Владимир Путин официално: ЕС вече Не Съществува! Съюзът се Разпада със скоростта на светлината! Виж Тук:

Путин с очилаВ ежегодното послание на президента Владимир Путин към Федералното събрание на Руската федерация, има една многозначителна липса. Стратегически мислещия руски лидер споменава за взаимоотношенията на РФ със САЩ, с Източна Европа, с Близкия изток… Но в неговата доста дълга реч няма нито дума за Европейския съюз. ЕС като че ли не съществува на политическата сцена.

От една страна тази липса е продиктувана от нееднократните заявления на Владимир Путин, че ЕС няма самостоятелна политика и изпълнява онова, което му наредят неговите американски ментори. А със слугите няма за какво да се разговаря. Те, като развалена грамофонна плоча, само повтарят онова, което трябва да кажат по предварително написания в американския държавен департамент, сценарий.

Но по-важното е, че по този начин, обичаният в цял свят президент на Русия, подчертава, че Евросъюза вече не съществува, защото неговия разпад се движи със скоростта на светлината и не се знае какво ще бъде след окончателното му изчезване от политическата карта на Европа.

След появата на Доналд Тръмп, последва Брекзит-а. Той ясно показа, че времената, в които Европейският проект беше привлекателен за много държави, са се изпарили безвъзвратно.

Лошото е, че след излизането на Англия, има голяма вероятност от параноичния брюкселски център да избягат и Франция, Германия, Италия и Холандия. Австрия засега е още под въпрос, но в един момент, нещата и там могат да се обърнат наопаки, за ужас на пропадналата западна администрация. За Унгария, Испания и Португалия засега се мълчи, но и техните народи вече не искат да стягат коланите и да превръщат страните си в мигрантски гета, защото така им скимнало на някакви мултинационални чиновници с космически заплати. Да не отваряме дума пък за Гърция и България, защото и ние, и нашите комшии отдавна жадуваме да напуснем брюкселския зверилник, който ден след ден унищожава страните ни.

Това изброяване идва да покаже, че огромната част от членките на ЕС открито отхвърлят този провален проект, който  вреди на всички и носи полза само за един малък елит от Вашингтон и Брюксел.

putin_shahmatist

Защо се стигна до тук? Защо страните масово се отказват от членството си в толкова гръмко прокламирания Евро проект?

Първата причина е в налагането на неолибералния модел на икономическо развитие. Казано на народен език, това означава безкрайно затягане на коланите, безкрайно увеличаване на цените, (дори на стоките от първа необходимост и на лекарствата), капсулиране на един съвсем малък кръг „управляващи“ или по-точно „гости на държавната трапеза“, (както сполучливо ги е нарекъл още преди век народният поет Иван Вазов), и тотално обедняване на огромната част от населението. Естествено, такова „европейско“ развитие предизвика спонтанния гняв на народите и форсира решимостта им да затръшнат по-бързо вратата на новите 40 янки-разбойника и техния Али Баба от Вашингтон.

Втората причина се крие в опитите за бързо изсмукване на ресурсите на държавите-жертви. И при това се ограбват всички ресурси – природни, човешки, икономически – всичко. Пред очите ни са примерите на американските ТЕЦ-„Марици“, с които имаме 30 годишен договор да изкупуваме скъпо и прескъпо от тях нашия си ток, който те имат нахалството да ни продават.  Ами примера с американската фирма, завоалирана като канадска „Дънди прешъс метълс“, която обира като престъпник от Дивия Запад нашето злато и ценни метали. Ще споменем също и енергоразпределителните дружества, които пък ни продават пак с огромни надценки нашия си български ток. И цялата печалба от тези узаконени от български колониални правителства  далавери, отива в чужбина – разбирай в колониалните метрополии от Западна Европа.

Третата причина е в изградената пирамидална имперска и съответно порочна структура на ЕС, която много прилича на структурата на древния Рим. На върха е Цезарът, тоест брюкселските чиновници, които нареждат. А марионетните администрации на съответните държави безпрекословно изпълняват заповеди, които са унищожителни за техните народи. Тази „диктатура на аристокрацията“ възмути и разгневи народите от ЕС много повече от едновремешната диктатура на пролетариата. Защото при диктатурата на пролетариата в соц. страните – цялото население живееше добре и имаше осигурено всичко необходимо за нормален и пълноценен живот.

И четвъртата причина е тоталното лишаване на държавите от техния суверенитет. Няма значение какво ще приемат националните парламенти. Накрая става единствено това, което Вашингтон и Брюксел наредят. Тази невъзможност страните да защитават собствените си национални и регионални интереси, потъпква всяка наченка на демокрация и превръща ЕС в наднационално чудовище, което се храни с кръвта и плътта на поробените народи.

С изброеното дотук искам да подчертая, че за изчезването на Европейския съюз не е виновна Русия, или която и да било друга държава. Виновни са новите неолиберални „диваци и варвари“ от западната върхушка, които си помислиха, че могат  безнаказано да грабят създаденото от милиардите хора по земята. Или казано с други думи: Традиционния западен капитализъм от70-те, 80-те и 90-те години се изроди в една чудовищна неолиберална идеология, чиято цел е да пороби планетата, за да благоденства една върхушка от 1 % богоизбрани! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ПУТИН Е ВЕЛИК …НО …ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕ ДО 100 ГОДИНИ ЗА ДА СЛОЖИ НА МЯСТО ТАЯ ПАПЛАЧ,КОЯТО ИМА НУЖДА ОТ НЕГО ЗА ДА ВСЯВА СТРАХ В ДУШИТЕ НА ХОРАТА ОТ ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА !!!ТЕЗИ ИЗРОДИ НЕ ПОЗНАВАТ ГЛАДА И СТРАДАНИЕТО И ЗА ТЯХ ХОРАТА СА ЖИВОТИНСКА ТОР ….ДАЖЕ И 200 ГОДИНИ ДА ЖИВЕЕ ПУТИН ПАК НЯМА ДА МУ СТИГНЕ ВРЕМЕТО ДА ОПРАВИ СВЕТЪТ …А ТОКУ ВИЖ И НЕГО ГО КУПИЛИ СЛЕД 199 ГОДИНИ И ТАКА,, ДО КРАЯ НА СВЕТА“,КАКТО СЕ ПЕЕ В ПЕСЕНТА НА ФИЛМА ,,НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР“… .,ПАДА ДРУГАРЯ В СМЪРТЕН БОЙ ,ПАДА ЗА ТЕБ СВОБОДА“…ЗА ДА ИЗГРЕЕ И СТАНЕ ТОЙ МАЛКА ЕВРЕЙСКА ЗВЕЗДА“!!! СИГУРЕН СЪМ ,ЧЕ ХОРАТА ОТ 2/3 ПОКОЛЕНИЯ СИ СПОМНЯТ ТАЗИ ПЕСЕН И ЕДВА СЕГА РАЗБИРАТ СМИСЪЛА НА ДУМИТЕ …ПОЕТЪТ НАЙДЕН ВЪЛЧЕВ ЕДВА ЛИ Е ПОДОЗИРАЛ КОЛКО ГОРЧИВА ИСТИНА СЕ КРИЕ В НЕГОВИЯ ТЕКСТ….ИЛИ МОЖЕ БИ ДЕЙСТВИТЕЛНО Е ЗНАЕЛ КАКВО ПИШЕ ,НО НЕ Е ИМАЛ СМЕЛОСТТА ДА КАЖЕ ,ЧЕ ЧЕРВЕНАТА ЗВЕЗДА ВСЪЩНОСТ НЕ Е ЧЕРВЕНА ….И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА ,КОЙТО МАЙ Е ДОСТА БЛИЗКО ??? ЗА СЪЖАЛЕНИЕ …

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *