Александър Симов: Борисов е мафиот от мафиотския клан ЕНП! Елена Йончева ме разочарова!

ЕНП направиха повече за българския евроскептицизъм, отколкото би могла да направи и най-яростната хибридна война. Те защитиха своя политически слуга Бойко Борисов, оставайки слепи за това, че е крадлив мафиот. Манфред Вебер заяви, че властта може да се сменя само след редовни избори, въпреки че малко преди това подкрепи протестите в Беларус, които искат същото като нас – предсрочни избори. Значи в Беларус хората имат право да протестират и да искат смяна на своите управници и ЕНП ги подкрепя. Че даже гласува и ембарго срещу Беларус в подкрепя на протестиращите. Но когато в България искат оставката на премиера и главния прокурор и предсрочни избори – такива искания според същото това ЕНП са недостойни и нечестни.” Това заяви депутатът от БСП Александър Симов в интервю за тв. „Евроком“.

Социалистът обясни, че няма как хората да са удовлетворени когато след дебат, посветен на върховенството на закона, свободата на словото и корупцията, евродепутатите излизат с резолюция, в която ни казват да приемем Истанбулската конвенция. Той припомни, че Конституционният съд в България вече се е произнесъл по темата и е отсякъл, че тази конвенция е несъвместима с българското законодателство.

“Разочарован съм от поведението на Елена Йончева. Казвам го като човек, тъй като от години съм горещ нейн почитател, смятах, че Йончева е голямо попадение и актив за БСП. Не знам какво се случи с Елена Йончева откакто стана евродепутат, но все едно гледам друг човек. В момента тя прави такива изказвания, от които излиза, че всички тези разследвания срещу властта ги е правила съвсем сама, без чужда помощ. А истината е, че Елена нямаше да е Елена, ако зад нея във всеки един момент не стоеше БСП.”, коментира Симов. Той припомни, че цялата парламентарна група е помагала на Йончева с експерти и финансово във всяко нейно разследване. Той даде пример с платената от парламентарната група на БСП гаранция за нея от 20 000 лв.

“По повод резолюцията, Йончева заяви, че критиките към Истанбулската конвенция не са на дневен ред, и всеки който коментира казуса, налива вода в мелницата на Борисов и ГЕРБ. С тези думи тя прикрито атакува Корнелия Нинова, която е противник на конвенцията. Тия думи на Йончева са изключително неморални, защото ако в България има политик, който 10 години е бил истинска, автентична опозиция на Бойко Борисов във всеки един момент, това е Корнелия Нинова.”, категоричен бе Александър Симов.

Народният представител припомни, че БСП подкрепя единствено онази част от Истанбулската конвенция, която е срещу насилието над жени: “От БСП сме вкарали поправки в много закони, за да гарантираме, че нито една жена у нас няма да бъде тормозена. Не приемаме 4-5 изречения в тази конвенция, които насаждат джендър идеологията у нас, понеже 95% от българите не приемат това. Тази идеология е директен удар срещу изконните ценности на българския народ, които ние няма да жертваме в името на някакви глобалистки неолиберални интереси. БСП показа,че е модерна българска лява партия.”

“Качеството на един политик си личи от това, не само как влиза в едно състезание, а и как излиза от него. Аз съм изключително разочарован и от Красимир Янков, и от Валери Жаблянов, които избраха възможно най-недостойния начин да излязат от това състезание. Единият взе 1180 гласа, другият получи 760. Нинова получи 43 000 гласа. Тя буквално ги размаза. Тогава те реагираха по възможно най-елементарния начин и напуснаха парламентарната група като булката-беглец заедно с още 4-ма души. Това ли бе смисълът на тяхната битка? Да покажат, че егото им е по-силно от идеите.”, попита риторично Симов. Социалистът коментира, че хората, подкрепили Кирил Добрев трябва да си направят сметка за едно: “Какво поиска партията? Коя политическа линия масово подкрепи партията – тази на Добрев, или тази на Нинова? След като едва около 7 хиляди души гласуваха за Добрев, това означава, че 90% от членовете на БСП искат линията на Нинова, която е линия на една нова, социална, ярка лява политика, която не се страхува да се противопостави дори на големи корпоративни интереси. И най-важното: никакво сътрудничество с ГЕРБ.” Александър Симов уточни, че някои от кандидатите за председател са участвали във вътрешния избор на БСП не за да бъдат избрани, а за да съсипят новата практика на пряко избиране на председателя на партията. Но са се провалили в това начинание.

Симов подчерта, че именно благодарение на хартиеното гласуване ГЕРБ фалшифицират изборите: “Като пример за фалшификация Симов даде 466-те хиляди невалидни бюлетини на предните избори. „Гласът на близо половин милион българи не бе зачетен.”

Апологетите на ГЕРБ Симов сравни с участници в парад на човешката мерзост. „Моралната мерзост на ГЕРБ се вижда най-добре в прокараните изключително вредни за България лобистки закони.”, подчерта социалистът. Той допълни, че ако българите излязат и гласуват масово, за да покажат на мутрите, че няма да стане на тяхната, при огромна активност машина на ГЕРБ за фалшифициране на изборите ще се счупи и няма да може да манипулира вота. Като пример за последното Симов даде президентските избори през 2016г.

“Тази агонизираща и немощна власт се опитва по един много арогантен и безпомощен начин да докрета до края на мандата. Но точно това тяхно решение ще им изиграе много лоша и фатална шега.”, завърши Александър Симов. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Лицемерният „запад“ никога не ни е бил приятел. Тук имат само зона на интереси. Пожелавам им прост и жесток завоевател да ги покори и никога да не се преборят за свободата си!

  2. Абе аланкоолу, нали шефа на мафията (срастване на организираната престъпност с държавната власт), прогласен за такъв от поредица европейски медии, я заплаши с убийство. Басма ли ще му цепи тя. От небето ли си паднал, та не знаеш какво става в Б-я. БСП подкрепят фашистката диктатура косвено с премълчаване. Защо не са масово на протестите? Браво на Йончева, че каза точно що за стока са! Не се прави на ударен с мокър парцал по тиквона.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *