Азис с болка: Циганин съм, но вярвам на българите, трябва ромите да поискат да се интегрират!

Азис мис сексиАзис застана пред камерите на БНТ , за да коментира проблема с циганите и твърдо каза: „Вярвам на българите и искам ромите да в България да спрат да дерибействат.

Силно се надявам те да се интегрират, въпреки че това ми звучи като фантастика“, каза певецът, който е един от най-успелите с абсолютно честен труд  роми в България. „Аз  също съм ром, обичам своя етнос и точно затова  имам право да ги коря. Не може да живеят на гърба на другите, това категорично е така. Има си добри хора и при българите, и при ромите, но лошите са по-добър пример за младите и те се увличат. Искам хората от моя етнос да ходят на училище и да работят, без да крадат. Бил съм в цялата тази каша и зная за какво става въпрос“, призна Азис.

Мечтая си наивно, но силно  за една България, в която всяко ромско дете ще има раничка, ще ходи на училище, ще си пише домашните и ще обядва в стола заедно с българчетата.

Но тук държавата бърка. Никакви пари не могат да  интегрират тези хора, ако те сами не го направят. Аз съм се интегрирал, защото много съм го искал. Спечелил съм олимпиада по правилно четене и то преди години. Значи е възможно, щом достатъчно искаш.

Ромите живеят на племена и  се чувстват низвергнати от останалото общество. Мисля, че трябва да си знаят мястото и да се борят да се издигнат, да се докажат, но не чрез боеве и кражби. Щом знаят откъде се пуска водата и тока, трябва да знаят и че ще го плащат. Българите плащат, значи  и ние трябва да плащаме, защото имаме една държава, един дом. Не можеш да живееш на гърба на никого. Но повечето роми  живеят ден за ден и не мислят за бъдещето“, категоричен беше певецът.

Според Азис политиците също имат своя принос. Той смята, че  проблемите в „Орландовци“ и на други места  са от роми, които не живеят там, а са  докарани да гласуват за някоя партия. И се чувстват безнаказани. „Мразя политиката,  не ми е позната, не искам да се занимавам с това, но понякога тя носи много злини“, призна певецът от Костинброд.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Това „призна с болка…“ направо изби шарана на тъпите писалкаджии. Какво си е признал с мъка, бе тъпунгери? Че е крал; че е мамил; че е гърмял по мутрите на Митьо; че е обрал КТБ? Ааа, да! С огромна мъка на сърцето си е признал, че е такъв, какъвто е – циганин, ром, мангал, джипси. Все едно някой от родените тъпи българи с мъка на сърцето да си признае, че е българин. Да, ще се провикне така, че чак боговете олимпийски ще си запушат ушите, че е потомък на славно племе (без да дава характеристика на племето – демек, че е само от предатели, продажници, крадци, измамници и майкопродавци), но никога няма да си признае, че интелигентността му е между 20 и 35 IQ.
    Мислете, мислете над всяка дума, когато я пишете, защото не всеки четящ може да е тъп като вас.

    • До Орхан: Азис си е признал, че вярва повече на българите!!! въпреки че е циганин! Признал е, че циганите са в мизерията и киреча по своя вина и никой не им е виновен! А ти Орханчо, не си избивай комплексите тук!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *