Валентин Вацев: Президентът Радев все по-трудно Прикрива своите Зависимости!

Политическият анализатор Валентин Вацев коментира днес полутайното участие на президента Румен Радев на форум на НАТО, където вчера беше приета декларация „срещу саботажите (взривяването на оръжейни складове) на Русия в България и Чехия“:

„Първо, президентът се опита да скрие от българското общество участието си на този форум. Румен Радев не съобщи предварително за участието си, а в публикуваното късно в понеделник съобщениe на сайта на президентската администрация относно темите на събирането не се спомена нито веднъж думата „Русия“, не стана дума и за това, че основната тема на цялото събирането е осъждането на „руските саботажи на българска територия“.

Когато е приел да участва, президентът със сигурност е знаел, че деветте източноевропейски държави от Б9 ще подпишат такъв документ, а също е знаел и неговото дословно съдържание. 

Второ, ние сме в разгара на Втора студена война. Вероятно Румен Радев няма избор. Вероятно натискът от страна на САЩ и НАТО е толкова голям, че никой български политик не би могъл да удържи на него. И със сигурност русофобските изцепки на Радев в последно време, включително и на 9 май, когато в речта си по повод празника, за пореден път пропусна да спомене името на Русия сред освободителите на Европа от фашизма… От това свое поведение той ще претърпи определени щети на президентските избори, където се надява да получи втори мандат, убеден е Вацев.

„Политическите ми различия с Янаки Стоилов не ми пречат да кажа, че е добро решението да го поканят за служебен министър на правосъдието“. Това коментира пред БНР политическият анализатор Валентин Вацев. Той подчерта, че Стоилов е доказан функционер на БСП, честен човек и добър професионалист и определи това като правилно решение от страна на БСП, каза още той.

Анализаторът сподели, че не е бил „вдъхновен от перспективата“ за министър на правосъдието в служебното правителство да бъде поканена Иванка Иванова – съветник на президента Румен Радев, дошла в президентството от „Отворено общество“. Не е доволен и от факта, че половината министри, зам. министри и съветници в служебния кабинет са от средите на соросоидните НПО-та, които са проводници и агенти на глобалния капитал.

Вацев уточни, че задачата на служебното правителство е да проведе спокойни и честни избори и да внимава за общата политическа стабилност на страната през двата месеца на неговото управление.

„Предполагам, че с все по-откровената си русофобия, с флирта си с неолибералните кръгове и с все по-враждебните си действия спрямо партията, която го издигна за президент – БСП, Радев си е направил добре калкулацията и е вече готов да посрещне големият отлив на гласове за него от страна на българската левица“.

По повод днешното национално събрание на ГЕРБ, анализаторът заяви, че в момента ГЕРБ са само в привиден колапс.

„Функционерите в партията действително се страхуват от ревизия на близо 12-годишното им управление. На последните избори ГЕРБ действително изпусна монопола върху властовата ситуация в България. Но партията на Борисов не трябва да бъде подценявана, защото има силни позиции в местната власт, в съдебната власт, в медиите… Черните им каси са препълнени с милиарди- ресурс, който ще ги държи като мощен политически играч още дълго време. Освен ако новата власт не им спретне една мащабна ревизия. ГЕРБ може да бъде туширана само с решителни действия, но се опасявам, че няма кой да предприеме тези действия. Като гледам съдържанието на служебния кабинет на Радев, който прелива от персони, проводници на чуждо влияние, мога да заключа, че и следващите редовни правителства в България няма да са по-различни“.

Прогнозата на Вацев за предстоящите на 11 юли предсрочни избори е, че „досегашния мафиотско-олигархичен модел в България ще бъде заменен от неолиберална диктатура“:

„Диктатурата обаче няма да се нарича така, а ще се нарича режим на ред, твърда ръка на закона и творческо спокойствие в политически и икономически план… Когато диктатурата е отвътре – откъм обществото – тя не се възприема като непрекъснато пребиване с бухалки, а като спокойствие и ситуация, при която бизнесът има възможност да се развива. Но тук да уточня, че спокойствието и развитието ще е само за едрия бизнес и най-вече, онзи, който борави с чуждестранни капитали. Защото в новия неолиберален ред място за дребния и среден бизнес изобщо не е предвидено… Нашият геополитически метнор САЩ са поставили непосредствена задача на всички политически сили у нас, които имат шанс да влязат в парламента. Задачата е да въведат в страната някакви буржоазно-демократични реформи, които да стабилизират съдебната система, да успокоят все така бедното ни общество, че да не му хрумва да прави революции… и да захранят същото с нови илюзии, че все някога ще забогатее“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Вацев, много си загрижен за средния и дребния бизнес. Едно време ги наричахме дребна буржуазия. Именно те бяха гръбнака на фашизма довел Хитлер на власт. Те са дребни еснафи, които гледат кого и как да излъжат.

    • Иван,ов ,много грешеш, Хитлеризма в България го доведе германофила Богдан Филов, той е политик и по професия преподавател,учил е в немски университети,а не е буржоазия.

  2. НАЙ-ДОБРИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ АНАЛИЗАТОР, НАЙ ЧЕСТНИЯТ И НАЙ-ДОСТОЙНИЯТ, ТОВА Е ВАЛЕНТИН ВАЦЕВ.Той и проф. Иво Христов са двете лица, от които всяка дума, всяка реплика е пълна със съдържание.Разбира се има много други, които споделят неговите оценки, но той е като фар, като светлина за българите манипулирани жестоко от цялата ни медийна машина. Поклон пред този голям Българин.

  3. РАДЕВ СЕ УДАВИ В ТРИМОРИЕТО ИМА НАРОДНАТА ОМРАЗА И ОТВРЪЩЕНИЕ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕГО ТОЙ ПОВЕДЕ НАТО СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ИЗПОЛЗВАЙКИ БЪЛГАРИЯ ЗА ПЛАЦДАРМ НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ НА ЕЖЕДНЕВНИ ПРОТЕСТИ ВЪН НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

  4. Това правителство от масони са защитници на Американския пълзящ неолиберален колониален фашизъм

  5. Вацев е безспорен прагматик и анализатор, но лош прогностик. Няма ясновитски и екстрасенски дарби и е добре да не прави анализи и прогнози, за които няма още сигурни белези, че ще се случат.
    Президента е такъв, какъвто е. Да се говори за зависимости и за „тъмни масонски сили“ е несериозно и сигурно не кореспондира с истината. Така, че по-полека, доц. Вацев, не врачувай, каквото трябва да стане, ще стане. За нас е важно да спрат кражбите и рекета, а другото по лека, лека ще изплува, дано да не е терминално за нацията. Следете изявленията на финансовия министър, които ще направи до десетина дни, след като се запознае със сметката на държавата. Там нещата са потресаващи.

  6. Мислех Ви за наистина сериозна медия. Вие давате думата на този така наречен „анализатор“. Всеки го помни че в деня когато бе превзет Триполи от въстаниците , този по всички студия твърдеше “ Триполи никога не може да бъде превзет и снимките от превземането му са медийна постановка“. Дори твърдеше че това че е превзет били макети хахаха. На другия ден и световните агенции като предадоха че е паднал , месеци този бе за гавра. Дори малко дете не би се унижило така . Ето – Валентин Вацев: Обсадата на Триполи от опозиционните сили е медийна постановка.Обсадата на Триполи от опозиционните сили е медийна постановка. Това заяви преподавателят по геополитика Валентин Вацев в предаването „Преди всички“.Той беше категоричен, че Кадафи и синовете му не са убити, макар че не се знае къде са. „Не са арестувани. Ако бяха арестувани, щяха да ги покажат досега 48 пъти“, каза преподавателят по геополитика. „Западът живее много отдавна в т.нар. общество на спектакъла. В Катар е изграден макет на центъра на Триполи и там се снимат окървавени трупове и ликуващи младежи“, допълни Вацев.

  7. ДОБРЕ ГОВОРИШ И АНЕЛИЗИРАШ ГРАЖДАНИНО ВАЦЕВ ! ТИ СЕ ЯВЯВАШ СЕГА КАТО НАЙ-ДОБРИЯ АНАЛИЗАТОЛ ОТНОСНО КАКВА Е БЪЛГАРИЯ ПО ПЪТЯ КЪМ СТУДЕНАТА ВОЙНА И КАКВА ПОСОКА ЩЕ ЗАЕМЕ.

    НИКОЙ НЕ ПИТА НАРОДА, А НАРОДА ТРЯБВА И ИМА ХОРА ДЕТО СЕ БУНТУВАТ С НЕ „НА САЩ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ“ , „НЕ НА НАТО ВОЕН ПАКТ!“

    АЗ ПОДКРЕПЯМ ТВОЯ АНАЛИЗ ! И КАТО ЖАН ВИДЕНОВ СЪМ ГОТОВ НА БОРБА !

    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
    ВРАЦА

  8. Заблуждавате се,ГЕРБ нямат вече пари,след като платиха самолетите Ф16 наведнъж,останаха без пари,а герберите по върховете се опитваха да съберат средства от бизнесмените,трябват им 200 милиона за избори,но комисията,която създаде Мая,няма да им позволи да съберат пари,защото бизнесмените и хората вече се обръщат срещу тях!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *