Георги Марков: Защо има втора гледна точка за войната в Украйна

Популярен наш журналист, известен още като Гого Папийонката се изцепи тези дни в ефир, че трябвало да има една гледна точка за войната в Украйна, а у нас били две. И втората (неправилната) все повече завладявала общественото съзнание. Конституция, какво да се прави, взела, та дала право на много гледни точки…

Вчера президентът Байдън хвърли бомба на голям купон в Белия дом: „Аз съм бял, но не съм глупав!“

И аз съм бял и не съм глупав. Затова ще изброя няколко причини защо има и втора гледна точка за войната в Украйна у нас:


1. В самата Америка, където управляващите прогласиха първата гледна точка за изключителната и единствена вина на Путин, има и втора гледна точка, която пчели все повече привърженици. И тя не е на Аврам Бакалина, а на Великия президент Доналд Тръмп, зад който стоят 75 милиона американци. Той директно обвини Байдън, че води света към ръба на Трета световна война, което е лудост и не би се случило при него. Миналата седмица Тръмп се закани, че ако се върне на поста, ще изгони от Белия дом всички войнолюбци и глобалисти.

Вторият по-популярност републиканец Рон Де Санчес-губернатор на Флорида също има втора гледна точка – призова за спиране на празните чекове за Украйна.

2. Втора гледна точка има и в НАТО – Турция, която е с най-силната натовска армия в Европа, а Ердоган вероятно ще спечели нов президентски мандат на предстоящите избори.

3. Освен първата гледна точка в огромните медийните групировки (мрежи на влияние) на Сорос – 253 по целия свят, втора гледна точка изразява и най-гледаният консервативен журналист в най-гледната американска телевизия Fox News. Tъкър Карлсън директно обвини Байдън, че е предизвикал руснаците, че преднамерено ги е въвлякъл в тази война, както и за престъпни общи бизнес интереси със сина му Хънтър в Украйна.

4. Най-богатият човек в света, който е и добре информиран – Илон Мъск тези дни обяви пред цял свят, че САЩ са извършили държавен преврат в Украйна през 2014 г. като посочи Виктория Нюланд за организатор на преврата. Именно Мъск разкри, че ФБР е упражнило натиск и цензура спрямо Туитър да не публикува преди президентските избори разкритията за престъпленията на Хънтър Байдън от личния му лаптоп, които щяха да гилотинират татко му.

5. Точно по тази тема в Камарата на представителите на САЩ започна разследване на Байдън-баща и син за престъпните им бизнес интереси в Украйна, където Хънтър взима огромни суми пари като част от борда на енергиен гигант.

Разследването е под егидата на републиканците Джеймс Комър и Джим Джордан.

6. Майданът в Украйна 2014 г. бе ясен предвестник на войната. Още тогава Украйна загуби завинаги Крим. Виктория Нюланд тегли „майната му на ЕС“ и постави на власт за премиер Яценук, елиминирайки Кличко. Сорос, който водеше мероприятието на прочутата закуска с посланика на щатите Джефри Пайет елиминира Тимошенко и заедно с присъстващите големци на Отворено общество разчерта бъдещето на новата американска колония Украйна. Вицепрезидентът Байдън пък уволни чрез Порошенко главния прокурор на Украйна Шокин, задето разследва Burisma – компанията, чрез която синът му Хънтър прибираше тлъсти пачки от Украйна.

7. Всички, които се интересуваме от политика, а и участваме в нея от 1990 г., няма как да не си спомним обединението на Германия на 3 октомври 1990 г. Та то бе предшествано от среща Геншер-Шевернадзе във Вишеград и договор в Москва във формат 2+4.

ГДР и ГФР се споразумява за обединение със съгласието на САЩ, Англия, Франция и Съветския съюз – победители във войната. Горбачов се съгласи да изтегли цели 300 000 войници от ГДР срещу честната дума на „западните партньори“, че НАТО няма да се разширява на Изток. Както Бжежински по късно признава- Горбачов е бил измамен….

8. Меркел също го удари на признания. Гузна съвест ли, що ли? Но така или иначе каза, че Минското споразумение било ПУНТА Мара, а целта на Запада с него била да спечели време за Украйна, за да може страната да се подготви за война с Русия. А през това време в Донбас и други области на Украйна руснаците бяха подложени на етническо прочистване….

9. Втора гледна точка за войната се поддържа в ЕС от Силвио Берлускони – няколко пъти премиер на Италия, а понастоящем коалиционен партньор на Мелони. Зеленски го наруга, че не бил виждал война. При това пред Джорджия. Не бил виждал бомби. Берлускони, оказа се, че е виждал и бягал от тях още като 6-годишен.

Друга гледна точка за войната имат и легендата Виктор Орбан – бивш анти-комунист, призовал съветските войски да напуснат Унгария на 15 юни 1989 г. Днес той е за плътно приятелство с Русия. Това говори ли ви нещо? На същото мнение са и политици като Вацлав Клаус, Саркози, Салвини, Фицо, хърватския президент, Вучич и др.

10. Има и трета гледна точка. Като тази на Сергей Станишев. Роденият в Херсон дългогодишен шеф на ПЕС счита с безброй аргументи, че войната Русия-Украйна е вътрешно-гражданска и в нея няма невинни. А най-виновни са онези отвън, които я подпалиха и продължават да хвърлят съчки. И е прав.

Прочее, на това мнение са Китай, Индия, Иран и още дузина страни с население от 5 милиарда души.

Георги Марков

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Георги Марков остана можеби ЕДИНСТВЕНИЯТ нормално мислещ десен човек !
    То затова вече и няма дясно , щото както се казва в народната мъдрост : Една птичка пролет не прави !
    Еееееееееех …
    а като си помисля само какво огромно и силно нещо беше СДС !
    Да , онова СДС в което имаше МИЛИОНИ нормално мислещи хора !
    И от което вече няма и помен …
    Апропо – и аз бях от същите тия хора , които сега гледат Руска телевизия , а едно време при Тошо слушаха Свободна Европа …

  2. Гошето Марков го чета редовно, много добър анализатор.Някой може ли да каже, защо един толкова образован, опитен и мъдър човек с юридическо образование може да харесва пълната си противоположност, че и да го подкрепя винаги, нашия шибаняк пожарникартят от Банкя, еднокнижникът , дядото.

  3. Обединение между леви и десни, за каквото национално обединение се говори особено при съставяне на ново правителство, трябва да бъде от разумни и искрени политици и общественици, като Георги Марков, Богомил Бонев, Янаки Стоилов, проф.Иво Христов, Явор Дачков, Петър Волгин… Със сигурност има и много други, които могат да бъдат посочени.
    Но на днешен ред имаме псевдо леви и десни вождове, като Корнела, Боко, К.Петков, Хр Иванов, които представляват взети заедно 25% от гласоподавателите и дори да направят правителство то няма да е на националното обединение, а на националните предатели.

  4. Неоспорими са изброените качества касаещи Марков.Навярно по времето на бившото си сътрудничество с въпросната партия е изработил някакъв необясним комплекс на подсъзнателно ниво към банкянския субект или просто противоположностите се привличат.

    • не си напрягай мозъка,щото ще прегрее…симпатиите на марков към свинаря от банкя са на др.ниво..стига ти толкова..

  5. Горбачов е бил измамен?!? Горбачов може да не е бил титан на мисълта, но и дебил с интелект на 5 годишно дете не беше, защото само такъв може да се хване на толкова плитка измама. Горбачов просто е бил купен. Прякорът му в Краснодарския край, където се е подвизавал по времето на късния социализъм, преди да го прехвърлят в Москва, е Миша Конвертик – Миша Пликчето – заради пликчетата с парички, които е получавал. Изпечен корупционер, който, оказвайки се на върха на огромна империя, успешно я разпродаде. Естествено неслучайно се е оказал на такъв пост и не без активното съдействие и намеса на ЦРУ.

  6. Горби дано се пържи в ада! Предател и рушветчия, това му беше на него перестройката! Боклук!!! Тука го подкрепяха луканката, младенката и т.н., които раздаваха куфарчета с нашите пари!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *