Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония (С ВИДЕО)

„Ако Украйна падне, това ще бъде катастрофа за Запада, това ще бъде краят на западната хегемония и когато това се случи ние няма да има кого друг да виним, освен себе си!“ Това казва бившият британски премиер Борис Джонсън във видео, разпространявано в социалните медии.

ВИЖ ВИДЕОТО ТУК

Във видео-обръщението си Джонсън призова Западът да не бъде толкова бавен в решението си да предостави на „украинските герои“, оръжията и мунициите, от които те сега се нуждаят както никога преди.

Русия многократно е обвинявала Борис Джонсън в това, че лично е провалил преговорите между Москва и Киев още в началото на конфликта. Според свидетелствата и на украински политици и дипломати, участвали в мирните преговори в Истанбул през пролетта на 2022 г., Борис Джонсън е отишъл в Киев и наредил на украинската страна да не подписва нищо, а просто да продължи да воюва.

Депутат от партията на Зеленски: Борис Джонсън дойде в Киев, каза, че няма да подписваме нищо с Русия и просто ще воюваме

Докато е бил в Киев, Джонсън е наредил на украинското ръководство следното: „да не се водят никакви преговори с Русия при условия, които приемат за достоверен фалшивия наратив на Кремъл за инвазията“.

През януари тази година руското посолство в Лондон публикува коментар за ролята на Джонсън за изненадващото оттегляне на Украйна в последния момент от масата на мирните преговори с Русия.

„Няма никакво съмнение, че крайъгълната разпоредба за постоянен неутралитет на Украйна, както бе заложено в проекта на „Договор за постоянен неутралитет и гаранции за сигурност на Украйна“, не съответстваше на представата на Лондон и Вашингтон за „условията“, при които конфликтът трябва да бъде разрешен. В противен случай членовете на НАТО нямаше в продължение на осем години най-цинично да използват споразуменията от Минск като фасада, зад която да подготвят систематично украинската армия за пряка кинетична конфронтация с Русия“, се казва в анализа на руските дипломати.

На този фон оправданията на бившия премиер Джонсън, че окончателното решение да станат от масата на преговори в Истанбул през 22 г. е принадлежало на украинците, звучаха напълно несъстоятелно.

Важно е да се отбележи, че в началото на Специалната военна операция премиерският пост на Джонсън вече висеше на косъм.

И е съвсем очевидно, че на Джонсън му е обещано, че ако е достатъчно активен по украинския конфликт, замиращата му политическа кариера ще бъде възродена.

Залогът за Борис Джонсън и останалите ключови политици в Европа никога не е бил загриженост за бъдещето на Украйна и украинците, а единствено самоизтъкване и политическо оцеляване. Резултатът от онова пътуване на Джонсън до Киев се оказа трагичен за Украйна, а към този момент той най-вероятно е безразличен към нея, казват в заключение от руското посолство в Лондон.

Източник: Х

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Ти вече си загубил ,Запада вече са загубили Донсън теб ще те съдят като ВОЕННО ПРЕСТЪПНИК

  2. То хубу е край на бритоноварварската хегемония, но дали православните ще доживеят да видят този край?
    Аз лично очаквам да сътворят вагони с мръсотии преди тази човешка измет да поеме към родното си място – ПЪКЪЛА.
    Имат да скриват фалита си и милионите избити от ваксини, та без яка война това няма как да се прикрие.

  3. Борис е обсебен от идеята да е толкова “велик“ колкото Чърчил. “Величието“ трябваше да се изрази в превземането на Одеса.

  4. Ние отново сме в позиция на очакване и не АКО, а когато Украина загуби този предварително ясен конфликт, тогава нашите евроатлантически ПОДЛОГИ ще се обърнат на часа и ще започнат да искат прошка от големия брат.Вече не мога да гледам мазните им и гнусни муцуни. Гласувайте бе, гласувайте за старите подлоги и за тези новите кандидати за евроатлантически благини. Той Асенчо бил в постоянни командировки с жената на Лорер. Тоя пък последния и той като Соломонча от къде се пръкна и хоп министър на нищо-неправенето.

    • Иванов, нямам нищо укроколонията да изчезне напълно, ама не съм на ясно дали Русия иска да победи. Щот като гледам укрите но 50-60 км. от фронта щрякат пръсти и си живеят живота 4-5 пъти по евтино от юнака балкански дето все се пери, че ще се събуди и размаже света. Великата повсеместна войната е само в главата на будалите, които вярват на така наречените политици.
      Целият театър е обедняването на европа и довеждането и до граждански войни, ако може така да се нарече клането от талибани. А главната цел е новото баташко клане за православните…..
      Колкото и пъти да го напише човек, дори в задника да го навре на ощетените умствено няма да го разберат и ще продължават да ръсят втълпените им мантри.

  5. Нещата се изясняват добре от ерудирани аналитици. Русия знае, че този товар Украина ще легне на нейния финансов гръб. След толкова инвестиции, укрите бяха успешно хвърлени срещу братята си, нещо, което упорито се прави и у нас.И все пак, недопустимо е Англичаните да развяват колониалната си мръсотията там, пък янките да си строят военните бази под носа на Петербург и Москва за да се бранели.Нещата са толкова явни, толкова брутални, колкото цялата им колониална мерзост, с която си направиха „градината“ Сега обаче Европа ще плати серсемлъка си на своите сегашни господари.

  6. С управници като този дебил джонсън, сенилния дъртак байдън или бабоебеца макарон Европа няма шанс.
    А знае ли някой колко от съвременните германски политици са закърмени с нацизма в семейството си, като деца и внуци на тези, които се кълняха във вярност на хитлер….

    • Нацизма е като игра в детската градина с това което ни заливат сега.
      Пък да не говорим за британоварварската и комунистическата пропаганда, която по същество е чифутска за отричането на национал-социализма…..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *