди да обявяваш някой за умен и да каниш хора да му се кланят :)

  4. FuckEU Много си критичен. Що да си кривим душата и да подценяваме непрекъснато.Много пъти съм писал, и Христос да слезе сега между нас или пък Левски ще ги оплюем. Нали за това имаме ум, нали за това сме натрупали житейски опит. Сегашното време е да подкрепяме всяко зърно злато, което попадне пред очите ни. Те много не харесват нито проф Христов, нито Вацев, нито много други. Трябва да подкрепяме умните журналисти, умните и силни духом личности, а не да търсим всячески грехове. Аз и умна идея на циганин съм готов да подкрепя.Е не сме всички шебеци де,европейците да не са по умни от нас.

    • Значи като кажеш истината на някой да не се лъже по дебили си критичен……
      Не знам къде съм писал, че всички българи са тъпи, но не си спомням нещо такова. Напротив, винаги съм казвал, че така наречените европейци са в пъти по-тъпи от българите.

    • Аз Дарина знам че е умна и се стъписах като я псувахте масово, ама си замълчах тогава. Сега получавате ерекция от интелекта и. Едни и същи хора за няколко месеца се лутате като свободни електроди. Щом не си съгласен по дадена тема с някой и веднага става глупак, ако пък нарежда каквото ти харесва е най-умният….

  5. Намираме се в рядък исторически период. Признава го и Борел. Бедата е че доскорошните колониални държави губят всички досегашни аванти. Мръсните ватенки, отново провокирани, измъкнаха килимчето под краката не само на САЩ, на Англия и на Франция. Все някой трябва да плати сметката, ще я платим и ние.

  6. Народе-давай го по-леко.
    Личи ти агентурата от хиляда километра.
    Кой представяш?
    Не разбрахте ли, че тук не ви минават номерцата?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *