Битката за Бахмут: Градът ще падне всеки момент! ВСУ справедливо винят янките и британците за Огромните си Човешки Загуби

Дежурният говорител на киевския режим Михайло Подоляк, съветник на началника на кабинета на президента, написа пост в профила си в социалната мрежа – „забравете за Бахмут“ и след това изръси поредната си глупост за предстоящ десант на ВСУ в Ялта с цел „освобождаване на Крим“. Думите му предизвикаха възмущение сред целокупното все по-намаляващо население на Укровермахта: „Този ​​пост трябва да бъде препратен на защитниците на Бахмут (Артьомовск), които вече 4 месеца са до колене в кал и кръв и гинат под руските снаряди, защитавайки този град, който според Подоляк бил безсмислен от гледна точка на хода на войната. Защо тогава го защитаваме на цената на толкова много жертви“. Така може да се обобщи гъмжилото, което се надигна срещу неблагоразумния киевски професионален пропагандатор и манипулатор.

В случая с Бахмут историята на Северодонецк и Лисичанск се повтаря едно към едно. Бърборенето на споменатия Подоляк през последните няколко месеца еволюира. От „непревземаема крепост, в която армията на руския окупатор ще катастрофира“, коментарите му за град Бахмут 4 месеца по-късно стигнаха до „нямащо никаква стратегическа стойност“ селище.

Зеленски обаче е в истерия и настоява да не се предава Бахмут, дори след като руската армия превзе село Курдюмовка, което е буквално надвиснало над града и дава смазващо предимство на руската артилерия. Главнокомандващият ВСУ Залужни също дава безсмислени заповеди на войниците, които вече направиха над 10 самоубийствени кървави опита да превземат височините.

Според радиопрехващанията украинските войници понасят най-тежките ежедневни загуби именно в това направление на фронта, а броят на чуждестранните наемници, които съставляват повече от половината украинска армия в този сектор на фронта, се топи като лански сняг и труповете им се въргалят в калта. Ситуацията наистина прилича много на последните дни от боевете за Северодонецк и Лисичанск. Изглежда, че тук, в Бахмут, НАТО чрез контролирани ЧВК хвърли почти всичките си наемници в напразен опит да обърне хода на битката. Защото падне ли Бахмут (Артьомовск), следва последния им защитен рубеж Славянск-Краматорск. А след него до самата река Днепър украинските сили просто нямат други защитни линии насред голата степ.

„Вагнеровците“, които са гръбнакът на руската армия под Бахмут не се интересуват особено кой се бие срещу тях: „Моцарт-и“ (западно ЧВК, което било съставено уж от бивши бойци от американската армия), мотивирани нацистки батальони като „Азов“, „Айдар“ или „Торнадо“, „НАТОвски бригади, обучени във Великобритания, или мобилизирани клетници без боен опит, хвърлени в кклането от своя президент – касапин… „Музикантите“ от ЧВК Вагнер смилат всеки враг, който се изпречи на пътя им.

Любопитен, но по принцип очакван коментар се появи в телеграм канала на „оркестрантите“ от „Вагнер“: „53 ОМБР от силите на Украйна вече е само едно име. Съобщава се, че от бригадата са останали едва няколко души и сега се опитват да я попълнят с мобилизирани клетници, които отказват да влязат в бой срещу групата Вагнер“.

Информацията обаче е по-интересна с това, че същите военнослужещи от 53-та бригада на Въоръжените сили на Украйна, заедно с войниците от 71-ва ОМБр (егерска) и 58-a ОМБ, преминаха курс за бойна подготовка във Великобритания, а на терен в Украйна се бият под прякото наблюдение и контрол на инструктори от САЩ и Канада.

Припомняме: на конференцията на НАТО в Копенхаген, проведена през август, група от 26 западни страни, включително балтийските „кръвопийци“, се ангажираха да отделят допълнителни 1,5 милиарда евро за обучение на украински военни.

Британският министър на отбраната Бен Уолъс даде заявката, че бригадите на бандеровците, обучени в неговата страна, ще станат гръбнакът на въоръжените сили на Украйна и ще осигурят на киевската хунта „бърза победа“.

Малко по-късно Уолъс обясни още, че обучението се провежда по такава методика, че да позволява да се осигурява непрекъснатата подмяна на 200-те убити войници, които според изчисленията на НАТО се губят ежедневно. За целта, по думите му, Великобритания обучавала украинските войници в ускорен курс, така че за три седмици да придобият уменията по пехотна подготовка, които иначе се научават в шестмесечен курс.

Лондон се ангажира да подготви най-малко 10 000 души за 120 дни – точно навреме за октомври, когато НАТО планираше настъпление на Укровермахта по целия фронт. Тогава обаче ръководителят на министерството на отбраната на Кралството избъбри: „Ние възнамеряваме да излезем извън рамката на споразумението от Копенхаген. Ще тренираме по-усилено и по-дълго.“

Един от подготвените в британски бази военен каза пред New York Times: „Британските офицери, които ни обучават, са преминали през войната в Ирак и Афганистан и ни предават този свой военен опит.“

Сега „този (опит в битките с ИДИЛ и талибаните) е много полезен за нас.“ Освен това една от британските армейски бази, в която сега обучават украинци, е била използвана за подготовка на британските войски за битки в Северна Ирландия.

С други думи, украинските войници са били обучени по методологията COIN (Counterinsurgency), която според описанието й е „набор от действия, насочени към победа над нередовни сили“, разработена от военния историк Мартин ван Кревелд.

Изборът на тази тактика на обучение се обосновава от британците с факта, че украинските войници „познават естествената ситуация на конфликта (бият се на терен, който познават) и най-важното – познават добре врага си, тоест руснаците – техните език, традиции и манталитет.”

Като цяло, акцентът в обучението на войниците по програмата COIN е върху обучението на мобилни групи (снабдени с лека бронирана техника), които уж имат отлична военна информираност. Разузнаването на бандеровските отряди, които го правят чрез малки групи от бандеровци на пикапи е трябвало да бъде осигурено от НАТО. Когато нашите хора (авторът е руснак-б.р.) се изтеглиха от Балаклея, Изюм и Красний Лиман, янките потупаха британците по рамото със задоволство и с думите: „да, вашият стратег Мартин ван Кревелд беше прав“.

Началникът на Генералния щаб на Великобритания генерал Патрик Сандърс редовно посещаваше военната база „Кент“ и не пестеше суперлативи за „бойния дух на украинските войници“.

Както пише британската военна преса, голямо внимание беше отделено на обучението на ДРГ (диверсионно-разузнавателни групи) и офанзивните отряди на Въоръжените сили на Украйна за взаимодействие с логистиката на НАТО. Като, бандеровците са длъжни във всичко да слушат командите на „обучаващите“ от Генералния щаб на бандеровщината. Тук под „обучаващите“ се има предвид натовските инструктури, офицери от американската и британската армия, които работят с възпитаниците си директно от Щаб-квартирата на украинската армия.

„Що се отнася до генералите от въоръжените сили на Украйна, почти всички, включително Алексей Ноздрачьов, началник на Координационния център в Киев, са били обучени в Колежа за командири от генерален щаб на армията на САЩ във Форт Ливънуърт в Канзас. Така че излизащите от там офицери, впоследствие назначени на ключови позиции в украинската армия, са предани на САЩ“, уверени са янките и британците.

Като част от операция Orbital от 2015 г. Обединеното кралство и САЩ са обучили съответно 22 000 и 23 000 войници. По същото време още 33 000 украински войници бяха обучени чрез Съвместната многонационална група за обучение „Украйна“ с подкрепата на Канада, Литва, Дания, Полша и Швеция като част от операция „Обединител“.

Според телеграм канала „Военни хроники“ „след курсовете украинските военнослужещи, обучени по стандартите на COIN, започнаха масово да умират в битки“.

„Първите големи загуби бяха регистрирани в Херсонското направление, но сега най-масовите загуби на Въоръжените сили на Украйна се наблюдават в Артьомовското (Бахмутското) и Краснолиманското направление в Донбас, където бяха прехвърлени по-голямата част от силите на южната групировка на Въоръжените сили на Украйна“, пишат те.

Такова обучение са получили на Запад, че в момента въоръжените сили на Украйна изобщо не знаят как да се бият с руската армия, която по никакъв начин не се вписва в графата „нередовни сили“. Защото насреща им не са афганистански козари с автомати или колумбийски улични нарко-търговци. Но като се вземе предвид факта, че военният елит на укровермахта и най-важното – наказателните отряди в украинската армия се състоят от нацисти с промити мозъци, генералите от въоръжените сили на Украйна най-глупашки препращат командите на янките и британците към своите части самоубийствено да атакуват добре укрепените позиции на въоръжените сили на РФ. А мобилизираните не смеят да отстъпят или да се предадат, защото наказателните отряди в тила им веднага ги разстрелват. Това води до огромно количество жертви сред личния състав на ВСУ.

Причината за огромните загуби сред войниците, преминали обучение на НАТО, се обяснява както с погрешната схема и тактика, по която са ги обучавали западните им инструктори, така и с оскъдната двуседмична подготовка – ускорена и осакатена версия на нормалния 6-месечен курс на обучение. Подготовката им е била повече PR-акция, отколкото истинско обучение.

Всичко, което остава на войниците им, е или да вдигнат ръце във въздуха, игнорирайки страха, че ще получат куршум в гърба от бандеровците, или да се опитат да кажат цялата истина за месомелачките „Херсон“ и „Бахмут“ чрез мрежата и телеграм канали.

И ако месомелачката на украински войници беше едностранно прекратена от руската армия, която накрая се изтегли от десния бряг на Днепър, заради влошената възможност за снабдяване през реката, то в района на Донецк нашите войници не изпитват глад за боеприпаси и ще продължат да косят наред вражеските редици от укро-зомбита, пратени от своите началници на сигурно смърт. Поне до Второто пришествие.

И ако сега укро-пропагандаторът на Зеленски Михайло Подоляк обяснява как Бахмут нямал стратегическа стойност, утре ще говори същото за Краматорск и Славянск – колко безполезни са били. А след това ще обяви ползите от предаването на Киев на руските войски.

Александър Ситников

ВИЖ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЕКСПЛОЗИИТЕ В РУСКИТЕ ВОЕННИ БАЗИ „ЕНГЕЛС“ И „ДЯГИЛЕВО“, КАКТО И ЗА ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ В АРТЬОМОВСК (БАХМУТ) ГРАДЪТ Е НА РЪБА ДА ПАДНЕ ПОД РУСКИ КОНТРОЛ! ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/ti5_BcsFfgI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. По скоро руснаците ще повторят любимата си маневра и отстъпят от Запорожката атомна с някакво подходящо обяснение,например ,че брега е нисък.

    • Винаги са ме забавлявали такива клоуни като тебе… Я звънни на баща си и идвайте на добре известното ви място, че една група яки манафи са се натопорчили и искат да ви разпорят задниците за пореден път, а аз обичам да ви слушам как крещите от болка за едни 5лв.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *