Гетоман и Теслата Съдят „София ден и нощ“! Вижте Защо Тук:

София сенРапърите Гетомен и Теслата решиха да напомнят за себе си и едновременно с това да вземат някой лев.

Те смятат да заведат дело срещу продуцента на реалити сериала „София ден и нощ“ Краси Ванков, който бил използвал без тяхно разрешение и най-вече без да им плати, фрагменти от техни песни за озвучаване на филма.

Двамата навили и свои хип-хоп колеги да се включат в битката и сега се носи групов рапърски вой защо са били използвани безплатно български парчета. На всичкото отгоре не целите.

„Позволявали са си да ги режат, да пускат отделни куплети и музикални фрагменти от нашите произведения и общо са нарушили правата на над 10 родни изпълнители.

Не се прави така, обяснява Гетомен. Идва се на разговор, уговаряме се за някакъв хонорар, казва се: Виж сега, пич, ще ползваме това и това, колко ще ни струва, вие отрежете фрагментите, които ни трябват и всичко ще е наред!

Гетоман
Гетоман

А те тихомълком ни ограбват и печелят на наш гръб! Свързали сме се с всички колеги, които са засегнати от тази нагла кражба и смятаме да водим най-голямото дело в историята на българската музика“, каза Теслата.

„Тези пък кои са“, учудиха се фенове на сериала, които не бяха чували за никаква Тесла, а Гетомен им е слабо познат от някакво риалити.

Всъщност основният въпрос е друг. Сериалът върви вече трети сезон, а ограбените автори и певци едва сега скочиха да бранят най-милото си – изпятите някога куплети.

Ние от Skandalno.net щяхме да се присъединим към искането на двамата рапъри и неназованите от тях „колеги“, обаче не идва ли то твърде късно?

Тези песни звучат още от първата серия. Ако авторите толкова много държат на творчеството си, щяха да подскочат от възмущение още тогава.

Но те изчакаха сериалът да набере скорост, да натрупа фенове и реклами, да дръпне напред с печалбата… и чак тогава да му стоварят секирата с тайната цел да ги одрусат с колкото се може повече пари.

А това вече не е никакво търсене на авторски права. Да го наречем с истинското му име: Най-обикновено изнудване за пари! А така слабо популярните рапъри се надяват да си направят и реклама! Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *