Агенция „Стратфор“: През 2017 г. Русия променя Баланса на силите в Света! Вече всички се натискат да са приятели на Путин! Виж Тук:

Колкото и да е учудващо,  крайната русофобия в евроатлантическите общества, някак неусетно се смени с русофилия. Сега всички се надпреварват да са приятели на Владимир Путин и Русия.

Каква е причината за тази странна метаморфоза? Частната американска разузнавателно-аналитична агенция Стратфор (която, под сурдинка, си е агенция на ЦРУ), смята, че през 2017 г. Русия ще има възможността да промени баланса на силите в света в своя полза.

И наистина, през отминалата 2016  година Русия постигна впечатляващи успехи във външнополитически план. Колкото и Запада да не желае да го признае и приеме. Крим, Донбас и Сирия бяха брънки от една изключително успешна стратегия на Владимир Путин, чрез която той изхвърли с мощен замах САЩ и Западна Европа от ефективна намеса в решаването на световните дела. Особено на тези в Украйна и Близкия Изток.

Истината е, че от2 години насам това, което се случва в света вече не зависи от желанията и нарежданията на най-голямата военна сила САЩ. Именно затова Щатите, в лицето на Доналд Тръмп, първи се ориентираха и осъзнаха, че без помощта и стратегическото партньорство с Русия, те са обречени на маргинализация и постепенно изтласкване от най-важните геополитически решения на планетата.

Стратегическият съюз на Русия и Китай, който бе подсилен с намесата на Турция и Иран, лиши от каквато и да била възможност САЩ и Запада да влияят върху процесите, които управляват развитието на държавите в света. И така на САЩ им останаха само две възможности – или да се присъединят към този мощен съюз, или да се опитат да го разбият.

Опитите на Запада да разруши този Евро-Азиатски съюз обаче нямаха никакъв успех. По простата причина, че и Китай, и Турция, и Иран се чувстват застрашени, ако се налага да се изправят сами срещу военния колос САЩ. И на практика се получи така, че сега Щатите, волю-неволю, трябва да се присъединят към този съюз, колкото и да не им се иска. Защото в противен случай може да отпаднат от играта.

В резюме ще кажем, че за пръв път в своята история САЩ и Запада трябва да се договарят с Русия и останалия свят. При това не от позицията на силния. Защото военната сила, колкото и да е учудващо и смайващо, вече не е на страната на янките. Като потвърждение на този факт ще добавим само, че за плана на Доналд Тръмп по разбирателство и сътрудничество с Русия са гласували дори най-яростните „кучета на войната“ Джон Маккейн и Линдзи Греъм.

Към тази неутешителна за американските ястреби картинка се прибавя и пропукващият се по всички шевове Евросъюз. „Брекзит стана първата плочка, която ще породи ефекта на доминото и ЕС ще се разпадне“, заяви тези дни председателя на френския Национален фронт Марин льо Пен. И наистина, в Германия, Франция, Италия, Холандия и Испания се появиха и набират все по-голяма сила мощни анти ЕС партии, които искат страните им да напуснат Евросъюза и да възстановят националния си суверенитет.

Защо тези страни, които са едни от основателките на Европейския съюз, сега искат да го напуснат? Отговорът е много прост. Народите на тези държави не желаят страните им да бъдат обезличени, икономиките им да бъдат ликвидирани, старите им високи култури да бъдат смачкани и унищожени… И всичко това, само за да се угоди на транснационалните мега корпорации, които искат да завладеят света и да изсмукват ресурсите му, увеличавайки само своите богатства.

Истината е, че всички страни разбраха, че ЕС в днешния му вид с разширението след 90-та година на Изток, бе създаден от САЩ,  не за да увеличи благосъстоянието на страните-членки, а за да увеличи несметните богатства на транснационалните корпорации и мега банките. В един момент, чрез ТТИП, те дори поискаха власт над националните държави и техните правителства.

Именно това „глобално“,  „неолиберално“ нахалство и наглост бяха наказани от народите в Европа и света. И неолибералния капитализъм се провали като доктрина и като практика още преди да се е настанил удобно в западния и източния свят. Достатъчни бяха само неговите мрачни проявления и заявки като издигането в култ на маргинални общества на лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални, вегетарианци, малцинствени организации, мигрантската вълна и радикалния ислямски джихад, на които вкупом бе възложена задачата да разбият традиционната държава в полза на глобализма с неприкритата цел да превърнат хилядолетните европейски християнски култури във феодални религиозни арабски халифати.

Третата причина, която превърна възродената сила на Русия в геополитически фактор бе желанието на народите да живеят в един нов и по-спокоен свят. Това желание бе в основата на настъпването на Новата историческа епоха, в която светът не искаше повече да се подчинява на един господар в лицето на САЩ и неговите западни пудели. Защото видя, че това го води към упадък и унищожение.

И още нещо: Този нов „господар“ – САЩ,  само след 25 години вече не бе в състояние сам да владее и управлява света. Не му достигаха нито пари да поддържа военни бази по целия свят, нито войници, желаещи да умират, за да пълнят джобовете на банкери и политици.

Така САЩ се превърнаха в империята, която просъществува най-кратко време. Защото се опитаха да управляват света с бруталност, жестокост и страх.

И защото имаха глупостта да превърнат Русия в свой противник! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. da jivee bratska rusia i vladimir putin te sa spasenieto na balgaria gorda sam che sme rodnini

  2. Най-трудно се забравя и прощава предателство. Ние сами сме си виновни че една приятелска и братска настроена към нас дължава обявихме за враг № 1.

  3. Уважаема редакция на „Скандално“, настоятелно ви моля да да слагате дата/и на нсяка ваша статия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *