Васил Василев: Борисов не осъзнава, че народът го презира!

Потънал в патологичния си егоцентризъм и посредственост, Бойко Борисов една ли някога си е представял, че един ден ще е най-мразената и ненавиждана персона в страната. Така е от години, но пропагандата на ГЕРБ го държеше в една друга розова лъжереалност. Но истината го удари като с мокър парцал през лицето в момент, в който му се струваше, че спокойно може да спечели четвърти мандат, след понатрупания рейтинг покрай корона- кризата. И сега Борисов е в ступор. Очевидно още не осъзнава напълно, че народът не го иска повече във властта… камо ли да очаква от него да пише нова Конституция.

Сега надеждата му е да докрета до редовни и респективно, манипулирани от него, избори. За което по стар ченгеджийски обичай пусна поредната си димка. Щял да ни пише нова Конституция. Идеята му е да копи- пейстне обичайните клишета, които се подмятат от години из медийното пространство –  да се намали броят на депутатите, да се реформира съдебната система и пр. Все дъвки, които ни поднася с крехката надежда да усмири разбунтувалия се народ. Но откъде- накъде Борисов реши, че точно той има моралното право да извърши такива промени?!

Още повече, че ГЕРБ е партията, която най- много е нарушавала Конституцията!

ГЕРБ принизиха парламента до бит-пазар, превърнаха идеите за реформи в алъш- вериш. Сринаха реномето на държавността до просташки търгашлък.

Попречиха на всеки опит за реформи в съдебната власт, като позволиха само онези, които са им угодни. Най- безсрамно си назначиха главен прокурор, който дори не крие партийните си пристрастия!

И сега тия самозабравили се крадливи елементари решиха, че следващото им призвание е да напишат и „подарят“ на народа чисто нова Конституция, както и да променят съдебната власт! И то в момент, в който народното недоволство срещу тях клокочи до нивото на точката на кипене.

Какво значение колко са депутатите като брой, ако все са Цецки, Цецковци и Менди. Могат да са 50, могат и да са 500. Важно е какви качества имат. А тези на ГЕРБ са дъното. Да не говорим, че за да се крепят на власт 11 години, чрез фалшифицираните си избори си вкарваха в парламента и партии- патерици като „Воля“, НФСБ и „Реформаторския блок“, които при честни избори не биха се пласирали в Народното събрание.

И като се пънат сега да пишат нова Конституция, защо не извадиха за толкова години поне един сериозен юрист?! Но явно еманацията на юридическите им кадри са Данаил Кирилов и Цецка Цачева – кой от кой по- некадърни. А помните ли Искра Фидовосова с фалшивата диплома за нотариус?!

И като се бие в гърдите Борисов какъв демократ бил, защо не постъпи като истински такъв и не подаде оставка, за да се съобрази с волята на ония 70 % недоволни, чиито представители вече правят барикади по улиците. Нищо страшно няма. Ако вярва, че народът действително го подкрепя, пак ще спечели изборите и ще управлява. Но няма да го направи, защото знае, че при честен вот, корумпираната му клиентелистка формация ГЕРБ ще се бори да мине 4 %-овата бариера.

Интересна е и реакцията на Брюксел. ЕС се оказа особено загрижен за… Беларус и скочи да брани протестиращите там. А за България – мълчи. Въпреки стотиците публикации и репортажи в авторитетни европейски издания, Брюксел остава сляп и глух за демокрацията в България, но пък дава мило и драго за Беларус. Не за друго, ами да натрие носа на Путин. А и някак не е удобно да признаеш, че страна от ЕС вече 11 години се управлява в режим на Диктатура.

България е оставена сама на себе си. Нито на Брюксел, нито на Вашингтон им изнася в момента у нас да се случи промяна в статуквото. Борисов им е удобен, защото превърна страната ни в колония на Запада, от която същите източват суровини и човешки ресурс. Крепи го Турция, а също и Русия, по причина, че Борисов им обеща да построи „Балкански поток“, което си е продължението на „Турски поток“.

Но това не трябва да ни плаши! Напротив! В 13-вековната си държавна история, българският народ е доказал, че може да взима съдбовни решения и да отстоява позициите си въпреки Великите сили. Нека си спомним тези славни моменти и да не прекланяме глава днес. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Перфектен както винаги. Редко интелигентен заможен индустриалец с атанасбуровска доблест, прямота и неприкрита, истинска любов и грижа за България.

  2. НАТО ЕС САЩ СОРОС СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ ВЪН ВИЕ УБИХТЕ БЪЛГАРИЯ ВИЕ КРЕПИТЕ НА ВЛАСТ НЕГРАМОТНИЯ БЪЛГАРОУБИЕЦ МАФИОТ И ХУНТАТА МУ ГЕРБ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *