Валери Симеонов НАПУСКА Правителството след среща с Цветанов! ГЕРБ вкараха страната в Чудовищна Криза, заяви боса на НФСБ

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов хвърли истинска бомба. На честванията по повод 116-ата годишнина от избухването на Илинденско-преображенското въстание днес Симеонов заяви, че е почти сигурно – с ГЕРБ се разделят. В основата на разрива му с големия коалиционен партньор били „тежки принципни различия относно схващането на двете страни как трябва да се прави политика“.

Импровизираното си интервю пред медиите от фестивала в Жеравна, Валери Симеонов започна с това, че се е срещнал с доскорошния втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, но не пожела да конкретизира какво точно са говорили.

„Ще имаме Коалиционен съвет с Красимир Каракачанов и смятам, че по-скоро ще напуснем ГЕРБ, тъй като държавата не върви в правилна посока. Намираме се в икономическо-политическа криза. Ще извадим на масата тежките въпроси пред г-н Борисов още през септември. Той такива не обича. Затова си мисля, че по-скоро ще се разделим. Страната е в много лошо състояние. През последните месеци България получава много сериозни икономически удари. На първо място – състояние на българската енергетика. Още не е решен проблемът с високите цени на тока, вследствие на борсовите спекулации.“

По думите му, на фермерите бил нанесен смъртоносен удар с мерките за африканска чума. Валери Симеонов разкри, че още в началото на избухването на епидемията лично е разговарял с вътрешния министър Младен Маринов и го е призовавал да изолират напълно първите огнища в Русенско, но нищо не било направено, вследствие на което заразата плъзна в цялата страна.

„Доживяхме момента на пълното унищожаване на българското свиневъдство! Честито! Загубихме 2 млрд. лева“, допълни Симеонов.

Третият удар за българската икономика бил в сектор „Туризъм“, който бил тотално съсипан, смята Симеонов.

„Плажовете на България са оглозгани от мутрите като кочан варена царевица. Изгонихме си и българските туристи и ще става все по-зле“, предупреди лидерът на НФСБ. Валери Симеонов повдигна и темата за програмата „Плод и мляко“ – социален инструмент за здравословно хранене в училищата, финансиран от ЕС. По думите му, от септември в училищата нямало да се получава нито мляко, нито кашкавал, защото „фирми на ГЕРБ бяха натъпкани да поемат всички поръчки на училищата“.

„Мога да говоря и с имена! ГЕРБ измениха десетки наредби само и само на евро-хранилката да се наредят известни фигури от хранителния бранш“, коментира по тази тема Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ смята, че кабинетът „Борисов-3“ е изпаднал в тежка политическа криза, защото ДПС през последните месеци са си върнали позициите във властта, които иначе бяха загубили и то точно по времето на Цветан Цветанов.

„Интересно какъв ще е резултатът на местните избори от смесените райони, където Цветан Цветанов беше пробил със създаването на силни организации на ГЕРБ. Тежко и горко на тези хора!“, коментира Симеонов.

На репортерски въпрос: Означава ли това, че Цветан Цветанов ще помага на НФСБ, или ще прави собствена партия, Симеонов отсече: „Попитайте го него, не мога да отговарям от негово име“.

Валери Симеонов и партията му НФСБ твърдо напускат коалицията с ГЕРБ. А дали ще остане в малката коалиция с ВМРО, която наскоро отлъчи третия си член „Атака“.

На няколко пъти по време на импровизираната пресконференция Симеонов създаде усещането, че говори и от името на ВМРО, което показва, че действията му са внимателно прецизирани. Симеонов бе категоричен, че не можели да гледат как икономиката на България се сривала в последните шест месеца и не смятали да поемат отговорност за грешките на големия коалиционен партньор.

„Очаквайте възраждане на патриотичните сили в България, след като се освободихме от един тежък камък (очевидно визира Волен Сидеров, б.а.). Сега ще има нова коалиция и това ще се случи още в близките дни“, анонсира Симеонов.

На въпрос: „Вижда ли бъдеще с ГЕРБ?“, Симеонов отговори: „Зависи от тяхното поведение. Това е голямата партия, която дирижира политиката в България. Икономическите интереси не трябва да бъдат жертвани, за да се напълнят гушите на определени лобита и забележете кога започна това нещо – тази година. Има един ренесанс на зловредната политика на ГЕРБ от предходните мандати на Борисов. Не казвам, че това се дължи на отсъствието ми от властта, но може би е имало дисциплиниращ ефект към останалите“. Skandalno.net

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. ТИ СИ ПЪТНИК ВИНКЕЛ ГРОЗЕН НАИ ВРЕДНИТЕ СТЕ ВИЕ .МАЛКАТА И АЛЧНА КОАЛИЦИЯ.

  2. Това за винкела сме го слушали. Все повече започвам да вярвам на човек, като В. Симеонов. В началото си мислех други работи да него. Но той се оказа много по-оперативен и коректен в това което прави, в сравнение с Краси, Волен и Марешки и то е много по-добро и значимо за страната и за обществото. Ще ми се да приема, че неговата реакция не е само от смачкано его и желание за мъст, от прилепачество и позьорство, с цел регенериране на депутатството, а е породена от отговорно и морално поведение. Той беше в управлението на страната и сега е близо до него и сигурно знае „нещо повече“. Не знам, дали съм прав, но според мене, трябва да му се даде шанс – да видим, какво ще направи. Нали знаете … „по делата ще ги познаете“.

  3. Само САЩ ние българският народ силно любим и тачим нашия по голям брат САЩ винаги ще сме със вас наши любими американски братя Да пребъде навеки нашата дружба

    • Ей, мръсник, като обичаш толкова Краваристан – мятай съ на парахода и бегай в дивия… запад. И бегай бърже да не изпуснеш купона, че там е пълно с такива хомосексуалисти като теб.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *