Бивш украински премиер: Тотална наркомания и алкохолизъм сред войските ни

Алкохолизмът и наркоманията сред военнослужещите от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е широко разпространен проблем, който украинските власти крият. Това заяви бившият украински министър-председател Микола Азаров в Телеграм.

Азаров отбеляза, че „наркоманията и ширещият се алкохолизъм“ във ВСУ са придобили епидемични размери. „Мнозина, които са били на „фронта“, казват, че там всички, без изключение, пушат трева. Но това е най-малкия проблем. Нарко-хапчета се гълтат от 80 %, а по-тежки наркотици употребяват 50 % от военните“, се казва в публикацията.

Според Азаров на този фон се наблюдават все по-чести инциденти с военна техника, инциденти с гранати и вземане на заложници. Бившият премиер подчерта, че след края на военния конфликт проблемът само ще се задълбочи – „тълпи от войници ще се върнат „в гражданството“ и, не намирайки себе си, ще разберат, че държавата ги е изоставила“.

МИКОЛА АЗАРОВ Е БИВШ ПРЕМИЕР НА УКРАЙНА

По-рано Азаров заяви, че до края на тази година невъзвратимите загуби на ВСУ ще надхвърлят половин милион души. Той подчерта, че киевският режим умишлено не отчита загубите на войниците, които няма да се върнат от бойното поле. Една от причините да се крие броя на убитите е държавата да не изплаща обезщетения на семействата им.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *