Внимание! Кунева се Готви да Открадне 1.5 млрд. лв. от Образованието!

КуневаДа бъде назначен  Граждански Борд от  учени,  общественици и  обикновени учители, преподаватели и студенти, призова евродепутатът Николай Бареков.

Този граждански борд да контролира всяко европейско левче, което пристига по програмите за образование. В противен случай тези програми ще бъдат усвоявани и точени безконтролно от Кунева и екипът й до края на жалкия им мандат! Това иска Бареков от министър-председателя Бойко Борисов с мотива, че има сигнали, че се готви огромна кражба на европари и държавни ресурси в МОН.

За първи път  правителството си  има министър,  който бе избран извън гласовете на четворната коалиция. Кунева е министър единствено на тези, които гласуваха за нея: ГЕРБ, ДБГ, добре платените от Ковачки депутати… и като капак – с помощта на фамозното интелектуално и политическо  недоразумение Ана Баракова.  Останалите бяха против, но никой не взе под внимание гласуването им. Чий министър е Кунева и каква е цената на тази срамна сделка, пита Бареков.

Става дума за милиард и половина евро (3 милиарда лв.), които ще се влеят  в образованието от еврофондовете и които са доста апетитна сума, от която партийката на госпожа Кунева и бутиковото партийно недоразумение  на Ковачки ще откраднат поне половината  за себе си – около 1.5 млрд. лв.

Появи се нов политически тандем Кунева – Ковачки! Но това никой не го вижда или се прави, че не го вижда. Г-жа Пръмова не беше избрана по съвест, а срещу пари, категоричен е Бареков. И тези, които я избраха, ще очакват възвръщаемост на политическите си „вложения“. Най-вече във финикийски знаци.

Образованието ни е една бездънна яма, откъдето може да се краде много. Точат се пари, като се правят безсмислени семинари, ненужни форуми, защитават се неизпълними проекти, а парите потъват в нечии джобове.

Според учители и директори, непрекъснато се внедряват някакви експериментални програми, които после се прекъсват, но парите се усвояват. Измислят се ненужни обучения на кадрите, даже на тези пред пенсия и се пращат на семинари, за които училището плаща от бюджета си, а министерски лектори получават луди хонорари да четат лекции.

Наскоро повсеместно имаше и обучение как директори да контактуват с… медиите. Като че ли са малоумни!!!

Дори конкурси за най-добра рисунка или „Аз обичам Европа“ се правят срещу много пари, от които не взимат нито децата, нито учителите. Познайте кой!

Правят се и надве-натри ремонти на цели училища, а след няколко месеца мазилката пада. И се налага нов ремонт!

Наистина парите в образованието са каца без дъно.

И сега от тази каца ще гребе самата Кунева.

Да ни е честита!

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/Ww9xf_v_kHc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *