Отровни буболечки нападат България! Късат живи мръвки и дъвчат лакомо!

Сколопендер

Огромни отровни буболечки нападат България тази пролет, алармират токсиколози. Става въпрос за хищни сколопендери, които са свирепи стоножки с дължина над двадесет сантиметра, причиняващи сериозни натравяния и ужасни болки около ухапаното място. Медиците успокояват, че рядко се стига до сериозни последствия, но все пак е препоръчително да се пазим от тях и да ги унищожаваме, ако ни се предостави възможност.

На този етап най – засегнати са във Варна, където в местната токсикология е регистриран бум на наръфаните от ужасяващите създания. От местното звено обобщават, че към момента няма фатални инциденти, а всички приети с оплаквания са изписани, след оказване на първа медицинска помощ.

Ухапване от Сколопендер

Възможно е обаче нахапаното място да се подуе жестоко и оттокът да не иска да спадне с цели седмици. В минали години е имало регистрирани случаи, при които е засегнат крака на пациент, който стоял подут жестоко в продължение на месец и половина. Жертвата не е била в състояние да се движи и се е наложило да бъде хоспитализирана.

Сколопендерите обичат най – вече морските зони, допълват специалисти. Те са жестоки жищници, които атакуват при най – малката заплаха. Улавят плячката си с помоща на двойка израстъци и след това впръскват голяма доза отрова, която е опасна за хората. В България доста често надминават двадесет сантиметра дължина и в историята е имало случаи, при които жестоките създания са изяждали цели поколения от полски мишки. Иначе, основната им храна са по – дребни насекоми.

Лекарите съветват да се пазим и от стършели, оси и пчели, които също могат да предизвикат сериозни проблеми, особено ако човек е алергичен. Въпреки това, насекомите не са най – голямата заплаха за хората, защото в токсикологиите доста по –  често постъпват натровени с алкохол – менте или медикаменти с изтекъл срок на годност.

Сколопендер изяжда мишка:

http://www.youtube.com/watch?v=YMnvLb6vQvE

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.