ВНИМАНИЕ! ПОЛИЦЕЙСКИ РЕПРЕСИИ НА МАТУРИТЕ! ВИЖ ТУК:

policia_maturiЕдинствено жандармерията не излезе днес да пази учениците на зрелостните изпити.

В стаите монтираха набързо видеокамери. Не, че работят всичките, но ги има и изпитните зали се превърнаха в „Биг Брадър“.

Квесторите биват щателно обискирани при влизане в училището. Отнемат им се мобилните телефони. Само голи още не са ги съблекли.

Около школата обикаля полиция, сигнализираха от учителския синдикат. Ченгета са арестували двама подсказвачи с телефони край оградата на столично училище.

Родители-доброволци дежурят в тоалетните.

На зрелостниците са отнети телефони, таблети и всякаква друга техника.

„Пиле да прехвръкне, няма да може да препише“, заявиха от образователното министерство. Макар че има такива технически средства, че не камери или квестори, ами НАСА и ЦРУ с обединени усилия не биха могли да ги уловят и прихванат!

Още в 10 часа бе обявено, че са заловени първите преписващи.

Спипани са престъпниците му нйедни.

Ех, госпожо Кунева?

Защо?

Защо на учениците в други държави и през ум не им минава да преписват?

Защо когато ние ходехме на училище, също никой не дръзваше да преписва?

Всъщност разковничето е тук. Ние ХОДЕХМЕ на училище.

Дори най-мързеливите стояха в час и все нещо стигаше до ушите им. Например кой е Ботев. Кой е Вазов и такива елементарни знания, които остават за цял  живот.

Сега обаче е друго. В системата и нейния персонал (учители и директори) цари страх и примирение, а учениците правят каквото си поискат.

Половината не ходят на училище, или ако отидат, то е да покажат новите си дънки, новия таблет… И докато учителите преподават, те активно чатят с приятели.

Директорите не смеят да изгонят нито един ученик за отсъствия, заради делигираните бюджети. Докато се плаща на бройка ученици, присъстващи в списъците макар и само на хартия, ще е така! Всяко дете носи със себе си държавни пари на училището, с които пък се плащат парно, ток, вода заплати…  Кръгът е омагьосан – изхвърляш ученик, пада ти заплатата!!!

Няма и наказания, защото родителите реват с пълен глас, че се нарушават правата на отрочетата им. Намесват се всякакви агенции и правозащитни организации и учителите са принудени да търпят в час спящи, пияни, агресивни, пълни безхаберници, само и само мир да има! И заплати също!

Не е ясно защо МОН толкова държи на матурите.

Е, как ученици, които 12 години са кръшкали, ще знаят „Гераците“? Та това да не е песен на Глория, или Азис?

Сега ще ги скъсат за преписване! А после? Нима до септември ще прочетат цялата българска литература?

Пълен абсурд!

През септември пак ще ги скъсат! И какво?

Без диплома няма работа, но пък има други доходоносни занимания от рода на пласьори на дрога, проститутки, жигола, крадци, лентяи на гърба на родителите и прочие и прочие… Или мама и тате ще им купят диплома. Поне това в България е лесно.

Съгласни сме! Не трябва да се преписва!

Но реформите трябваше да се заемат с основните проблеми на образованието, а не с полицейщина срещу крайния резултат.

Да се вкарат младите в училище, да има строги санкции за родителите, които сега дебнат в тоалетните,  да се мотивират децата да учат, да не се извиват ръцете на преподавателите с делигирани бюджети, да се направят училища, както е по цял свят за по-неученолюбивите  дечица – там се набляга на изучаването на професия, а не на Айнщайн и Достоевски. Да се въведе истински вечерен час за ученици, както е в белите държави. Да не се сервира алкохол на малолетни, както е в целия останал свят, комай само с изключение на България. Да се извадят ненавършилите 18 години от чалготеките.

Останалото е пълна бутафория, песни, пляски и фойерверки.

И развиване на безсмислена и популизъм от една аматьор-министърка! Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *