Битият студент от протестите: Опитаха се да ме премажат! (С ВИДЕО)

„Хващат те, повалят те на земята. И се опитват да те премажат. Арестуват те и ти се нахвърлят като глутница вълци”. Така студентът Евгени Марчев описва пред NOVA нощта на големия протест миналата година, когато той беше зверски пребит и арестуван.

Срещаме се с него малко повече от година след протестите. Разпространените вчера, а преди това дълго крити от службите видео записи връщат и спомените му от вечерта на ареста – и особено гнусните действия на полицаите към задържаното момиче.

„Помня както самото влачене така и ударите и ритниците, така и най-грозният момент, когато полицаите-насилници започнаха да снимат голите гърди на момичето със скъсания потник. Тя беше с белезници на ръцете зад гърба и се съпротивляваше през цялото време. Плачеше, казваше им да престанат. Но ония се хилеха и продължаваха да я снимат с телефоните си. И подобно сексуално посегателство, разиграло се пред самия Министерски съвет вече повече от година не може да се установи?! Това е просто срамно за цялата институция на МВР”, казва Евгени.

Днес той смята, че арестите и насилието тогава са били целенасочени – да всеят страх сред протестиращите и така да потушат протестите. А кадрите според него са били умишлено укривани.
„Крили са ги, защото тези кадри силно ги компрометират. МВР и Прокуратурата тогава опитаха по всякакъв начин да потулят случилото се. И до някаква степен успяха, понеже ние нямаше как да докажем издевателствата на полицията. Беше дума срещу дума – нашата срещу тази на замесените полицаи”, разказва още Марчев.

Според органите на реда тогава – полицейско насилие е нямало, а някои от полицаите бяха наказани със… забележка.

„На първо място е унижението – размятат те като парцал, тъпчат те и те мачкат, защото си си позволил да протестираш. Лично аз не съм влизал в контакт с нито един полицай и не съм хвърлял нищо по тях. Ако имат доказателства за обратното, нека ги извадят. Моето обвинение срещу полицаите, които ме пребиха е това видео”, добавя Евгени. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/Ff6peR6R4wI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *