Германското разузнаване изкара шокиращи данни: В Украйна са загинали над 50 000 души

Украйна труповеСпоред източник на германското разузнаване вероятното число на загиналите украински военнослужещи и мирни жители досега е на над 50 хиляди души от началото на конфликта в страната.

Тази цифра е десет пъти повече от официалните данни, които  съобщав Киев. Официалните цифри явно са доста  занижени и не будят доверие“, пише  вестник „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”, цитирайки  източник от германското разузнаване.

Според последните официални данни на Киев пък жертвите нанеобявената война са 1200 военни и 5400 мирни жители. Това каза президентът на Украйна Петро Порошенко, който участва  на конференцията в Мюнхен и обави тези данни като достоверни. Проблемът е, че дори в тях да има капка истина, те са занижени десет пъти, а четири пъти повече са мирните граждани, които са загенали, отколкото самите военни.

Източникът в спецслужбите твърди, че данните на киевските власти имат едностранен характер и след тежко сражение обикновено се съобщава официално, че жертвите са десетки, а реално те са стотици.

Властите в Украйна започнаха през април миналата година в Донбас силова операция срещу недоволните от проведения през февруари преврат. По последни данни на ООН жертвите в конфликта са над 5300 мирни жители.

Ситуация в Донбас рязко се изостри преди месец , след като украинските силоваци използваха примирието и разположиха големи военни сили в югоизточните части на страната и започнаха масирана операция срещу  летището на Донецк. Междувременно те хвърляха бомби по болници и детски градини, пострада и училище, но броя на убитите се крие.

Началникът на генералния щаб Виктор Муженко внезапно  призна, че на територията на страната няма подразделения на руската армия, а срещу Киев се сражават патриоти и опълченци.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Изроди! Защо и невинните, те какво са ви направили? Скапани американски подлоги!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *