Божков: Пеевски беше малко дебело момченце с опасен чар. Решихме да му Помогнем, а Създадохме Чудовище! Парите за Борисов не бяха Рушвет! Той ме Рекетираше!

„Може би подцених Делян Пеевски. Не очаквах, че ще пусне такива пипала и до последно не ми се вярваше. Беше едно малко, дебело момченце. Викахме: „Да му помогнем“. И отгледахме чудовище. Той ни вика: „Купете „Лафка“, купете тази банка“. Искаше да купим банка „Виктория”. А той тихомълком купи Общинска банка чрез подставени лица. Купи я за 30 млн. Когато се поинтересувах по-подлобно и се разрових, видях, че най-главният човек се казва Пеевски“. Това каза преди минути в ексклузивно интервю за предаването „Алтернативата“ Васил Божков.

Човек, който спазва законите, трябва да бъде недосегаем , нали така. Законът за хазарта не е писан под моя диктовка. Него си го имаше. А аз просто въртях бизнес по този закон. Пеевски го познавам от 2000 г. Тогава ми го прати царя с едно момче-син на Галя Дичева. Дойдоха при мен за ръчичка, за да ги науча как се прави бизнес и да ги подпомагам. Бях им учител до време, после ги напъдих. Пеевски отиде при Илия Павлов и оттам се свърза с Доган. Това момче изобщо не е за подценяване. Пеевски се интересува от всички, които изкарват пари. През 2013 г или 2014 г. стартирах лотарията и взех да ползвам неговата верига „Лафка“ като разпространител.

Пеевски лично ми каза, че си назначава главен прокурор и че си купува Нова тв. Мен не ме интересуваше информационната политика, а рекламата. Аз винаги съм бил в добри отношения с властта.

Борисов ме е търсил да му съдействам за услуги от някои от телевизиите и вестниците, в които рекламирам. В останалите медии той си имаше свои верни хора. Искал е нормални неща – това да не казват, това  да не показват, това да не пишат… Отказах му. Имах хилади приятели, които когато ме нажазиха, спряха да ми вдигат телефона. Не го пожелавам на никого.

Ако не ми бяха взели бизнеса, щях да продължа да гледам отстрани аполитично и… България нямаше да е същата. Казах неща, които се знаят, но никой не смееше да ги каже на глас. През 90-те години Борисов си беше мутра в най-чист вид. Различното сега е, че има до себе си Пеевски.

Аз не съм бил един от тях. Те не взеха кой знае колко от мен, но ми унищожиха бизнеса. Не съм определял правилата. Те определяха правилата и рекета. С Шиши ще се разправям лично, защото държавата няма да успее.  Той е основният виновник. Ще намеря всичко за него и ще го предоставя на службите. Продаде си имотите в България на подставени  лица, изнесе милиарди, купи имоти в Мароко и във Виена. Трябва да се даде там, където трябва. Знам го къде е, но не съм го виждал. Той е в Дубай. Зная къде живее, но не ходя там. За момента се избягваме.

За съдружника си:

Георги Попов няма как да е арестуван. Снощи той беше с мен. Делото на Попов и моето дело вървят заедно. Ако той е екстрадиран, трябваше да екстрадират и мен. За съдебните органи в Дубай аз съм невинен . На базата на представените им от българската прокуратура доказателства, дубайският съд е приел, че аз съм невинен по всичките 19 обвинения. Жоро Попов дубайския съд го пита иска ли да го екстрадират и той отговори утвърдително. Той сам си реши да се върне в България, за да изчисти по най-бързия начин името си от тези абсурдни обвинения на Хунтата. И аз ще се върна- след 2-3 месеца – може би по изборите. Имам два паспорта.

Играл съм карти на вързано. Борисов не ме е канил да играем карти. Не обичам да играя с хора, които не могат да губят. А Борисов не може.

Ние знаем, че държавата се управляваше по телефона – еднолично. Борисов се обаждаше. Той взимаше 20 процента от почти всичко, но това не му стигна. Предложението му да спонсорирам ФК „Левски“ си беше 100 %-ов абсолютен рекет.

Винаги съм подпомагал спорта, но когато ти кажат: „взимаш „Левски“ или приключваш с всичкия си бизнес, какво правиш?!“. Прецених, че ще е по-добре да си плащам. Все някаква печалба ми оставаше, за да запазя работните места на моите служители. Не съм давал подаръци на Борисов. Когато отида с един джоб пари и се върна с празни джобове, къде могат да останат тези пари?! Не си личи, че носиш нещо. Има хронология на събитията. Чекмеджетата не са корупция, а рекет. Аз не съм отишъл да предлагам нещо на Хунтата ГЕРБ. Те ми казаха- или даваш, или гориш! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ИМАШ НАРОДНАТА ОБИЧ И ДОВЕРИЕ ВАСИЛ БОЖКОВ ГОВОРИ КАЖИ ВСИЧКО СПАСИ БЪЛГАРИЯ

  2. Божков всички ченгета сме зад теб ела си ще те направим президент!

  3. Божков слагали бесилките по дърветата! Българско лято е! Почваме от главата.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *