Анджелина Джоли: Газа се превръща в масов гроб. 40% от убитите са невинни деца. Избиват се цели семейства, а светът просто гледа

Холивудската актриса и бивш посланик на добра воля на ООН Анджелина Джоли остро разкритикува действията на Израел в ивицата Газа, като заяви, че еврейската държава бомбардира и обстрелва невинни жители, в резултат на което превръща палестинския анклав в истински масов гроб. Тя направи това изявление на страницата си в Инстаграм по повод поредния кървав удар по бежанския лагер „Джабалия“ в южната част на Газа, при който Израел уби нови 400 души – предимно жени и деца.

„Свидетели сме на преднамерено бомбардиране и целенасочено изтребление на население, което е попаднало в капан и няма къде да отиде. От почти две десетилетия израелските власти са превърнали автономията Газа е затвор на открито, който сега се стремят да заличат, да изтрият от лицето на земята, превръщайки го в масов гроб. 40 % от убитите са невинни деца. Избиват се цели семейства. Израелската армия извършва много тежки военни престъпления, които трябва незабавно да бъдат спрени и за които впоследствие не бива да има прошка“, отбелязва актрисата.

Според нея световната общност „просто гледа“ как милиони палестински цивилни граждани са подложени на геноцид. Джоли също така заяви, че жителите на Газа не получават храна, лекарства и хуманитарна помощ, което е нарушение на международното право.

„Блокирайки решенията на ООН за хуманитарно прекратяване на огъня и пречейки на Съвета за сигурност на ООН да наложи такава резолюция и на двете страни в конфликта, САЩ се явяват съучастници в това огромно престъпление“, посочва бившият посланик на добра воля на ООН Анджелина Джоли.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Грозното и бездарно уродче, което глобалистите наричат звезда и то се обадило…..

  2. За съжаление евреите са обявени за „свещени крави“.
    Всъщност те са крайни ФАНАТИЦИ, РАСИСТИ И ШОВИНИСТИ.
    За тях всеки не-евреин е ГОЙ – неверник, който трябва или да им робува или да бъде унищожен.
    Палестинците, подведени от пропагандата за холокоста се смилиха над тях, докато те започнаха нов холокост срещу коренното население на Палестина.
    Започвам да се замислям:
    Май има причина всеки един силен лидер започва да ги преследва още от библейски времена.
    Май има защо!

  3. Жоли е от мейнстрийма, винаги от правилната страна на луната, те щурмуваха Капитолия не тръмписти, тръмпистите тръпнат за второто пришествие, на Тръмп. Бременските музканти, германските Вагнер се озоваха в Крит, предпоследна дестинация, и Германия вече не финансира Хамас, от благоприличие ги забрани. След многото български идентификации екзистенциалния въпрос виси, защо живеят зле щом са европейци, на изток от Рая

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *