Господ да ги Накаже! ГЕРБ Ограби Еврофонда за Ремонт на Църкви! С Парите Строи Джамии!

Пари по европроекти, които били предвидени за ремонт на църкви в Пловдивска епархия, скандално били пренасочени за реконструкцията на  джамии!

За това признаха източници от земеделското министерство.

Пловдивският Митрополит Николай категорично отказал  ремонта на църквите в епархията му да бъде възложен на  подставени фирми, с измислени конкурси, спечелени от близки до управляващите и особено от бизнесмени на ДПС. Той бил категоричен,  че храмовете трябва да се възстановяват не от мюсюлмани, а от християни, което било задължително по канон. Затова настоявал работниците да са от християнската вяра.

Духовникът поискал от фирмите и писмени гаранции, че няма да злоупотребят с отпуснатите им  средства и поискал отчет за всеки изразходен лев.

Някои  фирми отказали подобна гаранция. Затова  дядо Николай заявил, че докато всичко не стане прозрачно, никакви ремонти няма да започнат. Светият храбро се опънал и не позволил реконструкциите да започнат.

Докато пловдивския митрополит тропал от врата на врата с настояване за прозрачна процедура, шефовете във Фонд „Земеделие” най-нагло пренасочили парите за ремонт на джамии, с йезуитското оправдание: „за да не „изгорят“ евросредствата.

Скандалът стартира миналата седмица, когато  Светият Синод  взе изненадващо  решение да не се възползва от европейската програма за реконструкция на храмове. Това станало  заради многото оплакванията от митрополити, че управляващите от ГЕРБ им отнемат избора сами да си търсят майстори и им натрапват конкретни фирми, които да правят ремонтите. От Светия Синод оказаха отпор на  управляващите, които искат да усвоят парите за строителство  на църкви и така  да откраднат от евросредствата за поддръжка на християнски храмове.

Скандалът беше заметен набързо под килима и почти никой не разбра за него.

Същите фирми започнаха работа – но за реконструкцията на джамии със светкавично и нечестно пренасочените евро пари.

Историята се точи от две години. Искайки прозрачност, дядо Николай поиска друг изпълнител на ремонтите на три църкви в Хасковско.

В това време буквално зад гърба му, вместо да преразгледат договорите, хора, близки до ДПС, прехвърлиха парите и с тях ремонтираха две джамии.

Къде са отишли останалите средства, никой не знае. В строителните работи участвали работници-мюсюлмани.  Същите, които противно на всякакви канони, щяха да работят и в църквите.

Разберете, тук става въпрос за правила, а не за омраза на две религии. Всяка си има своите закони и те не могат да бъдат прекрачвани, казаха от Светия синод.

Оттам допълниха, че е по-добре да се откажат от евросредствата, отколкото да бъдат въвлечени в парични измами и греховно погазване на християнския канон. Не искаме да ставаме съучастници в кражба на пари, нито средствата да се измъкват изпод носа ни и да се влагат в строителство на джамии! След като правителството иска да строи и ремонтира джамии, това е негово право. Но за нас е предателство и няма да участваме в него, категорични са свещениците.

Съмнението, че  евро мафията в България става все по-богата и краде европейски пари във все по-големи мащаби, е вече съмнение и на Българската Православна Църква! И тя отказва да участва в измамните схеми. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/74Ud6nb_EF0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Къв е тоя брадясал смрадльо талибан веее. Я бой по калимавката дока му дойде акъла да не се занимава с глупости. Хахахххх попе попеееее, педерааааасссс…

  2. Дей тоя велик „българин“, дека от Банкя излезе и в политиката влезе? Дека министро ни стана и президенто иска да биде? Да каже, още да рече, квой туй дека негови ора, таквоз са ми нещо сторили, сторили още сделали? ОоОоо, Буда, на избори пак ще да дойдат, и пак ще си клетва да сторят, че нас щели те да оправят, неква си България да си градят? А нема веч България, нема, само на постове алчни, алчни до небеса са седнали, тежки парицзи по сметки заброили? ОООО, Буда, дей сега Чавдар войвода, и Левски и Ботев заедно, да идат те в парламенто и сметка от тези да дирят? Да искат отчет що те правят, че пари грешни народ, лапат и гафят? ОООо, времена, оооо нрави?

  3. Огромна работа свърши БСП на ГЕРБ като се самоуби в Пазардик с пишман арабиста Славчо Велков които е замесен в много игрички свързани с бежанци . В София област с Иван Ченчев които винаги оправяше ЦСКА и накрая я оправи та ЦСКА умря . Сега тия хубавци ще оправят и БСП а може би и България. Срам и позор

  4. Ало Скандално , Къде в канона на Светата Православна Църква пише ЧЕ Е забранено турци дюлгери да участвуват в строителството и ремонта на православни храмове ? Значи като протосингел на софийска митрополия турците не пречеха на дядо Владика Николай да ремонтират столичните храмове и манастири наоколо . Някой дори спяха в тях а други дори се кръстиха . Тогава къф му е проблема на Негово високо преподобие ? Явно е че освен на Пресветата Троица той се прекланя на жълтия метал и финикийските знаци . По негово време плащането на попските длъжности в София процъфтяваше. Сега на пловдивчани не им завиждам защото такива попове – симоници нямат дара на Светия Дух и требите и тайнсъвата не действат . Вярващите го усещат и ходят по манастири или врачки за един уплах да речем.

    • Канона си е на мястото, но ти си един платен герберски трол, затова не бива да ти се отговаря1 „магистър-теоложе“. За герберски пари си скочил да плюеш и по най-святото на един народ – религията! Георгиев, ти си пълен непрокопсаник. Ако те разпозная някой ден на улицата лично ще ти обърша един цигански шамар с опакото на ръката – както се удрят мерзавци и национални предатели! Урод!

      П.С. – И не си прави труда да ми пишеш. Няма да ти отговарям. На нищожества не се отговаря!

  5. Борисов е поредния педераст и боклук от т. н. политици…!!!!!!
    Той лично отказа ремонтите на Църквите в селата Розово, Кричим, Исперихово, Козарско и Бяга, одобрени от ПРСР на МЗХ…
    И познайте защо, защото искаше негови фирми да строят, а не избраните както е по процедурата…
    Този е най-големият изрод на българската политика и докато такива като него са във властта, България няма да се оправи никога.

  6. Как пак всички сте компетентни всичко знаете всички оправяте затова е така тази държава от много разбирачи и интриганти който все гледат да окалят някой

  7. Голям ГРЯХ е да пренебрегнеш християнска бедна църква, за сметка на и така достатъчно многото джамии които никнат като гъби в България.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *