Николай Бареков в първото си интервю след заплахата: Големи пари играят за главата ми! ИНТЕРВЮ

0

  Николай Бареков пак е новина №1. Лидерът на движение „България без цензура“ обвини тези дни Бойко Борисов, че е поръчал убийството му. По думите на журналиста политик в организацията на покушението е участвал и сикаджийският бос Румен Николов – Пашата.

Николай Бареков
Николай Бареков

Страховитото разкритие, което направи Бареков, бе поводът да бъде потърсен за поредно интервю. В експресния ни разговор той даде подробности за планирания атентат и бе категоричен, че въпреки заплахите ще продължи борбата срещу големите душмани на българския народ – политическата мафия и олигархията.

– Г-н Бареков, по-спокоен ли сте сега, след като вече мина малко време от момента, в който получихте информация за убийството ви?
– Никога не съм се притеснявал. Не, че съм по-различен от нормалните граждани, просто имам повече кураж. Готов съм да водя тази битка.

Румен Николов - Пашата и Бойко Борисов
Румен Николов – Пашата и Бойко Борисов

Ще се боря в името на българския народ и хората. Ясно е, че когато човек влезе в политиката и застане срещу такива огромни интереси, няма как да не рискува здравето, личния си живот и сигурността си. Информацията за поръчването ми е абсолютно вярна и проверена. Приемам нещата нормално, надявам се, че ще продължим да работим и ще вървим напред.

– Някои ви обвиниха, че си правите пиар…
– Пожелавам на всеки такъв пиар. Не мога да падна толкова ниско. Готов съм да отида и на детектор на лъжата. Но интересно дали поръчителите биха направили същото…

– Първата нощ след разкритието спахте ли спокойно?
– Разбира се. Е, по-спокойно от предишни вечери, разбира се, че не съм спал. Иначе съм известен като човек със спокоен сън. Човек с чиста съвест съм. Истината е, че снощи бях по-емоционален. Днес имах кръгла маса, която е може би най-успешната до момента по темата „Национална сигурност“.

Правим сериозни разследвания които ще покажем в следващите дни. Имам много емоции сега за себе си, и то в позитивна насока.

– Колко бона според вас са платени за убийството ви и на кого?
– За жалост аз не ги разбирам тези неща. Хората, които ми дадоха информацията, ми казаха, че Бойко Борисов е участвал в доста такива поръчки със своите бивши партньори от СИК, като Пашата например, а също и с „Котараците“. Нямам представа колко струва едно такова убийство, но ми казаха, че е добре подсигурен целият план. Големи пари играели там и е наета професионална група килъри. Буквално ми беше казано, че имам 48 часа, за да осветя въпросния подготвен атентат чрез медиите. Благодарен съм, че колегите журналисти реагираха толкова бързо. Разбира се, отсрочката, която получих посредством това осветяване е много малка, а аз няма как да променя начина си на живот. Не ме интересува колко струва главата ми. На практика, ако тя е посветена оттук нататък на каузата за добруването на българския народ, няма да има цена, ще е безценна. Но нека хората знаят – ако нещо ми се случи, поръчителят е известен.

Николай Бареков – Как е станала поръчката за убийството ви?
– Имало е среща, на която е присъствал Борисов, и с Пашата са взели решение за моето отстраняване. Политически аз за тях съм вече непреодолим фактор, няма как те повече да се върнат във властта.

Плюс това обещах сериозни разследвания за техния бизнес, както и разследвания на бизнеса на останалите партии. Просто Борисов има възможността, мотивите и ресурса да извърши едно такова отстраняване. Има средствата. Като главен секретар на МВР той извърши доста подобни „операции“ срещу неудобни конкуренти на сенчестия бизнес. Защо да не го направи и в политиката? Винаги съм твърдял, че тора, което стори Борисов в бизнеса, след това го приложи и в политиката – шантажът, заплахите, убийствата… Този човек върна мутренските години.

– Какъв би могъл да е сценарият за изпълнението на поръчката?
– Не ми се разсъждава в тази посока. Както и да бъда убит, надявам се, че българският народ ще знае, че съм посветил живота си на неговите права.

– Ще бъдат ли заловени тези, които са приели поръчката?
– Колкото бяха заловени онези, които извършиха поръчките на прехода и избиха сума ти българи.

– Близките ви как приемат заплахите?
– Плачат, страхуват се… Това е положението.

– Не се ли притеснявате за родителите си, за сина си?
– Притеснявам се, но каузата „България“ е над всичко и ще се боря. Може и да звучи банално, но нека има един такъв като мен, който да дава пример на всички останали. Ще запазя в тайна какви са вариантите за гарантирането на сигурността на семейството ми. Едно е сигурно – аз ще бъда тук до последно.

– Не ви ли съветват да намалите активността си, докато премине заплахата?
– Бях помолен да остана в една стая известно време, докато премине заплахата. Това няма как да го приема. И днес дори бях сред хората, на кръгла маса. Всеки ден имам срещи с народа и пътувам, как да си променя начина на живот?! Моят живот като политик е посветен на България, на хората и срещите ни. Всеки ден съм по площади и улици. И точно мен да ме молят да стоя затворен в една стая?! Не, няма как да стане.

– Да, явно ще се борите докрай…
– Имам много симпатизанти, промяната идва и тя ще бъде в полза на българския народ. Аз съм човек, който има вече милиони поддръжници в България. Елементарните прийоми, които се използват срещу мен, биват в един или друг момент разконспирирани. В този случай нещата бяха на ръба, бяха ми казани в последния момент, но както виждате, битката продължава. Ще се борим докрай и ще победим със сигурност! Народът ще победи, политическата олигархия ще бъде разгромена.

– Кой ви извести за поръчката?
– Не мога да известя имената. Сериозни хора са, от високо място, бивши и настоящи служители, радетели за националната сигурност, патриоти.

– Вашето убийство ще обезоръжи ли онези, които желаят промяна в българската политика? Вие все пак сте тяхното знаме…
– Да, на този етап ще ги обезоръжи. Ние все още сме много слаби като организация.

Имаме само три открити офиса в България. Предстои ни да отворим още над 20, да структурираме движението като политически субект. Ако сега бъда физически отстранен, всичко ще бъде прекъснато в зародиш. След няколко месеца обаче процесът ще бъде необратим и моите последователи и аз самият ще можем да атакуваме властта и да я вземем.

– Увеличихте ли охраната си? Професионалисти ли ви пазят?
– Не ме пазят професионалисти, а обикновени хора. Имаме такава структура, звено за самоохрана, изградено към нашето движение. Както се казва, пазим се с подръчни средства, но за сметка на това сме ентусиасти. Тръгваме от нулата. Мисля, че имаме възможности и сили да се защитим. Е, нямаме средства за бронирани автомобили, както ГЕРБ. Те с моите и вашите пари купиха бронирани аудита, мерцедеси и беемвета. Аз се возя в обикновени коли, марка „КИА“.

Мен ме пази българският народ и за разлика от Борисов и Станишев аз мога да отида при хората. Да, народът ме обича и пази. Ако съм поръчан, могат да ме спасят само медиите и хората.

– Какви сигнали срещу Борисов предстои да подадете в прокуратурата?
– Подал съм достатъчно много сигнали. Препоръчвам прокуратурата да вземе и да си свърши работата. Виждам, че БСП и ДПС нямат желание да разследват Борисов, надявам се поне държавното обвинение да предприеме нещо. Дал съм сигнали за ИПОН, за „Напоителни системи“, за превземането на „СиБанк“… При мен идват хората като при последна инстанция. Получавам много сериозни сигнали, които професионално с нашите юристи ги обработваме и внасяме в прокуратурата. Предстои да бъда разпитан от полицията за заплахата, която Цветан Цветанов отправи срещу мен във връзка с пловдивския кмет.

– Бойко казва, че за него не съществувате…
– Ами да спре да ми пише тогава есемеси всеки ден! Иначе ги пише на мъртвец.

– Сериозно ли говорите? Пише ви есемеси?
– Да.

– Какво ви пише в есемесите? Да не би да ви заплашва?
– Няма значение, това е лична кореспонденция. Всякакви неща ми пише.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/VFQP7_XUoMQ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *