Азис Изригна: Трябва по-твърда ръка спрямо Циганите!!!

Азис циганинЦиганинът си е циганин! И изобщо не мога да схвана тази „модернизация“ да се нарича ром!

Кой го измисли и защо го измисли не зная, но в Русия си има цигански театър, в Унгария цигански танцови групи, известни в цял свят, само ние сме роми. Някак насила ни го лепнаха това, каза Азис  в студиото на bTV по темата за интегриралите се успешно роми  в българското общество.

Проблемът в България е, че няма стройна и последователна политика на държавата спрямо нашия етнос. Повечето от циганите не разбират, че има правила и трябва да се спазват. Болшинството от тях са тарикати, гледат да преметнат системата, крадат, не работят, вършат престъпления и се имат за безнаказани. И то си е така. Пет висящи дела, десет висящи дела… Те разсъждават примитивно, че каквото и да направят, ще им се размине. Трябва по-твърда ръка! Трябва да се прилагат правилата и закона.

Трябва да се промени средата и да се дава шанс. Ако трябва и насила да карат малките да учат. По-образованите сами ще поискат да се измъкнат от блатото на махалата.

Например аз имах този шанс.  Моите родители са образовани хора, те са общували с интелектуалци и още през 80-те години бяха различни от другите цигани. Майка ми е била конферансие, водеше културните програми в читалището, на всички нас даде образование, настояваше да учим. И това ни направи още по-различни.

Според Азис, циганите  искат само да са нахранени, да са сигурни, че ще имат пари за хляб, че няма да гладуват. Повечето от тях са примитивни, не мечтаят да се издигат, не  мечтаят за власт, както повечето българи.

Трябва първо да учат, а после и да им се намери работа. Те повече няма и да поискат. Но тогава бавно ще се интегрират.
„Страшното в момента е, че някои от тях нарочно са оставени в нищета, а после българин отива при циганин с 50 лева и му купува гласа за изборите.“. Това просто трябва да се промени! – категоричен е певецът.

ВИЖ ВИДЕОТО:
https://youtu.be/DtoM41TH7HM

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *