Ген. Калчо Танев: Оръжието за Украйна ни въвлича във войната

„България е между чука и наковалнята. И да искаме да сме чук или пък наковалня – не можем. Даването на тежки оръжия на Украйна ни въвлича в тази война и ни превръща в страна. Даването на оръжие ни превръща в противник на Русия. Очевидно е, че това решение се взима под външен политически натиск“, заяви пред БНР ген. Калчо Танев, бивш заместник-началник на ГЩ на Военновъздушните сили, аташе по отбраната в Украйна през 2004-2007 г.

По думите му и сега България дава достатъчно помощ на Украйна, „като съхранява нейното бъдеще – това са деца, жени, а и немалка част мъже от Украйна. За малка България приемането на такова голямо количество бежанци е напълно достатъчно“.

Ген. Калчо Танев посочи, че оръжието в българските военни складове, едва ли ще свърши каквато и да е работа на Киев: „Трябва да се направи предварително преглед на състоянието на българската армия. Нямаме какво да предложим на Украйна, никакво изправно въоръжение не можем да изпратим. Това, което имаме в наличност е неизправно, в много лошо състояние е и задължително трябва да мине през ремонт и проверки“.

По думите на генерала дневният ред на българското общество не е войната в Украйна. „Най-позорното нещо за една цивилизация е да се опитва да решава икономическите си проблеми, като пали войни“, заяви ген. Танев.

Интервюто на Даниела Големинова с ген. Калчо Танев в предаването „12+3“ можете да чуете от звуковия файл.

Източник: БНР

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Вдигни се бе,заспал народе!!!!
    Наистина ще излезе че сме мърша…

  2. Този нашия овчедушен, безропотен народ е жертва на мантрата си : „На мен ми е все едно“!
    За това не протестира а се подлага да го мачкат, не ходи на избори, безразличен кой управлява България, кой я продава и подарява
    „Стреснѝ се, племе закъсняло!
    Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!
    След теб потомство иде цяло –
    какво ще да му завещайш?“

    * „мантра“ означава „инструмент на съзнанието“

  3. Жилища, пари,деца,внуци,правнуци…Извън дома нищо не ги интересува.Българино, жилищата във военно време не струват пукната пара. Парите от инфлацията ще се обезценят, а децата, внучетата ще ги мобилизират и пратят да се бият срущу братска Русия.Опомнете се! Защо гласувахте за ГЕРБ и останалите евроатл.партии на войната? Къде ви е акъла?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *