Василий Небензя в ООН: Украйна е превърната в частна военна компания на НАТО

Украйна е превърната в частна военна компания на НАТО, на която се плащат пари, дават се оръжия и се казва къде да стреля. Това заяви в петък постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя на заседание на Съвета за сигурност на световната организация, съобщава ТАСС.

По думите на Небензя, „режимът в Киев, противно на фактите и здравия разум, си е създал илюзията, че с увеличаване на пряката военна помощ от НАТО ще може да победи Русия на бойното поле“.

„В резултат на това Украйна всъщност се превърна в частна военна компания на НАТО. Те ѝ плащат пари, снабдяват я с оръжие и разузнавателна информация, казват ѝ къде да стреля и къде да атакува. От това страда украинският народ, който е принуден да се бие в името на чужди задачи – в името на западните спонсори“, каза руският дипломат.

Специалната военна операция в Украйна ще приключи само когато целите ѝ бъдат постигнати, независимо дали чрез преговори или военни средства, заяви още на заседанието на Съвета за сигурност на ООН постоянният представител на Руската федерация.

„Специалната военна операция може да завърши само когато вече няма заплаха за Русия от територията на Украйна и няма дискриминация за рускоезичното население на тази страна. Ако този резултат може да бъде постигнат чрез преговори, тогава ние сме готови за такъв сценарий. Ако ли не, тогава всички поставени задачи ще бъдат постигнати с военни средства. Досега нито режимът в Киев, нито неговите западни спонсори са си направили необходимите изводи от украинските събития“, каза Василий Небензя.

Руският дипломат добави, че „всичко в Украйна можеше да завърши по различен начин, ако Киев беше изпълнил Минските споразумения, одобрени с резолюция на Съвета за сигурност на ООН“. „Това обаче не беше част от плановете нито на Зеленски, нито на неговите предшественици, нито, както наскоро научихме благодарение на разкритията на бившия канцлер на Германия Ангела Меркел и бившия френски президент Франсоа Оланд… и самите гаранти на Минските споразумения Франция и Германия не са имали планове за мирно решение на конфликта, – заяви постоянният представител на Русия в ООН. – Освен това научихме, че Минският процес е бил само параван за западните страни, зад който те тайно са въоръжавали и активно са подготвяли Украйна за да я хвърлят във война срещу Русия“.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. В България е още по-зле. Превърнали са родината ми в множествен протекторат, в който се разпорежда не само натУ-то, а и разни европедали и турци, които вече избиха 4 млн. православни без война и наложиха педалски диктат над българските деца, но няма кой да го каже в прокажената организацийка ООН.

  2. ООН И ЕС СА РАКОВИ ОБРАЗУВАНИЯ,В КОИТО РАБОТЯТ ХИЛЯДИ ЧИНОВНИЦИ,ЧИИТО ЗАПЛАТИ ПЛАЩАМЕ НИЕ! ТОЯ ТУМОР ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРЕЖЕ ДО ОСНОВИ!ОНАЯ Я РАЗСЛЕДВАТ ЗА МИЛИАРДИ,ПРЕДИ ТОВА,КАТО ВОЕНЕН МИНИСТЪР ЗА МИЛИОНИ, НИЕ КАТИ ГЛУПАЦИ БЛАГОГОВЕЕМ ПРЕД НЕЯ.НЕМА ТАКЪВ ПРОСТ НАРОД!

    • Не съм съгласен. Никой нищо не трябва да разследва, а направо в редичка, всеки докоснал се до това змийско гнездо на дръвника и с тъпата секира……

  3. ООН е притежание на кукловодите. Тяхна частна собственост. Не разчитайте. Целият познат ни досега ред трябва да се срине- тогава може да се случи нещо различно.
    Живеем в изкуствена симулация. Матрицата е тяхна.

  4. Аз съм за Гилотината,ама политиците и по голяма част от народа СПЯТ И ЦОЦАТ ПАРИЧКИ! Къде е Ковида-Путин им разказва играта,и всички вкупом забравиха и се чудят как да излязат от тая каша?Засега не намират изход!Нали не сте забравили,как оня катил ит Банкя затвори цялата държава?И се смееха на плиткоумието ни?!С него трябва да започнем!

  5. ГОСПОД ДАВА СИЛИ НА СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ ДА СПАСИ СВЕТА ВСЕКИ КОЙТО Е ТРЪГНАЛ СРЕЩУ РУСИЯ ЩЕ ПОГИНЕ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *