Борисов и Цветанов в открита война! Ето как премиерът отвърна на атаката на бившето си протеже:

„Не ми липсва Цветан Цветанов, особено след двете интервютата, които наскоро даде. В тях изговори за мен и ГЕРБ куп глупости, които не му правят чест. Не очаквах толкова скоро след като бе отстранен, да излезе и да говори срещу колегите и партията си“. Това заяви Борисов в свое интервю днес.

„Не го бях гледал Цветанов, но Цвета Караянчева го е гледала и остана възмутена от това, което е казал за смесените райони. Да му отговоря, че не се коалираме с ДПС в смесените райони, а напротив – водим люта битка с тях.“

Борисов и бившата му мъжка секретарка Цветанов са в открита война, след като Бащицата прокуди Цецо от партията заради скандала „Апартамент- гейт“, който замалко не бутна правителството. По тоя повод Борисов еднолично отстрани Цветанов от всички ръководни постове в партията. А веднага след като остана извън ГЕРБ, Цецо започна да плюе по Борисов и си основа свое НПО, с което да бори „руската хибридна заплаха“. И от последвалите изказвания на Цветанов стана ясно, че американските спонсори на чисто новата му фондация недолюбват Борисов.

Но да се върнем към интервюто на псевдо-министър-председателя ни. След като се преплю с бившeто си протеже, Борисов направи рязък завой с повече от странно изказване за новоизлюпения политически проект на друг свой бивш ортак – Слави Трифонов: „Дано новият проект на Трифонов да е успешен, както беше успешно Шоуто му. Нека върви напред“.

В това си изказване Борисов дори не се опитва да скрие, че симпатизира на партията на Слави Трифонов, което е само още едно потвърждение, че популисткия проект на учиндолеца ще е поредната патерица на ГЕРБ за следващите избори. След дългогодишна вражда, премиерът и тв. водещият се сдобриха и са готови да си сътрудничат в политически план. Освен партията, Слави Трифонов подготвя и своя собствена телевизия, която ще обслужва и ГЕРБ.

Показателно за подновената им дружба беше интервюто от преди месеци, което Борисов даде в „Шоуто“ на Слави. Там Дългия, който години наред го играеше върл противник на ГЕРБ, репресиран от властта, изведнъж се показа в коренно различна светлина – мил, любезен и услужлив към човека, който уж го „репресирал“. Възмазното интервю, което шоуменът направи на уж заклетия си враг, не остави нищо за фантазията на тв зрителите. Всички разбраха, че двамата готвят нещо ново и общо. И няколко месеца по- късно, Борисов най- после реши да приеме едно от предложенията на референдума на Слави – за намаляване на партийните субсидии до 1 лев за глас. Безумно решение, с което управляващата ГЕРБ на практика нокаутира опозицията срещу властта си, както и всяка бъдеща такава. А Трифонов пък му спретна партия- патерица.

А ето и как Борисов коментира кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София: „Много пъти ми е звъняла и съм й помагал. Докато беше омбудсман, прекарваше повече време в Министерски съвет, отколкото в кабинета си. Но сега, след като ме обвини, че съм я репресирал, да не се надява че пак ще може да ми звъни и да ми иска пак помощ“.

Тези думи на Борисов са верни по простата причина, че именно ГЕРБ подкрепиха в парламента избора на Мая Манолова за Омбудсман. Цялата парламентарна група на ГЕРБ единодушно гласува за нея. А и масираното й присъствие по телевизиите, нямаше как да се случи без помощта на Борисов – по причина, че… ако Баце не искаше да я пусне, просто щеше да спре кранчето на медийното й отразяване (не е тайна, че всички телевизии и две трети от вестниците в БГ. се издържат чрез обществени поръчки, европроекти и пр. грантове, които може да им осигури само управляващата ГЕРБ). Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ВЯРВАМ САМО В ГОСПОД В ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ В БСП И ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА

  2. И ДВАМАТА БОКО И ЦОКО СА ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ И ФА ШИСТКИ МРЪСТНИЦИ НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ ЗАЕДНО СЪС БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *