Борисов се изфука на Медведев с новите си US-изтребители! Отказал „Южен поток“, защото проектът бил прекалено голям за нас! Вижте реакцията на руския премиер: + ВИДЕО

Борисов и Медведев говориха на различни езици и за различни неща. Разговор нямаше. Така може да се обобщи съвместната пресконференция на двамата премиери днес в София. С уговорката, че за разлика от руския си колега, Банкянския изломоти една каруца глупости. А именно: Докато Дмитрий Медведев говореше за „Турски поток“, Борисов не спря да каканиже за газовия хъб „Балкан“.

И това, при положение, че още миналата година в Москва Путин ясно му заяви, че Русия няма да захранва никакъв газов хъб (т.е. не подкрепя проекта за хъб „Балкан“).

България се отказала от „Южен поток“, защото с обема си от 60 млрд. кубика газ, проектът бил прекалено голям за нея, глуповато-нагло се изцепи Борисов, след като и на децата в Русия вече им е ясно, че той прекрати проекта по заповед на Брюксел и Вашингтон. Проект, от който България щеше да печели по 400 млн. лв. годишно.

„Когато тръгне газта по „Турски поток“, България вече няма да изнася газ за Турция. Ние не искаме допълнителни количества газ, а само да запазим това, което потребяваме към момента- 15 млд. куб. м.“, заяви Борисов.

И е прав. Защо ни е гориво за индустрия, която през последните 10 години се сви с една трета и продължава да намалява. 15 млрд куб. м. газ България потребяваше преди 89-та година, когато на територията й живееха 9 млн. българи (а не днешните 6 млн.), а социалистическата икономика произвеждаше и бумтеше. Че сме се смалили и като население, и като икономика е ясно. Но е ясно също и, че настоящата колониална администрация на Територията, ГЕРБ няма никакво намерение да развива икономиката на България.

Новото в позицията на Борисов по въпроса с АЕЦ „Белене“, е че той вече не го нарича с презрителното „гьол“, а напротив: Оценява по достойнство проекта, защото: „Само след 15 години двата сегашни реактора на АЕЦ „Козлодуй“, чийто живот руснаците любезно удължиха, ще спрат. И тогава народът ни ще остане без ток. Защото до 15 години ЕС ще ни затвори и ТЕЦ-овете, закахъри се Борисов пред руския си гост.

Но според Боко хубавото е, че двата руски реактора за АЕЦ „Белене“ вече са официално български. Сега предстои търг за компания, която да построи АЕЦ „Белене“ и да монтира реакторите. Руската компания „Росатом“ също ще участва в този конкурс и ни е гарантирала, че дори да не го спечели, ще помогне за реализирането на проекта“, заяви важно Борисов. Нещо, с което на негово място ние от Skandalno.net не бихме се хвалили. Защото така цената на АЕЦ-а ще скочи поне двойно в сравнение с първоначалната оферта на руснаците отпреди години – такава, каквато беше преди Борисов лично да спре строежа на АЕЦ „Белене“ (Под предлог, че било много скъпо).

Е, сега хем ще трябва да плати на западна компания да го построи, хем ще се изръси със стотици милиони за руски консултанти от „Росатом“, понеже те са правили реакторите и западняците няма как да се справят без тяхна помощ. В изказването си днес Борисов благодари на Русия за това, че благородно ни опрости лихвите за реакторите на спряната лично от него АЕЦ-Белене. Благодари и на „Росатом“, че удължили живота на двата ни реактора в „Козлодуй“ с 15 години.

Голямата енигма в срещата Борисов-Медведев обаче бе „Турския поток“, чието име Баце не произнесе нито веднъж. И остави Медведев да си говори сам по темата. А той самият не спря да каканиже за „Газов хъб „Балкан“. Защо ли?

Ами защото България има разрешение от Брюксел да строи хъб „Балкан“ и забрана за „Турски поток“. Така, както се случи и с „Южен поток“. А очевидно Борисов няма никакво намерение да се бори „Турски поток“ да мине през България. Проект, който гръцкият му колега Алексис Ципрас драпа със зъби и нокти да прилапа. И неколкократно даде изявления, че Гърция ще работи усилено, за да получи позволение от Брюксел „Турски поток“ да мине през нейна територия.

Но мързеливият нашенски агент Буда няма намерение да си разваля рахатлъка на колониален администратор на Територията.

Очевидно е, че Русия предпочита варианта на трасе през България към Сърбия. Но като типичен западен васал, Борисов не може да даде никакви гаранции за нищо. Той е просто една говореща глава на Брюксел. Затова и докато Медведев му говореше за „Турски поток“, Баце отговаряше с „мъдри размисли“ за хъб „Балкан“. Пак да кажем – същият хъб, за който Путин ясно му каза, че няма да захранва с газ.

Съвместната пресконференция на Медведев и Борисов приключи по доста нелеп, но показателен начин: Борисов заяви, че ще поддържа руските изтребители още няколко години, докато дойдат новите (т.е., американските). И свойски, по байганьовски потупа по рамото руския премиер с думите: „Като ги докараме, няма да се плашите“, хилейки се глуповато.

А Медведев му отвърна: „Изтребители винаги могат да дойдат, важното е да получите газ“Skandalno.net

Надя Колева, skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/pZP4eZ2idww

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Бойко БЪЛГАРОУБИЕЦО МАХНИ СЕ ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ ТЕБЕ ГИНЕ И БЯГА НАРОДА МАХНИ СЕ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТЕ ЗАСТРЕЛЯМЕ КАТО КУЧЕ

  2. Заради това наше шикалкавяне можем да загубим и Турски поток и тръбата да мине през Гърция или Румъния, както навремето Путин направи с Южен поток, а ние ще останем с пръст в устата. Защо Сърбия и Унгария вече строят своята част от този поток, а нашият гений само се разландисва и плюе по Русия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *