Бойко Борисов: И правителство на малцинството ще направя да спася България

Борисов ВеждиБойко Борисов се включи неочаквано в сутрешния блок на една от националните телевизии. Той не бе поканен официално, но водещите не можаха и не посмяха да му откажат и веднага му дадоха право на отговор, пренебрегвайки дори рекламите.

Тук разни малки партии и партийки се опитват да ми извият ръцете, каза възмутено той. Какво коментирате  колко депутата ще вкарам? Дори да не са 121, аз реших, че трябва да спася България и ще направя всичко възможно. Готов съм дори да направя правителство на малцинството, ако имам 110-115 депутата. Ще направя компромис и ще стане коалиция.

Така той се отметна от думите си, че ще състави правителство само при 121 депутата и си отвори вратичка  за коалиция. Коалицията, отсега е ясно, ще бъде или с ДПС, или с БР, ако вторите изобщо успеят да влязат. Говори се, че за Иван Костов се готви постът икономически министър, ще отговаря за банковата криза, за дупката във финансите, а накрая ще обере негативите, понеже не се е справил.

Ако обаче не ми дадете поне 110 депутата, ще откажа да правя правителство и нека БСП и другите да ви управляват, заяви Борисов, като нацупено дете, на което са му отнели играчката.

Той явно е притеснен от броя на малките партии, които ще влязат в парламента и ще дръпнат гласове точно от ГЕРБ. Освен това още отсега търси оправдание за коалиция, която само преди седмица се кълнеше, че никога няма да направи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Ако няма мнозинство няма да управлява….защо да гласувам за него като няма да управлява?Глупаво изказване,изгуби един избирател.

  2. Абе този наистина ли ни взима за луди? Нали искаше 121 депутата? Или се прегърна вече с ДПС?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *