Боян Чуков: 2022-а е позорна за т.нар. ни елит, вървим към поредна национална катастрофа!

Сигурен съм, че 2022-а година след време ще бъде оценена от историците като много позорна за България. И то позорна най-вече за т.нар. български елит… Уверено вървим към поредна национална катастрофа, не мисля, че тя  е особено далече във времето. С този политически елит нищо хубаво няма да се случи на държавата ни“.

Това каза пред БНР анализаторът и експерт по международна сигурност и борба с тероризма Боян Чуков.

По думите на геополитическия наблюдател няма война между Русия и Украйна, а „в Украйна се води война между САЩ и Руската федерация“.

„В този момент резултатът е 1:0 в полза на Вашингтон срещу Москва, защото след дългогодишни усилия САЩ най-сетне съумяха да вкарат Русия във война, която тя дълги години отказваше да води“ коментира той.

Мнението на Чуков е, че „днешните събития в Украйна са увертюра към Трета световна война, а оперативният щаб на тази операция е в САЩ„. Прогнозата му е, че тя няма да бъде ядрена, тъй като по думите му имало договорка между руснаците и американците.

Европа е логистиката на тази война, а Украйна дава пушечното месо и терена„, каза той.

Примирие в Украйна не може да има, защото за Русия тази война е екзистенциална – ако я загуби, Руската федерация ще се разпадне, заяви още международният анализатор.

Боян Чуков коментира и случая с българския разследващ журналист Христо Грозев, когото Русия обяви за федерално издирване.

„Цялата история на пръв поглед изглежда прекалено ясна, но когато се заровиш в детайлите, ти излиза и втори, и трети прочит, което усложнява възможността да се изкаже категорично мнение“ обясни той.

Анализаторът се позова на публикация в български сайт от 2021 г., която по думите му проследява професионалния път на Христо Грозев:

„Там виждаме, че той е дете на перестройката в България„.

Чуков изказа мнение, че „не е ясно откъде е тръгнал той, ясно е само докъде е стигнал. От миналото на този човек се губят десетки години„:

„Въпросът е защо точно сега. Ако бях в контраразузнаването, щях да си задам въпроса дали не е бил двоен агент и в един момент руската страна е решила да го осветли. Ясно е, че той е свързан с евро-атлантическите служби. Но само той ли е, та му бе обърнато толкова специално внимание от Москва„.

Международният анализатор коментира, че има съмнение, че журналистът Христо Грозев е свързан с поне две разузнавания. „Много ми прилича на онези хора, които работят едновременно за няколко разузнавания. И ако в един момент е взел страна и е започнал да работи само за едната централа, и то за сметка на другата, към която е имал ангажименти… Рано или късно идва моментът, когато такива хора търпят щети, но какви ще бъдат, не мога да кажа„.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Не разбирам защо всички се занимават с лицето Грозев, той в случая е мюре и на двете страни. Какъв бил, какъв станал, няма значение! Важното е, че както смятат източноевропейците, включително и нас, за донори в демографски план, така ще ни включат и за пушечно месо във военен, а и се стремят да изградят карантинна зона пак у нас. Ние нямаме приятели на запад, даже добри съседи, там са ни врагове, скрити и явни, но врагове и недоброжелатели. Всеки, който се заблуждава, че не е така, ще бъде шокиран в един момент. Вече и правилни ходове не останаха, защото разломът минава през нас и дали сме с тези или другите, сме фронтова зона. Днес е новата 1396г

  2. Ще чакаме и накрая, като надделее Москва, ще бием шута на атлантиците, като ще пометем и техните възпитаници и забраним английския жаргон. Но ще трябва завинаги да изкореним и английските агенти, както и ционистите!

    • тая работа,със сигурност ще се случи..и…няма да се мине без обесени по дърветата..много измет се навъди напоследък в бг..а за младите си прав..но те не са виновни…опитомяват ги 30г,лишиха ги от добро образование,от военно-патриотична подготовка и какво ли още не..ограбиха и част от живота им..брюкселските мерзавци…и не забравяйте думите на проф.стив ханке,ноб.лауереат по икономика…съотношението взел-дал между ес и всяка изт.евр.страна е 1-10…това е…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *