Бившия командващ руските Въздушно-космически сили: И България снабдява Киев с бойни самолети

Генерал-полковник Виктор Бондарев направи на пух и прах поредната лъжа на управляващите в България, че странната ни не дава на Украйна бойни самолети.

ГЕН. ВИКТОР БОНДАРЕВ

„Не само Полша, но и други доставят. И Словакия, и България, за съжаление, и Чехия.“ Така бившият командващ руските Въздушно-космически сили генерал-полковник Виктор Бондарев отговаря на въпрос откъде украинските ВВС получават бойни самолети, след като огромната част от техните бяха унищожени от руските сили още в началото на специалната военна операция в Украйна.

Ген. Бондарев заявява пред военния анализатор на „Комсомолская правда“ Виктор Баранец, че има такива данни в качеството си на председател на комитета на Съвета на федерацията по отбрана и сигурност. Баранец коментира, че е известно, че Полша снабдява Украйна със Су-25 и МиГ-29. На което Бондарев отговаря, че такива самолети се доставят на Киев и от Словакия, България и Чехия.

Припомняме, че българските власти многократно са опровергавали съобщенията, че България предава или ще предаде на Украйна бойните си самолети МиГ-29 и Су-25.

Ето изявления на:

Министъра на отбраната на България Драгомир Заков: Няма военна заплаха за България, но не можем да дадем самолети на когото и да било

МО: Не е обсъждан въпрос за предоставяне на бойни самолети на Украйна

Ген. Бондарев е уверен, че украинските бойни самолети са привършили, а колкото и нови да им пращат други държави – и те ще бъдат свалени. „защото нашата авиация е най-добрата и при всички случаи ще ги ликвидираме“, уверен е той.

Тези дни Бондарев е пратил рапорт до министъра на отбраната Сергей Шойгу да бъде върнат на армейска служба, за да помогне на страната си в този труден момент.

„Аз съм военен човек, моята армия воюва и аз искам да съм заедно с нея. Знаете ли, в един момент всичко се насъбра – и решението ми да се върна в армията, и стрелбата на онзи фашист с пречупения кръст в училището в Ижевск, и колоните бягащи зад граница нашенски страхливци и плъхове. А кой ще защитава Родината, такива не мислят? За щастие Русия винаги е раждала много повече смели мъже и огромните опашки пред мобилизационните бюра го доказват. Десетки хиляди се записват като доброволци“, казва той.

За решението си генералът е уведомил ръководителите на Съвета на федерацията и го е съгласувал с тях.

Бондарев уверява, че е готов да помогне на каквато и да е позиция да го сложат – и в Главното командване на Въздушно-космическите сили, и в щабната работа, а ако трябва и като летец на бойното поле.

И подчертава, че има над 40 г. стаж като боен пилот и над 3800 летателни часа на всякаква бойна летателна техника, въпреки че от 2017 г. е на административна работа като член на Съвета на федерацията.

„Здравето напълно ми позволява да изпълнявам задачите на боен летец. Изкарал съм и първата, и втората чеченски войни. И докато бях там, не съм изгубил нито един пилот. И се гордея с това“, подчертава ген.-полк. Бондарев.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Ама ние какво, имаме самолети за нас,че чак и на Украйна да даваме ли.Те нашите на чертежи.

  2. В скоро време и Радев като го мобилизират ще отиде на фронта.Може и да се срещне във въздушен бой стози старец-генерал?

  3. Нашите тъпаци не разбраха,че се воюва вече с дронове,,ами набиват пари за ръждясали ламарини,в незнайното бъдеще!Ама нали вземат комисиони,гласуват под строй!ПРОСТИ УПРАВНИЦИ,ПРОСТ НАРОД!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *